Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

https://n1info.rs/vesti/beograd-ce-dve-godine-biti-bez-jednog-mosta-sapic-to-poredi-sa-krecenjem-kuhinje/

A kad se 1. novembra zatvori za saobraćaj, pa sruši, naredne dve godine Beograd ostaje bez jednog mosta. 

...

„Da l će biti veće gužve? Pa biće. I kada krečite kuhinju imate mesec dana problema pa ne možete baš da jedete tu gde ste do juče jeli, pa morate malo da poremetite taj kućni komoditet, tako će biti i ovde, šta da radimo…“, kaže Šapić.

:ziga:

• Haha 4
Posted

Možda su rešili da konačno presvuku asfalt, prvi put u poslednjih 30ak godina… :rolleyes: 

Danas sam inače posle duže vremena prešao njime, ne znam kako sam sa sva 4 točka završio na drugoj strani.

Posted

Био сам синоћ тамо и рекоше ми да се мења асфалт због нових трамваја који га каче при проласку. 

Е сад да ли је баш тако, видећемо... 

Posted

šapić možda kreči kuhinju mesec dana. ja udarim prvu ruku posle doručka, drugu pred spavanje.

• +1 2
Posted
26 minutes ago, đorđe geprat said:

šapić možda kreči kuhinju mesec dana. ja udarim prvu ruku posle doručka, drugu pred spavanje.

dirljivo je što  i dalje obeduje u kujni 

Posted
1 hour ago, Подсемафорска 20 said:

Био сам синоћ тамо и рекоше ми да се мења асфалт због нових трамваја који га каче при проласку. 

Е сад да ли је баш тако, видећемо... 

Jutros most prohodan, u odnosu na juče samo par novih kratera više na strani kod BNV, ne kratera nego kraterčina. Cinik u meni bi pomislio da su rešili da most nije dovoljno sjeban i sramotan pa da pojačaju utisak pre neminovnosti. 

• +1 1
Posted
21 hours ago, zorglub said:

Dobro, koliko je puta u međuvremenu San Marino spaljen i bombardovan?

Ne kažem, ima i toga. Ali ona recimo na tu svoju kuću ne razmišlja kako da stavi gondolu, da se tako izrazim.

• +1 2
Posted

armagedon

• Tužno 3
Posted

nema ništa nelegalno. sve je legalno. oni su dozvolili.

• +1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
15 hours ago, slepa živana said:

armagedon

SNS trlja ruke, imace gde da prodaje svoje kvadrate kad poteraju narod iz Sumadije...

Bice nam lijep Karachi bez ijednog stabla.

• +1 4
Posted
6 hours ago, Mel said:

SNS trlja ruke, imace gde da prodaje svoje kvadrate kad poteraju narod iz Sumadije...

Bice nam lijep Karachi bez ijednog stabla.

ja mislim da oni ne znaju šta je drvo i čemu služi.

• +1 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted (edited)
47 minutes ago, slepa živana said:

ja mislim da oni ne znaju šta je drvo i čemu služi.

Mozda ne znaju sta je drvo, mozda ne znaju chemu sluzi, ali vrlo dobro znaju da ga organski mrze jer je dobro, a oni mrze sve sto je dobro. Ne kazem ovo metaforichki, islim da je instinkt ovog neurotipa unistavanje svega moralnog, dobrog, korisnog itd. Lepog, mrze i to .

Edited by Mel
  • +1 2
Posted (edited)

ne slazem se jer mislim da oni ne dobacuju do bilo cega metaforickog i da je objasnjenje mnogo jednostavnije: zveknes beton, zgrade i valjas se u procentu/renti. oko bilo cega zivog, drveta, travnjaka... moras da radis, a ne donosi zaradu. samo trosak za gradsko zelenilo, bastovane.

ima i ono, organska mrznja prema selu iz kog su pobegli, a na koje ih podsecaju zemlja i zelenilo.

poz

Edited by le petit nicolas
  • +1 7
Posted
5 minutes ago, le petit nicolas said:

ne slazem se jer mislim da oni ne dobacuju do bilo cega metaforickog i da je objasnjenje mnogo jednostavnije: zveknes beton, zgrade i valjas se u procentu/renti. oko bilo cega zivog, drveta, travnjaka... moras da radis, a ne donosi zaradu. samo trosak za gradsko zelenilo, bastovane.

ima i ono, organska mrznja prema selu iz kog su pobegli, a na koje ih podsecaju zemlja i zelenilo.

poz

Ma iz kog sela su pobegli, eventualno ako su bili bezemljashi neki. Oko mene su praktichno svi seljani i svi i dalje bas i cene i vole svoje baste ili vocnjake i sta ko vec ima.

Posted (edited)

averzija prema selu i blatu se prenosi kroz generacije seljana.

ovi su druga, ev. treca generacija odbeglih. negde, u nekom bg stanu jos sede baba i/ili deda i pricaju kako su se "mucili i borili" kad su dosli na "beogradsku kaldrmu". za sta? da se ne vrate.

poz

Edited by le petit nicolas