Shan Jan Posted July 29 Posted July 29 https://n1info.rs/vesti/beograd-ce-dve-godine-biti-bez-jednog-mosta-sapic-to-poredi-sa-krecenjem-kuhinje/ Quote A kad se 1. novembra zatvori za saobraćaj, pa sruši, naredne dve godine Beograd ostaje bez jednog mosta. ... „Da l će biti veće gužve? Pa biće. I kada krečite kuhinju imate mesec dana problema pa ne možete baš da jedete tu gde ste do juče jeli, pa morate malo da poremetite taj kućni komoditet, tako će biti i ovde, šta da radimo…“, kaže Šapić. 4
ducca Posted July 29 Posted July 29 Možda su rešili da konačno presvuku asfalt, prvi put u poslednjih 30ak godina… Danas sam inače posle duže vremena prešao njime, ne znam kako sam sa sva 4 točka završio na drugoj strani.
Подсемафорска 20 Posted July 30 Posted July 30 Био сам синоћ тамо и рекоше ми да се мења асфалт због нових трамваја који га каче при проласку. Е сад да ли је баш тако, видећемо...
đorđe geprat Posted July 30 Posted July 30 šapić možda kreči kuhinju mesec dana. ja udarim prvu ruku posle doručka, drugu pred spavanje. 2
Prežihov Voranc Posted July 30 Posted July 30 26 minutes ago, đorđe geprat said: šapić možda kreči kuhinju mesec dana. ja udarim prvu ruku posle doručka, drugu pred spavanje. dirljivo je što i dalje obeduje u kujni
ducca Posted July 30 Posted July 30 1 hour ago, Подсемафорска 20 said: Био сам синоћ тамо и рекоше ми да се мења асфалт због нових трамваја који га каче при проласку. Е сад да ли је баш тако, видећемо... Jutros most prohodan, u odnosu na juče samo par novih kratera više na strani kod BNV, ne kratera nego kraterčina. Cinik u meni bi pomislio da su rešili da most nije dovoljno sjeban i sramotan pa da pojačaju utisak pre neminovnosti. 1
spettacollo Posted July 30 Posted July 30 21 hours ago, zorglub said: Dobro, koliko je puta u međuvremenu San Marino spaljen i bombardovan? Ne kažem, ima i toga. Ali ona recimo na tu svoju kuću ne razmišlja kako da stavi gondolu, da se tako izrazim. 2
đorđe geprat Posted July 30 Posted July 30 nema ništa nelegalno. sve je legalno. oni su dozvolili. 1 1
Mel Posted July 31 Posted July 31 15 hours ago, slepa živana said: armagedon SNS trlja ruke, imace gde da prodaje svoje kvadrate kad poteraju narod iz Sumadije... Bice nam lijep Karachi bez ijednog stabla. 4
slepa živana Posted July 31 Posted July 31 6 hours ago, Mel said: SNS trlja ruke, imace gde da prodaje svoje kvadrate kad poteraju narod iz Sumadije... Bice nam lijep Karachi bez ijednog stabla. ja mislim da oni ne znaju šta je drvo i čemu služi. 3 1
Mel Posted July 31 Posted July 31 (edited) 47 minutes ago, slepa živana said: ja mislim da oni ne znaju šta je drvo i čemu služi. Mozda ne znaju sta je drvo, mozda ne znaju chemu sluzi, ali vrlo dobro znaju da ga organski mrze jer je dobro, a oni mrze sve sto je dobro. Ne kazem ovo metaforichki, islim da je instinkt ovog neurotipa unistavanje svega moralnog, dobrog, korisnog itd. Lepog, mrze i to . Edited July 31 by Mel 2
le petit nicolas Posted July 31 Posted July 31 (edited) ne slazem se jer mislim da oni ne dobacuju do bilo cega metaforickog i da je objasnjenje mnogo jednostavnije: zveknes beton, zgrade i valjas se u procentu/renti. oko bilo cega zivog, drveta, travnjaka... moras da radis, a ne donosi zaradu. samo trosak za gradsko zelenilo, bastovane. ima i ono, organska mrznja prema selu iz kog su pobegli, a na koje ih podsecaju zemlja i zelenilo. poz Edited July 31 by le petit nicolas 7
Mel Posted July 31 Posted July 31 5 minutes ago, le petit nicolas said: ne slazem se jer mislim da oni ne dobacuju do bilo cega metaforickog i da je objasnjenje mnogo jednostavnije: zveknes beton, zgrade i valjas se u procentu/renti. oko bilo cega zivog, drveta, travnjaka... moras da radis, a ne donosi zaradu. samo trosak za gradsko zelenilo, bastovane. ima i ono, organska mrznja prema selu iz kog su pobegli, a na koje ih podsecaju zemlja i zelenilo. poz Ma iz kog sela su pobegli, eventualno ako su bili bezemljashi neki. Oko mene su praktichno svi seljani i svi i dalje bas i cene i vole svoje baste ili vocnjake i sta ko vec ima.
le petit nicolas Posted July 31 Posted July 31 (edited) averzija prema selu i blatu se prenosi kroz generacije seljana. ovi su druga, ev. treca generacija odbeglih. negde, u nekom bg stanu jos sede baba i/ili deda i pricaju kako su se "mucili i borili" kad su dosli na "beogradsku kaldrmu". za sta? da se ne vrate. poz Edited July 31 by le petit nicolas
Recommended Posts