teacher Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Ima jedno 15-20 godina.To i mene najvise nervira u Beogradu.Ja znam da nema para za redovne popravke i odrzavanje svake ulice i svakog trotoara.Znam da nema para za raznorazne fensi dzidzabidze koje vidjamo po bogatijim gradovima.Znam da nema para za 5 linija metroa, jos 10 linija tramvaja i da svi tramvaji budu ganc novi.Znam da nema para da se obnovi svaka fasada, i da svaki park bude raskosna cvetna basta.Znam da nema para za jos 3 mosta preko Save i 2 preko Dunava, i za...Za sve to ja imam razumevanja.Ali jebem mu majku, zar je tesko da bar bude cisto i uredno? Ne mora cisto i uredno po svajcarski ili japanski, ali bar 50% tog nivoa.Zar je tesko da ne bude djubreta po ulicama, prepunih kanti, zvrljotina i nalepnica na sve strane? Kako bre to ljudima ne smeta? Nikada mi nece biti jasno...Treba da vidiš šta je napravio vračarski nobles kad je sneg okopnio. Smeće na sve strane, komšija sa vrha zgrade redovno baca hleb i kupus napolje, itd. Prljaviji kraj sveta nisam video.
Pontijak Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Prljaviji kraj sveta nisam video.taman povod za jos jednu besmislenu raspravu da li su to staaariiii beograDZani ili dosljaci
Idioteque Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Uh, da vidiš tek dorćolski nobles...Pošto su provalili da one kesice za pseću kaku po parkovima niko ne zarezuje i da je jednako nemoguće prošetati Dorćolom bez ugažavanja u govno kao i pre postavljanja tih sokoćala, vlasi rešili još više da olakšaju život nobles dorćolcima. Počeli su da držače sa kesama postavljaju na ulazima u zgradu. Da li je potrebno da objasnim šta se desilo sa držačima nakon samo par dana u tri zgrade koje sam posetio. Uništeni dabome, a kese razvučene po napolju.
Venom Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Treba da vidiš šta je napravio vračarski nobles kad je sneg okopnio. Smeće na sve strane, komšija sa vrha zgrade redovno baca hleb i kupus napolje, itd. Prljaviji kraj sveta nisam video.Neurbani dosljaci.
đorđe geprat Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 ja se sećam da je javna rasveta EDB organizovala i platila farbanje svojih bandera uz prethodno guljenje zalepljene hartije. e sad, zašto je teško da vlasnik bandere/telefonske govornice/čekaonice autobusa/zgrade napiše prijavu protiv lica/firme koja je na papiru ostavila telefonski broj/ime firme? nešto poput onoga što je sugerisano skupštini stanara zgrade u NS na kojoj su "naši" čestitali rođendan RM.
Alphons Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Ja znam da nema para za redovne popravke i odrzavanje svake ulice i svakog trotoara.Znam da nema para za raznorazne fensi dzidzabidze koje vidjamo po bogatijim gradovima.Znam da nema para za 5 linija metroa, jos 10 linija tramvaja i da svi tramvaji budu ganc novi.Znam da nema para da se obnovi svaka fasada, i da svaki park bude raskosna cvetna basta.Znam da nema para za jos 3 mosta preko Save i 2 preko Dunava, i za...Za sve to ja imam razumevanja.Ali jebem mu majku, zar je tesko da bar bude cisto i uredno? Ne mora cisto i uredno po svajcarski ili japanski, ali bar 50% tog nivoa.Zar je tesko da ne bude djubreta po ulicama, prepunih kanti, zvrljotina i nalepnica na sve strane? Kako bre to ljudima ne smeta? Nikada mi nece biti jasno...Ono što meni nije jasno je neverovatan nedostatak kanti za smeće. Ne kontejnera, nego baš onih malih kanti za smeće.
borris_ Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Pariz ima para za sve to pa mu to nije pomagalo kada je poceo borbu sa psecim izmetom.Cak su uvodili i posebnu brigadu da ciscenje toga sa motorima koje su se popularno zvali motocrotte ili govno motor :DIzgledao je ovako Naravno, to nije nista pomoglo da se grad ocisti od pseceg izmeta narocito u 16-tom arondismanu u parizu gdje svaki stan ima po jednog kucnog ljubuimca. Tadasnja gradska vlast nije htjela da uvede kazne za vlasnike jer nije htjela da izgubi sigurne glasove na izborima (zbog toga su i uvodili te fensi dzidzabisze). Tek kada su shvatili da je jedini lijek za te vlasnike rigorozne kazne osjetio se pomak u cistoci ulica. Tada su i ukinuli one famozne govno motore.
Idioteque Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Ono što meni nije jasno je neverovatan nedostatak kanti za smeće. Ne kontejnera, nego baš onih malih kanti za smeće.U kom delu grada? Iskreno nisam obraćao pažnju na to, ali nikada mi se nije desilo da želim nešto da bacim, a da nema nijedna kanta u vidokrugu.
hazard Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Pa ja pričam da su ljudi stoka...Pre par dana šetam Vasinom, iz zgrade izlazi namontirana gospođa, bunda, kilo šminke, u jednoj ruci pudla, u drugoj kesa sa smećem. Dok manevriše ne bi li pudli namestila prsluče, iz druge ruke joj ispada kesa sa smećem. Ama da ju je pogledala! Nastavlja mirno kao da se ništa nije desilo, a na moje "pa pobogu gospođo!" počinje da priča sa samsarom i ubrzano se udaljava.Lik ispred mene ide trotoarom i u trenutku dok se levom rukom očešava o kontejner desnom baca neke artije iz džepa na trotoar. Na moje "aman čoveče, pa eto ti kontejnera" napušava me kurcem i ubrzano nastavlja dalje. Lik iz novog BMWa trojke, dok se penjemo onim toboganom ka Kirovljevoj otvara prozor i zavrljačuje kesu sa smećem u travicu pored, kontejnera ni kante nigde na vidiku. Instiktivno ležem na sirenu i počinjem da mu opštim sa svim živim, on izbacuje ruku i pokazuje mi srednjaka, dodaje gas i ode. I tako bezbroj puta...Šta čovek da radi protiv stoke? Barem im reći da su stoka, verujem da toga nisu ni svesni. Oni misle da je to normalno ponašanje.Pendrek. Pendreci. Uniformisani ljudi sa pendrecima koji kruze gradom, i tuku ljude koji rade ovo sto si nabrojao. Tuku ih besomucno.Ja ne znam za drugo resenje.(OK, mozda bi inspektori koji revnosno pisu kazne bili resenje. No kada vidim ovakve stvari uzivo, prvo pomislim na ljude sa pendrecima).
Hella Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) meni je super je ovo s pendrecima, kratkoročno bih bio zadovoljan da vidim desetak prebijenih ruku i otvorenih lobanja. ali, pošto nasilje rađa otpor, bolje je da ih osiromašimo toliko da ništa ne mogu da bace, a biće apatični toliko da im promena vlasti ne padne na pamet i gladni toliko da ne mogu ni kamen da hitnu.i stoga: veći porezi, tadiću. veći porezi i manji standard. Edited March 13, 2012 by Hella
Milogled Bluff Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Svasta. Opste je poznato da prljavstinu stvaraju siromasi, a ne bogatuni.
Matilda Ivancic Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 smece stvaraju siromasi, otpacima bogatuna
Alphons Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 U kom delu grada? Iskreno nisam obraćao pažnju na to, ali nikada mi se nije desilo da želim nešto da bacim, a da nema nijedna kanta u vidokrugu.Staaaara Palilua - Dorćol - Vračar.Možda preterujem, ali imam osećaj da mi se često dešava da hoću da bacim nešto, a nemam gde - ni kantu ni kontejner.Naročito mi je to upadalo u oči tokom zime, jer mi je u ruci bila ili maramica ili cigara :D
hazard Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 I ja primecujem da kante fale. Tj. da su sa mnogih bandera gde su bile odvaljene...ili unakazene tako da budu neupotrebljive. Iz nekog razloga je jedno vreme "zapaliti kantu" bila cesta zanimacije nase dece. Sad su ili presli na nesto drugo, ili su zapalili sve kante na koje zapaljivanje ima efekat (one plasticne).
Recommended Posts