Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
i dalje mi ne smeta, ne vredi smile.gif
onda ti verovatno ne smeta ni da ugaziš u kučeće govno. dobro, to je taj isti uzorak komunalnog života.
Posted

Ne smeta ni meni nešto posebno. Al nam je grad prljav ko stoka, a ovakve bandere opako doprinose tome. Dodajem i Požešku i Nemanjinu gde su potpuno nove bandere uneređene.

Posted (edited)
onda ti verovatno ne smeta ni da ugaziš u kučeće govno. dobro, to je taj isti uzorak komunalnog života.
pa ne, nije isto. bandere su zgodan nacin da se ostavi oglas koji ce videti neko u komsiluku, a oglasi na njima nisu djubre nego neformalni kanal komunikacije.jednostavno ne smeta mi sto neko, u nedostatku bolje prilike u zivotu, koristi ulicu da bi se dokopao nesto novca, bilo da je u pitanju oglas na banderi ili karton na haubi - i ne moze da mi smeta jer sam i sam proveo dobar deo mladosti u takvom radnom ambijentu, i niko mi ne garantuje da necu morati opet da se okrenem valjanju robe na ulici i svakovrsnom ruzenju grada, bilo svojom pojavom bilo aktivnostima.govno na ulici nikome ne donosi hleb na astal, a oglasi na banderama su korisni i ljudima donose prihod i ne ugrozavaju nikoga osim one osetljive na ruzenje lepote grada (sto je takodje ok, ali meni lepota grada nije prioritet). Edited by Marko M. Dabovic
Posted

da, nekome je korisno, nekome nije. nekome je korisno i sigurno bi mu donelo hleb na astal da prevrne kartonsku kutiju u knez mihajlovoj i prodaje banane, gaće ili da proriče sudbinu. a nekom drugom ne bi smetalo, a trećem bi bilo ružno...postoji nešto što se zove komunalni red i ima standarde koje usvojimo i držimo ih se. možemo da izaberemo da je normalno imati čiste trotoare i bandere i trudimo se da to održimo, raznim merama (kućnim vaspitanjem ili kaznama). meni bi bilo žao da onakve bandere (a svaka jebena koju ugledaš je takva) postanu normalne i lepe većini.

Posted (edited)

da, najbolje da cemo da kaznjavamo nezaposlene zene koje lepe na bandere A4 papire iz sveske na kojima pise da prodaju kuvan paradajz, zato sto ruze bandere. mada, ne bi me cudilo da se i tim povodom napravi jedna mala hajka u Djilasovim medijima, ostali su jos neki slojevi sirotinje na kojima se vrhuska nije izivela.

Edited by Marko M. Dabovic
Posted

nisam za kazne, kao što rekoh gore. ja sam za edukaciju. kao kad decu učiš da slože stvari u orman, a ne okače na luster.

Posted (edited)

Kako se sprovodi ta edukacija? Ok to ide sa decom ( u teoriji ) kada imaju roditelje koji bi ih naučili da ne lepe oglase za kuvan paradajz :D , ali, kako to ide sa ovim ljudima što zapravo lepe te oglase?

Edited by pacey defender
Posted
nisam za kazne, kao što rekoh gore. ja sam za edukaciju. kao kad decu učiš da slože stvari u orman, a ne okače na luster.
ne smatram da je posredi pitanje vaspitanja, nego nuzde. bandere pored autobuskih stanica su dobar reklamni medijum i ne vidim zasto ih neko ne bi iskoristio da generise zaradu. tako nesto smeta samo osetljivim dusama koje veruju da zive u Cirihu ili Lokarnu, pa ih stvarnost ljuto demantuje kada dodju na autobusku stanicu i vide banderu sa oglasima, ili prodju Slavijom i vide starice koje nekaznjeno prodaju mimoze da bi imale da jedu.
Posted (edited)

misliš da plebs u ljubljani npr. nema potrebu da brzo objavi da izjamljuje stan, da popravlja veš mašine ili da je ministar lopov? ima, naravno, al to ne radi.e pa aj izmaštamo da recimo za deset godina ovde krene dobro. misliš da će cela naša domovina SFRJ postati cvetna i lepo uređena bašta?

Edited by Tihajeza
Posted (edited)
misliš da plebs u ljubljani npr. nema potrebu da brzo objavi da izjamljuje stan, da popravlja veš mašine ili da je ministar lopov? ima, naravno, al to ne radi.e pa aj izmaštamo da recimo za deset godina ovde krene dobro. misliš da će cela naša domovina SFRJ postati cvetna i lepo uređena bašta?
e najbolje da cemo da poredimo Ljubljanu i Beograd. odustajem Edited by Marko M. Dabovic
Posted

aj uporedimo Kalkutu i Beograd! u je! e u pravu si, mi smo super čist grad.

Posted (edited)
aj uporedimo Kalkutu i Beograd! u je! e u pravu si, mi smo super čist grad.
pa ti poredis prestonicu prosperitetne clanice EU sa prestonicom najsiromasnije zemlje u Evropi, i ocekujes od oba grada iste standarde komunalne uredjenosti. ne moze. prvo ljudi i njihov budjelar, pa onda sve ostalo. grad je tu da bi u njemu ziveli ljudi i njegov izgled odgovara stanju stanovnistva. sve drugo je glumatanje. zato: plakate na bandere! Edited by Marko M. Dabovic
Posted

Zar nemate one kao oglasne table, ima ih kod mene na selu i smanjio se broj oglasa na drveću (mi nemamo bandere, imamo drveće), uglavnom su parte ostale na njemu.

Posted
Zar nemate one kao oglasne table, ima ih kod mene na selu i smanjio se broj oglasa na drveću (mi nemamo bandere, imamo drveće), uglavnom su parte ostale na njemu.
aha, vidi moze i bez kazni i prevaspitavanja da se nesto resi :)ima ponegde, ali sada su bas retke.