henrik larsson Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Danas je već 2. Ako preživi i danas, izgradiće se.
MancMellow Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 meni dodje da se roknem kad vidim nase parkove u kojima je predvidjeno da se hoda samo po asfaltiranim stazama. mogli su umesto parkova i fototapet prirode da okace i da tako uzivamo u njoj.+1
Valk Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 kakve se ono rupčage kopaju pored Gazele na NBGD strani?
hazard Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Odvratno je. Nepotrebno silovanje jedne vizure kojom treba da dominira tvrdjava ovom nekom postmodernom spiralom....sta li je vec. Nek to grade sa druge strane reke, tamo ce se uklopiti, a mozda i zakloni neke NBGovske rugobe. Sreca u nesreci naravno je sto se ovo nikada nece izgraditi, kao i milion drugih projekata sa takvih konkursa.
hazard Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 meni dodje da se roknem kad vidim nase parkove u kojima je predvidjeno da se hoda samo po asfaltiranim stazama. mogli su umesto parkova i fototapet prirode da okace i da tako uzivamo u njoj.a kako tacno zamisljas da u parkovima opstane trava ako hiljade i hiljade gradjana svakodnevno po istoj gaze?ako mislis na to staze ne moraju biti asfaltirane, nego da mogu biti zemljane, ili posute sljunkom, onda ok. Ali u gradskom parku narocito nekom u centru sa velikim protokom ljudi ne mozes dozvoliti da se gazi po travi, jer ce inace ista brzo nestati. Nije to neka livada gde prodje 5 ljudi dnevno. I kako se to inace uziva u parku u kom nema trave, nego je samo zemlja? To nije park, nego blatiste.
belch Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 a kako opstaje u svim onim gradovima gde je to uobičajena praksa? nešto nisam videla da tamo ljudi sede na golom.
Isis Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 a kako tacno zamisljas da u parkovima opstane trava ako hiljade i hiljade gradjana svakodnevno po istoj gaze?ako mislis na to staze ne moraju biti asfaltirane, nego da mogu biti zemljane, ili posute sljunkom, onda ok. Ali u gradskom parku narocito nekom u centru sa velikim protokom ljudi ne mozes dozvoliti da se gazi po travi, jer ce inace ista brzo nestati. Nije to neka livada gde prodje 5 ljudi dnevno. I kako se to inace uziva u parku u kom nema trave, nego je samo zemlja? To nije park, nego blatiste.nemam ja sta da zamisljam, kad tako nesto nije stvar maste i fikcije, vec stvarnosti svakog grada u kom sam zivela, osim beograda. i svaki, ali bas svaki, je imao bolje i uredjenije zelene povrsine od beograda. znaci, moguce je.
hazard Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 stgjz, u Parizu je pandur terao ljude sa trave u luksemburskom parku, npr. - nisu tu bg. parkovi neki izuzetak
Idioteque Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 stgjz, u Parizu je pandur terao ljude sa trave u luksemburskom parku, npr. - nisu tu bg. parkovi neki izuzetakMene nije. :) Gde god sam bio po svetu video sam ljude kako šetaju i izležavaju se po parkovima bez zabrane.Doduše, za razliku od naših, obično bi iza sebe ostavljali čist park, al to nema veze sa dozvolom za gaženje trave nego sa time što nisu stoka.U vezi ovog rešenja za pristanište - baš mi se sviđa. Kao neki cvet u kosi staaaarog Beograda.
morgana Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 meni je super izlezavanje po parkovimada je samo do hlada i vazduha, posluzile bi i leje zasadjene uz ulicu sa tu i tamo ponekom klupominace, vidim po forumima da ovaj neki redzic sto je dijelio prvu nagradu sa japancem izaziva poprilican bijes kod kolega. izgleda da kupi nagrade gdje god se prijavi a salje na konkurse adaptiran gotovo pa 1 te isti rad. kako to, cudo jedno :D
hazard Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Pa negde se to vrlo ignorise :lol:http://flic.kr/p/4UaXQSU luks. parku su ljudi baskarili po travi, a onda je dosao pandur koji ih je sve terao - i videlo se po izrazu lica da covek dodje svaka 2-3 sata da to radi i da svi "znaju proceduru" :DSta ja znam - u gradovima gde je sam video da je dozvoljeno po travi baskariti se, 90% ljudi kada se krece kroz park ide stazama, na travi se ili lezi/sedi ili eventualno dobacuje loptom. Mozda to objasnjava zasto je kod njih trava tako fina i lepa, ili jednostavno je odrzavanje na visem nivou. Mozda treba posejati X puta vise trave da bi se po njoj moglo gaziti i pride da opstane, pa je jeftinije jednostavno zabraniti setanje po travi.Mislim, da setanje po travi skodi travi nisam ja izmislio:
Willow Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 (edited) odabrano je resenje za povezivanje pristanista/beton hale i kalemegdana.japanski arhitekta sou fujimoto:Nije loša ova japančeva spirala. Dopada mi se što su zavoji bez zaštitinih ograda, da malo hodam preko njih i testiram svoj strah od visine. BTW, živim za dan kada će se neko setiti da nekim lučnim mostićem za pešake (nalik onim mostićima u Zrenjaninu) poveže Kališ i Ušće. :wub:edit: Zapravo, ne Kališ, nego dorćolsko šetalište i Ušće. Edited April 2, 2012 by Willow
Isis Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 hazarde, bg parkovi jesu izuzetak, bas kao i lux. park pa si zato i zapamtio to iskustvo.pariz je sa liberalizacijom odnosa izmedju ljudi i zelenila poceo pre 15 godina kad je pola gradskih zelenih povrsina otvoreno za slobodno setanje ljudi. oponenti su mislili da ce se svet raspasti i pariski parkovi sa njim. pa nisu.taj odnos otudjenosti zelenila i coveka gde ono ima funkciju dekora i izloga u koji gledas i divis mu se, ali ga ne diras, je potpuno anahron. mozda je odgovarao uslovima zivota aristokratiji u 17. veku, odnosno vremenu iz kog poticu, ali danasnjem dobu ne.u beogradskom slucaju, cela stvar je jos bizarnija jer i pored takve zabrane, parkovi izgledaju katastrofalno. pa u istom momentu imas zapustenu travu punu izlomljenog stakla, plasticnih kesa, tetrapak ambalaze i ostalog djubreta i uredno zabodenu zutu tablu sa znakom zabranjeno hodanje po travi. em nakaradna pravila, em se i ona ne postuju.
Kelt Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 u Berlinu se izležava ispred Bundestaga samo tako, kod nas da neko legne u Pionirski park tačno bi ga odveli na ispitivanje. Da ne pominjem tek situacije sa roštiljanjem :D
Recommended Posts