Kelt Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Fin poslić je nešto što je 4 sata dnevno (da bi moglo i da se studira uz to) i da je plata dovoljna da podmiri kiriju/hranu, a ne čišćenje snega ceo dan na -11 zarad jednokratne crkavice.
Matilda Ivancic Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) ... Edited February 4, 2012 by Matilda Ivancic
Alphons Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 nije ti strasno sto hiljadu ljudi ceka da nadnici ceo dan za 15 evra? wow.nego ja sam mislio da su ljudi u Srbiji lenji, nece da rade?Jel se neko čuo sa Hellom ? Čekam njegov komentar kako bi, da dođe Toma, sneg bio radioaktivan, a ni za lopate ne bi imali.
Alphons Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Btw, oko 70.000 stanova je bez grejanja. Pogođen je deo grada (odoka) omeđen Kališom, Knezom, Cvijićevom i Ruzveltovom.
Muwan Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 nije ti strasno sto hiljadu ljudi ceka da nadnici ceo dan za 15 evra? wow.nego ja sam mislio da su ljudi u Srbiji lenji, nece da rade?Strašno je ali je tako pa jebiga. Ti ljudi će makar zaraditi tih 15 evra, što je bolje od ničega. Nisam siguran da sad treba da podižemo temu na nivo priče ko nas je i kako doveo dotle.
đorđe geprat Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) ja sam prošle zime napisao nešto na temu čišćenja snega. i sada ponavljam svoje čuđenje zbog čega nam grad kroz naknadu za iznošenje đubreta dodauzme neki dinar na ime čišćenja snega i oslobodi nas građanske solidarnosti i poseta komunalnih policajaca. koliko dinara po m2? ne znam, ako je malo 1600 din dnevno, neka bude i duplo. nemam ništa protiv da se to tako uradi. Edited February 4, 2012 by djordje geprat
Аврам Гојић Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) naopako da ja sad kritikujem ovu akciju, sneg treba da se ocisti a ljudima treba novac. medjutim cudno mi je da inostrane novinske agencije imaju vecu empatiju prema ovima sto ciste nego ljudi koji bi valjda trebalo da znaju kako zive njihove komsije. prenosim Reuters: In Belgrade, soldiers were deployed to clear the central boulevard. Hundreds of unemployed responded to an offer of 1,600 dinars (10 euros) pay to join snow clearing efforts."I haven't worked for months and I have a family to feed," said Zoran Djidovac, a 30-year-old former metal worker. "The authorities said we'll be working for several days so this money will make a change for a while."edit: sunce im njino, sticovali nam kurs Edited February 4, 2012 by Marko M. Dabovic
ExicPL Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Isao drug jutros da se prijavi za ciscenje. Stajao je u redu od 8 do 10, smrzao se, i otisao kuci.
Hella Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) ako se dovoljno upregnete, verujem da ćete moći da rešite sledeći tekstualni zadatak:1.600 ljudi u gradu od 1.600.000 stanovnika želi da ide u nadnicu od 15 € dnevno (450 € mesečno). koliko gradskog stanovništva je ostalo u toplim domovima jer je već dovoljno bogato? izrazi u procentima. 99,90%hvala, đilase. :) Edited February 4, 2012 by Hella
dunja Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Ako se malo upregnes i od tih 1.600.000 oduzmes decu, stare i hendikepirane, zatim bolesne i hospitalizovane, zakljucices da je broj onih koji bi mogli da izadju daleko manji od onoga koji navodis.Ako se jos malo upregnes, zakljucices da radni mesec ne traje 30 dana, to je protiv zakona, pogotovu u slucaju rada u otezanim ili rizicnim uslovima.Mutis na sitno Hella, od tebe sam vise ocekivala -_-
Hella Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) zakljucices da je broj onih koji bi mogli da izadju daleko manji od onoga koji navodisda je ovo domaći, ponavljala bi razred. ali, pošto sam dobrodušan, dobićeš šansu da ne ispadneš naprednjak i ponovo pokušaš da se numerički izraziš u odgovoru. Edited February 4, 2012 by Hella
dunja Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 da je ovo domaći, ponavljala bi razred. ajme meni ^_^
Frank Pembleton Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Prisustvovao sam situaciji kad je u Kopenhagenu fudbalski klub, pozvao ljude na akciju ciscena tribina od naslaga snega, nagrada je bila dnevnica za fizikalce ili ulaznice za tekmu u protivvrednosti.Atmesfera je bila polu-karnevalska bilo je navijaca a i ljudi kojima su trebale pare.Uglavnom nijednog smrknutog lica.Ja sam lopatao i metlao a posle poklonio karte lokalnim komsijama ;)Jbga meni je ovo sasvim drugacije, nije skroz tragicno ali mi je ipak tuzno...
Recommended Posts