Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Ako smem da pitam, koje načine bi vi primenili da smanjite broj utopljenih klinaca?

Posted
Ako smem da pitam, koje načine bi vi primenili da smanjite broj utopljenih klinaca?
Kao i svaka nesposobna vlast, rezonovao bih ovako:Kad nisam sposoban da obuzdam divljanje pijanih i neodgovornost maloletnih, najlakše mi je da potpuno zabranim kupanje u jezeru, odnosno u najboljem slučaju dozvoliću na nekoliko obeleženih delova kupanje u pojasu 10 metara od obale.
Posted
Zato i pitam ovo u vezi propisa. Složićeš se da je bitno da li je donet neki novi propis, ili je odjednom odlučeno da se postojeći počnu primenjivati?
Posted (edited)
zabrana prodaje alkohola maloletnicima? ona već postoji, zašto se ne primenjuje?drugo, ovo što su sada kao odlučili ima samo umerene veze sa mozgom. dobro je da se poveća broj spasilaca i da im se produži radno vreme do zalaska sunca. međutim, osim ako nije donet kompletno nov set zakona koji regulišu ponašanje ljudi na vodi, niko ne može da zabrani nekome da pliva van bova. ne postoji takav propis niti zakon, mogu samo da opominju. inače ja nisam klinac, solidan sam plivač i nikada ne idem u vodu pijan, tako sam se glupirao kao klinac ali sam u međuvremenu shvatio koliko je to idiotski. zašto onda neko odlučuje da ne mogu da plivam van bova? kakve to veze ima sa mnom? to je kao ona priča sa zabranom prodaje alkohola posle 22h. i dalje mi nijedan pobornik zabrane nije objasnio zašto posle teškog dana na poslu ne mogu da kupim kaberne da imam uz večeru. jednostavno, kolektivističkim mozgovima jako prijaju zabrane, pa makar ih lično pogađale. Edited by Marko M. Dabovic
Posted (edited)
Kao i svaka nesposobna vlast, rezonovao bih ovako:Kad nisam sposoban da obuzdam divljanje pijanih i neodgovornost maloletnih, najlakše mi je da potpuno zabranim kupanje u jezeru, odnosno u najboljem slučaju dozvoliću na nekoliko obeleženih delova kupanje u pojasu 10 metara od obale.
Tako rade u Francuskoj. Opstinskim vlastima je dojadilo da ih svake godine porodice utopljenih, poginulih na skijaskim pistama tuze (i cesto dobiju spor) pa su postavili bove na svakoj opstinskoj plazi i zatvorili sve prilaze za skijanje van propisanih staza. Ko prekrsi te zabrane, sam je kriv. Samo ne znam ko je kriv za izazov lavine (i i svih poslijedica te lavine) u slucaju skijanja van propisanih staza.Da li u i Srbiji roditelji nastradalih tuze opstine? Edited by borris_
Posted (edited)
Kao i svaka nesposobna vlast, rezonovao bih ovako:Kad nisam sposoban da obuzdam divljanje pijanih i neodgovornost maloletnih već ne smem da rizikujem da se na mene naljute gazde kafića na plaži koji ne daju fiskalne račune i toče rakiju maloletnicima jer bih mogao popiti metak u glavu pošto su mi već platili mito da tu sagrade objekte mimo zakona i svake urbanističke logike, najlakše mi je da potpuno zabranim kupanje u jezeru, odnosno u najboljem slučaju dozvoliću na nekoliko obeleženih delova kupanje u pojasu 10 metara od obale.
jel može ovako Edited by Marko M. Dabovic
Posted

a, lepo, lepo. treba to formalizovati malo, oformiti neke građanske straže, dati ovlašćenja...

Posted
a, lepo, lepo. treba to formalizovati malo, oformiti neke građanske straže, dati ovlašćenja...
nemoj molim te, jedva i od kucnog sovjeta ostajemo zivi. a neko neshto marne, svi smo krivi :ph34r:
Posted
nemoj molim te, jedva i od kucnog sovjeta ostajemo zivi. a neko neshto marne, svi smo krivi :ph34r:
nismo svi krivi, zna se ko ovde voli da krade.
Posted

Policajac i građanin Beograda hvataju osumljičenog za krađu :isuse:

Posted
Policajac i građanin Beograda hvataju osumljičenog za krađu :isuse:
:s_w:
Posted
zabrana prodaje alkohola maloletnicima? ona već postoji, zašto se ne primenjuje?drugo, ovo što su sada kao odlučili ima samo umerene veze sa mozgom. dobro je da se poveća broj spasilaca i da im se produži radno vreme do zalaska sunca. međutim, osim ako nije donet kompletno nov set zakona koji regulišu ponašanje ljudi na vodi, niko ne može da zabrani nekome da pliva van bova. ne postoji takav propis niti zakon, mogu samo da opominju. inače ja nisam klinac, solidan sam plivač i nikada ne idem u vodu pijan, tako sam se glupirao kao klinac ali sam u međuvremenu shvatio koliko je to idiotski. zašto onda neko odlučuje da ne mogu da plivam van bova? kakve to veze ima sa mnom? to je kao ona priča sa zabranom prodaje alkohola posle 22h. i dalje mi nijedan pobornik zabrane nije objasnio zašto posle teškog dana na poslu ne mogu da kupim kaberne da imam uz večeru. jednostavno, kolektivističkim mozgovima jako prijaju zabrane, pa makar ih lično pogađale.
Osim da pored svake bove sidraši po jedan spasilac, te gleda LK plivača i tako određuje koga će pustiti da pliva van, ne vidim kako se kupanje iza bova može reguliosati po starosti i zrelosti. Za alkohol se slažem, trajno bi zatvarao lokal koji ga proda maloletniku i terao na robiju vlasnika.Ali mi se čini da se opet preteruje sa kritikom. Ja da sam neko mudo na Adi uradio bi isto ovo, samo bi dodatno razvalio kafiće i radnje koji prodaju alkohol deci.
Posted (edited)
Osim da pored svake bove sidraši po jedan spasilac, te gleda LK plivača i tako određuje koga će pustiti da pliva van, ne vidim kako se kupanje iza bova može reguliosati po starosti i zrelosti.
ne može se regulisati uopšte, nema zakonskog osnova za zabranu. možeš da opominješ i to je to, sve ostalo je tipično đilasovsko dramljenje.i ajmo opet, ne mogu se zbog nekoliko incidenata ograničiti prava stotinama hiljada ljudi. sad će još ispasti da onaj ko je protiv zabrane plivanja iza bova - želi da se deca dave. a tužan je fakat da se ljudi povremeno dave u jezerima i rekama. neka prijatelj čuva prijatelja, roditelji decu, spasilac plažu, neka se spreči ulazak u vodu pijanim klincima, i to je to. život sam po sebi nosi neke rizike, ne možemo građane večno pretvarati u taoce bezbednosnih pravila.inače jesi li ti uopšte svestan šta braniš? kada bi se ova mera primenila na bilo koju morsku plažu, to letovalište bi prestalo sa radom, nema nikoga ko bi dolazio na plažu na kojoj je trajno ograničeno plivanje. Edited by Marko M. Dabovic
Posted (edited)
nismo svi krivi, zna se ko ovde voli da krade.
istina. narkomani kradu kod nas. svih boja i oblika :s_w: Edited by thermal bug