Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
Sad ce Zozo da napise kako su ti ljudi umrli zapravo od starosti sa prosekom godina 98,1, da je tamo led klizaviji i da bi na takvom ledu bilo povredjeno najmanje 12 puta vise Australijanaca.
bizarno, deo ovih umrlih je od posledica ciscenja snega (padovi sa krovova npr.), ali generalno gledano Tokio je teze preziveo taj sneg nego sto bi bilo ko mogao da pretpostavi. njima su drveca padala po vodvima za struju, automobili nespremni za sneg pravili saobracajne udese, a tamo gde je palo vise snega skole su zatvarane, vojska je pomagala u ciscenju... zvuci poznato?
Posted
Da jebote. Pazi, u Rimu je palo 3(slovima: tri) centimentra snega, i grad je u totalnom tiltu i haosu. Ljudi nisu otišli na posao, sve blokirano, raspao se sistem. Ne znam šta bi bilo da im je palo ovoliko snega kao u Beogradu. Generalno, u Italiji je palo ni 30% onoga što je palo u Srbiji, a pola zemlje je odsečeno od sveta, ima 16 mrtvih, više od 100.000 ljudi bez struje, vode.
Ali ono sto sam video na sokocalu da je napadalo u Bolonji je realno veliki sneg. Na jugu verovatno nemaju ni opremu, slicno je iz mog iskustva kad se sneg spusti na jug USA par santimetara snega izaziva udese, ljudi ne znaju da voze u takvim uslovima. Kod nas (BGD) jesu dosta niske temperature u odnosu na prosek, ali je pitanje koliko bi od tih staraca po selima i inace umrlo sto ih sad zaticu po snegu.
Posted
Ali ono sto sam video na sokocalu da je napadalo u Bolonji je realno veliki sneg. Na jugu verovatno nemaju ni opremu, slicno je iz mog iskustva kad se sneg spusti na jug USA par santimetara snega izaziva udese, ljudi ne znaju da voze u takvim uslovima. Kod nas (BGD) jesu dosta niske temperature u odnosu na prosek, ali je pitanje koliko bi od tih staraca po selima i inace umrlo sto ih sad zaticu po snegu.
Palo je u Bolonji naravno više nego u Rimu, ali tri puta manje nego u Beogradu. Prošle godine sam lično iskusio na svojoj koži u Firenci, kad je palo možda 5 cm snega, nastao je opšti haos, i zbog jednog dana gde je recimo bilo -5, skoro cela mreža tih brzih vozova se raspala u celoj Italiji, jer su im se zamrzle skretnice. :D Italiju je u poslednjih nekoliko meseci baš poteralo. Prvo stravične poplave sa kompletnim gradićima odnešenim, Genova razvaljena, sad ovo sa snegom.Gadno je naravno što su ljudi odsečeni, ali će sigurno sad biti bolja situacija kad se uključi i mehanizacija preduzeća, mislim u Srbiji. Kad bi u Italiji palo toliko snega kao u Srbiji, i temperature bile tako niske, bilo bi kuku majko, katastrofa.
Posted

Ta kisa u Djenovi je ona redovna sto stize na balkan i kad se tamo jesenas jezivo ispadalo nesto se zablokiralo u redovnom ciklusu i celu jesen nista nije stiglo do nas od padavina. Ovaj poslednji talas padavaina sad sneznih koji je konacno i Beograd zahvatio pa su se glavesine toliko uzbudile, prvo je krenuo od tamo i nastavio preko primorija rvatskog hercegovine i bosne do nas na seevru srbije. na jugu srbije je kriticno od januara. problem sa mnogim manjim opstinama je sto vecina nema ni kinte za gorivo mehanizacije i imaju. Neki pak koji su procistili sve nisu ni hteli da deca prekidaju skole ali ministar naredio za sve jer mnoge skole nemaju dovoljeno ogreva za grejanje ne samo zbog neprohodnosti.

Posted (edited)

Ja sam bez vode,popucale jos cevi i na Vracaru,Paliluli,Zemunu...Do 22h stize voda.

Edited by basketas
Posted
Meni su hit gastosi koji se na komentarima na vesti jave da napišu kako kod njih u Kanadi sve funkcioniše i lepo je očišćeno iako 6 meseci pada sneg i da im nije jasno šta je ovde problem. Verujem da se tek čude Italijanima. :lol:
Ljudi, pa Washington DC je paralizovan kad padne vise od 15cm snega, Philly i Baltimore takodje. A juznije umeju da zatvore skole i obdanista ako postoji sanse za bilo kakav sneg. U glavnom gradu NC (Raleigh) je 2000 palo 50cm snega (to ovde stvarno vazi za jednom u 100 godina event), u skolu deca nisu isla cele 2 nedelje, vojska je sa onim Humvee dzipovima kupila hitne slucaje i vozila ih u bolnicu jer ambulantna kola nisu mogla da se probiju u odredjene krajeve grada, aerodrom je bio zatvoren 2 dana... U Atlanti je prosle zime palo oko 5-6cm, ceo grad je bio 3 dana u opstem haosu. S druge strane, na severu (kanadski gradovi, Minneapolis, Cleveland, Buffalo) jesu spremniji, ali i tamo nekad ume da "iznenadi sneg u sred zime".
Posted
...ali je pitanje koliko bi od tih staraca po selima i inace umrlo sto ih sad zaticu po snegu.
Ne previše. Glavni problem je kad idu do lekara ili po lekove, pa moraju do grada.Pre neki mesec je na TVu bio čikica koji se čudio zašto ih policija tera zimi da imaju obavezne lance u kolima, a on ne zna čemu to kad on živi u Beogradu.Eto, mnogi su dobili priliku da saznaju :)
Posted
Ne previše. Glavni problem je kad idu do lekara ili po lekove, pa moraju do grada.Pre neki mesec je na TVu bio čikica koji se čudio zašto ih policija tera zimi da imaju obavezne lance u kolima, a on ne zna čemu to kad on živi u Beogradu.Eto, mnogi su dobili priliku da saznaju :)
a sta ce mu lanci i sad?
Posted
S druge strane, na severu (kanadski gradovi, Minneapolis, Cleveland, Buffalo) jesu spremniji, ali i tamo nekad ume da "iznenadi sneg u sred zime".
Pa "iznenadi" kada padne metar snega. Ili bar pola metra ali jako jako brzo (tipa za sat-dva-tri). Inace sve funkcionise manje-vise redovno, ulice se brzo ciste, sneg se posipa, ljudi znaju kako da se ponasaju u saobracaju, itd.
Posted
Pa "iznenadi" kada padne metar snega. Ili bar pola metra ali jako jako brzo (tipa za sat-dva-tri). Inace sve funkcionise manje-vise redovno, ulice se brzo ciste, sneg se posipa, ljudi znaju kako da se ponasaju u saobracaju, itd.
Pa to sam i mislio - kad se desi nesto ekstremno ume i na severu da bude cupavo, iako je sneg tamo normalna pojava i maltene svako drugo domacinstvo ima sopstveni snow plow, a o onim snowblower masinama sto ciste trotoare da i ne govorim.
Posted

Snowbloweri su za penzose <_<Jedini put kada je bio neophodan dok sam ja bio tamo na istinitom severu snaznom i slobodnom je tamo negde pre 9-10 godina kada je bila ona zesce zajebana oluja sa metrima snega. Inace lopata odradjuje sve...fina rekreacija :D

Posted (edited)
a sta ce mu lanci i sad?
Da se isparkira   :s_d: Edited by S.L.
Posted

Nek zaređa pet ovakvih zima, ima da nabavimo grtalica da nam Kanada pozavidi.

Posted

Eno 92ka se hvali da su nabavili jednu i čistili sneg oko svoje zgrade. Ali po onom što se videlo na tv-u deluje mi da iza tog čuda ostaje tanak sloj snega pa ipak mora da se hvata lopata.A večeras ponovo video gradonačelnika kako obilazi grad. Đilas se dobrano dao u kampanju i deluje kao da će da opere Vučića na izborima.