đorđe geprat Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Neverovatna stvar sa tim kontejnerima. Nemaju nikakvu funkciju + gomilju ljudi " + smeće se gomila oko njih ... Da mi je znati koja ih firma uvozi/montira.za ovo "ostavljaju bez prihoda", da prostiš, nemam razumevanja. nedavno sam spakovao u "zelenu kesu" plastični, metalni i papirni otpad kako je i predviđeno i ostavio je tamo gde treba. 15 minuta kasnije vidim je razbucanu i tipa koji kopa po rasutom. pitam ga zašto je to uradio, kaže da skuplja limenke. ostade krš iza njega. milion puta ranije zaticao sam krš oko kontejera koji su napravili "sakupljači sekundarnih sirovina". nemam razumevanja.inače, ovo sa kontejnerima je glupavo smišljeno, kod mene je znameniti "monument" čiji čistači ostave svako popodne/veče brdo crnih kesa pa ne mo'š prići rupi. šta će biti tamo gde su načičkani razni kojosci i mini STR bog zna.
bigvlada Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 romvil i da je to stavljanje gradjevinske parcele u funkciju tj izgleda da ce neki investitori tu nesto graditi.Odavno predviđeno za novu kombinovanu autobusko-železničku stanicu.
Arkadija Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Jedna opservacija u vezi novih, podzemnih, kontejnera.Naime, našim političarima su uvek puna usta Evrope i sve što uz to ide. Jednog dana ( možda, malo pre ili malo kasnije, nije ni bitno)nas će pozvati da pregovaramo o pridruženju. Koliko ja znam, za to mora da se ispuni mali milion uslova, a reciklaža je jedan od značajnih.Svi ovi kontejneri koji se sada postavljaju nisu predviđeni za reciklažu, što znači da ćemo morati da ih menjamo za koju godinu. Nije li jednostavnije i jeftinije, već sada postaviti takve kontejnere, pa biti spreman unapred, nego isti posao raditi dva puta?Pošto živimo u Srbiji, odgovor se sam nameće ;)
đorđe geprat Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 mislim da sam jednom napisao. ceo lazarevac (dakle, deo beograda) je pokriven trilingom raznobojnih plastičnih kontejnera predviđenih za papir, plastiku i ostalo. nedostaje za staklo. ja sam maločas u "zelenu kesu " ćušnuo i par staklenih bočica od 0.33 i par holštajn pivskih flaša. bolje tu nego međ' ostalo đubre.da li je problem da se recept lazarevca proširi?
Tihajeza Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 kada je ova pošast ovako uzela maha??ovo je gore od grafita, grafiti se makar prekreče, ovo je ko galopirajući tumor. danas sam uslikala ove slike, selidbe/izlivanje noktiju/izdajem stan/moleraj/dinkić i đilas lopovi/instaliram windows/deratizacija... svuda oko mene. na sređenom bulevaru, celom dužinom, nijedna jedina čista bandera, stub, oluk, pa čak ni saobraćajni znak. ne znam da li bi pomogle neke mini oglasne table, da su se setili da ih postave. kada smo oguglali na svinjac? :(
Matilda Ivancic Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 zato ih treba lepo obloziti onom zicom za ograde
Tihajeza Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 zato ih treba lepo obloziti onom zicom za ogradene potcenjuj beogradske oglašivače
Kelt Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 mislim da sam jednom napisao. ceo lazarevac (dakle, deo beograda) je pokriven trilingom raznobojnih plastičnih kontejnera predviđenih za papir, plastiku i ostalo. nedostaje za staklo. ja sam maločas u "zelenu kesu " ćušnuo i par staklenih bočica od 0.33 i par holštajn pivskih flaša. bolje tu nego međ' ostalo đubre.da li je problem da se recept lazarevca proširi?kod mene u naselju je bio žičani kontejner za PET ambalažu i ljudi uredno bacali samo flaše, niko ništa polomio, ubacio drugo đubre... međutim, posle par meseci sklonili. Srbija nema pogone za preradu toga, džaba nam skupljanje
Anonymous Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Opljačkano vozilo Hitne pomoćiBeograd -- Kola Hitne pomoći opljačkana su danas oko 13 časova u Ulici Ivana Gradnika na Zvezdari, dok su lekari imali intervenciju u obližnjoj kući.Gde mi živimo.
Idioteque Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Ovo lepljenje oglasa na bandere i mene intrigira već neko vreme.Mislim da NIKADA u životu nisam video nekoga da stane ispred bandere ne bi li pročitao oglase. Na autobuskoj da, ljudi ubijaju vreme pa čitaju svašta, ali na banderama na trotoaru - to je valjda najgori kanal oglašavanja ever. E sad, to što su oglašivači glupi me ne zanima preterano. Zanima me kako tome stati na put? Kako je to rešeno na zapadu?Ja bi to ovako uredio - svako pravno ili fizičko lice čiji se oglas nađe na za to nepredviđenom mestu ima dobiti dvadeset po turu i globu od 1000 zlatnika.Dakle ne juriti puke izvršioce koji lepe gde stignu, nego naterati oglašivače da kontrolišu gde im ide reklamni materijal. E sad, čini mi se da postoji neka pravna začkoljica zbog koje takvo rešenje nije moguće, u suprotnom bi ga valjda primenili do sada, totalno je jednostavno i efiksno.
hazard Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) kada smo oguglali na svinjac? :( Ima jedno 15-20 godina.To i mene najvise nervira u Beogradu.Ja znam da nema para za redovne popravke i odrzavanje svake ulice i svakog trotoara.Znam da nema para za raznorazne fensi dzidzabidze koje vidjamo po bogatijim gradovima.Znam da nema para za 5 linija metroa, jos 10 linija tramvaja i da svi tramvaji budu ganc novi.Znam da nema para da se obnovi svaka fasada, i da svaki park bude raskosna cvetna basta.Znam da nema para za jos 3 mosta preko Save i 2 preko Dunava, i za...Za sve to ja imam razumevanja.Ali jebem mu majku, zar je tesko da bar bude cisto i uredno? Ne mora cisto i uredno po svajcarski ili japanski, ali bar 50% tog nivoa.Zar je tesko da ne bude djubreta po ulicama, prepunih kanti, zvrljotina i nalepnica na sve strane? Kako bre to ljudima ne smeta? Nikada mi nece biti jasno... Edited March 13, 2012 by hazard
Milogled Bluff Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 selidbe/izlivanje noktiju/izdajem stan/moleraj/dinkić i đilas lopovi/instaliram windows/deratizacija... Ja bih od ponudjenog najpre izabrao Djilasa i deratizaciju
Hella Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) Kako bre to ljudima ne smeta? Nikada mi nece biti jasno...tako je svugde u srbiji. -_- boli ih qrc, kapiraju da je to državno i što bi se baktali s time kad država neće. primera radi, rizla zaostala od 2010/2011 je neočišćena u čitavoj mojoj ulici i tako će verovatno biti i s ovogodišnjom - čekaće da čistoća dođe i odradi svoje, a usput kukati kako niko u državi ništa ne radi. (jedini deo ulice koji je očišćen se nalazi ispred znate-već-čije-zadužbine.) Edited March 13, 2012 by Hella
Tihajeza Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) Ovo lepljenje oglasa na bandere i mene intrigira već neko vreme.Mislim da NIKADA u životu nisam video nekoga da stane ispred bandere ne bi li pročitao oglase. Na autobuskoj da, ljudi ubijaju vreme pa čitaju svašta, ali na banderama na trotoaru - to je valjda najgori kanal oglašavanja ever. E sad, to što su oglašivači glupi me ne zanima preterano. Zanima me kako tome stati na put? Kako je to rešeno na zapadu?Ja bi to ovako uredio - svako pravno ili fizičko lice čiji se oglas nađe na za to nepredviđenom mestu ima dobiti dvadeset po turu i globu od 1000 zlatnika.Dakle ne juriti puke izvršioce koji lepe gde stignu, nego naterati oglašivače da kontrolišu gde im ide reklamni materijal. E sad, čini mi se da postoji neka pravna začkoljica zbog koje takvo rešenje nije moguće, u suprotnom bi ga valjda primenili do sada, totalno je jednostavno i efiksno.globom se sve rešava. ali samo ako imaš ko da juri prestupnike, ko da im to uredno naplati i kada prestupnici to mogu da plate.kod nas još jedno sto ovakvih komunalnih policija, samo ovim da se bave, ne bi ujurili ove što lepe. uostalom, ako neko zalepi papir "izdajem sobu samcu u kaluđerici" - kako to da izvedeš? pozoveš mobilni koji je ostavio, predstaviš se ko samac, nađeš ga u kaluđerici, a onda otkriješ svoje pravo lice i naplatiš 1000 dukata? za početak - tretirati lepljenje kao bacanje đubreta na trotoar i da počne "gradska čistoća" i to da čisti, svakodnevno. kada bi se skidalo odmah, valjda bi ubrzo uvideli da nema svrhe. ako treba povećati taksu za čistoću. objaviti, i stalno pričati o tome na lokalnim tv i radijima. ja naš narod, ako neću da ga gledam ko stoku, gledam ko malo dete, koje tek moraš da naučiš da se ne švrlja po zidovima, kaki na ulici, lepe plakati. dakle pre edukacija, nego kažnjavanje.edit:slovne Edited March 13, 2012 by Tihajeza
Idioteque Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Pa ja pričam da su ljudi stoka...Pre par dana šetam Vasinom, iz zgrade izlazi namontirana gospođa, bunda, kilo šminke, u jednoj ruci pudla, u drugoj kesa sa smećem. Dok manevriše ne bi li pudli namestila prsluče, iz druge ruke joj ispada kesa sa smećem. Ama da ju je pogledala! Nastavlja mirno kao da se ništa nije desilo, a na moje "pa pobogu gospođo!" počinje da priča sa samsarom i ubrzano se udaljava.Lik ispred mene ide trotoarom i u trenutku dok se levom rukom očešava o kontejner desnom baca neke artije iz džepa na trotoar. Na moje "aman čoveče, pa eto ti kontejnera" napušava me kurcem i ubrzano nastavlja dalje. Lik iz novog BMWa trojke, dok se penjemo onim toboganom ka Kirovljevoj otvara prozor i zavrljačuje kesu sa smećem u travicu pored, kontejnera ni kante nigde na vidiku. Instiktivno ležem na sirenu i počinjem da mu opštim sa svim živim, on izbacuje ruku i pokazuje mi srednjaka, dodaje gas i ode. I tako bezbroj puta...Šta čovek da radi protiv stoke? Barem im reći da su stoka, verujem da toga nisu ni svesni. Oni misle da je to normalno ponašanje.
Recommended Posts