nera Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Koje mico uništavanje? Ko diro?Ako pocnem necu se zaustaviti... samo cu reci da ja u ovom gradu (a i drzavi u celini) ne vidim ni jedan tracak nade niti svetla na kraju tunela... Ovo je zemlja apsurda!P.S. Blokirala sam nacisto
Idioteque Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Ako pocnem necu se zaustaviti... samo cu reci da ja u ovom gradu (a i drzavi u celini) ne vidim ni jedan tracak nade niti svetla na kraju tunela... Ovo je zemlja apsurda!P.S. Blokirala sam nacistoPreteruješ.Ja ne vidim da je išta u Beogradu uništeno u poslednjih desetak godina.
nera Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 U pravu si, nije... cveta 1000 cvetova pa jos i mirisu... ne znam sta mi bi <_<
Lezilebovich Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 kojot, check... Preteruješ.Ja ne vidim da je išta u Beogradu uništeno u poslednjih desetak godina.Idioteque, check ... :(
Idioteque Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 U pravu si, nije... cveta 1000 cvetova pa jos i mirisu... ne znam sta mi bi <_<Pa ne, bez zezanja, daj mi jednu stvar koja je uništena u Beogradu u poslednjih 10 godina?Rekla si:Ja hocu da se iselim iz ovog grada i da ne gledam vise ovo unistavanjeSamo jednu konkretnu stvar koja je uništena, jednu jedinu?
hazard Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 (edited) Preteruješ.Ja ne vidim da je išta u Beogradu uništeno u poslednjih desetak godina.Unisteni su mnogi krajevi grada, sto nelegalnom/polulegalnom gradnjom, sto glupavom regulacijom koja dozvoljava fizicki maksimum kvadrata u ulicama koje su projektovane da sadrze porodicne kuce P+1+p.Mislim ok, ako pod "unisten" ne podrazumevas izvorno bukvalno znacenje u smislu "sravnjeno sa zemljom", to je drugo. Ali fakat je da mnogi krajevi grada jesu, paradoksalno novogradnjom, 'unisteni'. Postali mnooogo gori za zivot nego ranije.I da se razumemo, znam ja da grad raste, razvija se i se ne mogu svi krajevi "zamrznuti" na ulicama sa porodicnim kucama. Problem je u razvoju infrastrukture, kao i nepostovanju propisa (ali i losim propisima). Kao ekstrem, vala se prosetati po delovima Medakovica i Brace Jerkovic. Ulice koje su bile tesne i sa dvospratnim kucama su sada cesto neprohodne jer su pune petospratnica.Povecace je tako sto ce je smanjiti, sta nije jasno u majcinim recima?Sagradicemo novi, lepsi i stariji Dubrovnik. Edited December 16, 2011 by hazard
teacher Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Pa ne, bez zezanja, daj mi jednu stvar koja je uništena u Beogradu u poslednjih 10 godina?Rekla si:Samo jednu konkretnu stvar koja je uništena, jednu jedinu?Platani!
nera Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Pa ceo grad je unisten raznim neadekvatnim novogradnjama, spisak je odavde do utorka, neko ja na prethodnim stranama lepo srocio... nicu najruznije moguce zgrade u svim delovima grada, ne postoji nikakvo pravilo gde mogu samo kuce a gde zgrade pa imas citavu papzjaniju i miks svega u ulicama koje zaista nisu odgovarajuce za zgrade... a tek ce biti kojekakvih gradnji i svacega cemo se nagledati, narocito na Bulevaru gde se rusi ceo potez od Vuka ka Cvetku... Da me ne shvatis pogresno, nemam nista protiv uredjivanja grada ali ovo nema nikakve veze sa uredjivanjem vec je prosto unistavanje radi kratkorocne dobiti po sistemu "posle mene potop"
Idioteque Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Unisteni su mnogi krajevi grada, sto nelegalnom/polulegalnom gradnjom, sto glupavom regulacijom koja dozvoljava fizicki maksimum kvadrata u ulicama koje su projektovane da sadrze porodicne kuce P+1+p.Mislim ok, ako pod "unisten" ne podrazumevas izvorno bukvalno znacenje u smislu "sravnjeno sa zemljom", to je drugo. Ali fakat je da mnogi krajevi grada jesu, paradoksalno novogradnjom, 'unisteni'. Postali mnooogo gori za zivot nego ranije.I da se razumemo, znam ja da grad raste, razvija se i se ne mogu svi krajevi "zamrznuti" na ulicama sa porodicnim kucama. Problem je u razvoju infrastrukture, kao i nepostovanju propisa (ali i losim propisima). Kao ekstrem, vala se prosetati po delovima Medakovica i Brace Jerkovic. Ulice koje su bile tesne i sa dvospratnim kucama su sada cesto neprohodne jer su pune petospratnica.Sagradicemo novi, lepsi i stariji Dubrovnik.Ti bi bio dobar portparol neke stranke, uvek imaš spreman odgovor iako ga u suštini nemaš. :D Lepo sam pitao: 1. uništeno 2. poslednjih 10 godinaTako da ovo tvoje otpada, kakvi god pojedini krajevi grada bili, oni su ruinirani tokom devedesetih, sve što sam video da se radi od 2000. je kakvo takvo dovođenje u red.No devojče reče da ne može više da gleda ovo uništavanje, mislio sam da može onako iz glave da nabroji deset primera. Pomozi joj slobodno, al samo konkretno.
Skyhighatrist Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Što sad deset, kad si tražio jednu, samo jednu?
Idioteque Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Pa ceo grad je unisten raznim neadekvatnim novogradnjama, spisak je odavde do utorka, neko ja na prethodnim stranama lepo srocio... nicu najruznije moguce zgrade u svim delovima grada, ne postoji nikakvo pravilo gde mogu samo kuce a gde zgrade pa imas citavu papzjaniju i miks svega u ulicama koje zaista nisu odgovarajuce za zgrade... a tek ce biti kojekakvih gradnji i svacega cemo se nagledati, narocito na Bulevaru gde se rusi ceo potez od Vuka ka Cvetku... Da me ne shvatis pogresno, nemam nista protiv uredjivanja grada ali ovo nema nikakve veze sa uredjivanjem vec je prosto unistavanje radi kratkorocne dobiti po sistemu "posle mene potop"Opet demagogija. Taj i taj blok zgrada je uništen tako i tako.Taj i taj deo grada je uništen tako i tako.Ta i ta zgrada je uništena tako i tako.Ta i ta ulica je uništena tako i tako.Taj i taj platan (crkni Učo) je uništen tako i tako.Podsetiću:Ja hocu da se iselim iz ovog grada i da ne gledam vise ovo unistavanje
Idioteque Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Što sad deset, kad si tražio jednu, samo jednu?Jedna je dovoljna, kažem da joj je nastup bio takav da pomisliš kako ima deset primera onako iz glave.Deder?
nera Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Devojce ti preporucuje da prosetas malo ulicama po Zvezdari, Kajmakcalanska npr. sve gradjeno u poslednjih 3-4 godine, Branka Krsmanovica gornji deo narocito, a bice ih uskoro i vise... dalje, ono cudo sto je niklo na uglu Kneza Milosa i Bulevara na mestu gde bese parking... o platanima i generalno Bulevaru necu ni da pocinjem ali tu ce tek biti svakakvih gradnji... Grade se zgrade neprimerene datim ulicama, bez dovoljno parking ili garaznih mesta, ne vodi se racuna o uklapanju sa okolnim objektima, bas naprotiv, kao da se trude da se sto manje uklapaju, i td. it td.
nera Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Bulevar generalno, Branka Krsmanovica, Kajmakcalanska, Gajeva, i jos dosta okolnih da ih ne nabrajam sve, okolina Batutove, Dimitrija Tucovica dobar deo... mislim, ako bas hoces po brojevima zgrada naci cu
Aće Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 novogradnja u kojoj bivši mesar, kozmetičar ili kriminalac koji se dočepa para, postane građevinski preduzimač, ne može biti ništa drugo do ruiniranje grada, estetsko i infrastrukturno. baš me zanima kako će tek sadašnja novogradnja izgledati spolja i iznutra, za recimo 30-40 godina.
Recommended Posts