nera Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Srpski Benksi sam oslikao ceo most za mesec dana noćnog radaI veliko mu hvala za to, Viline vode su nazalost jedan od najbezlicnijih delova grada... a ovaj mostic je pravo osvezenje
I*m with the pilots Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 (nisam sigurna na koju temu da stavim pitanje za Lestane, pa ponavljam i ovde) > http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=13797&st=75&p=1574348entry1574348
đorđe geprat Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 evo ja cu da kritikujem - ti TOI TOI vecei su tu zato sto je Beograd po pitanju javnih WCeva UZASAN a ovo je samo krpljenje. Kao i oni TOI TOI vecei na studentskom trgu. Ruzni su, a i higijenski su upitni. Pobogu to je najjednostavniji moguci javni WC a da nije rupa u zemlji. Dakle jedan milionski-i-po grad u 1 Evropi u 1 21. veku resava problem javnih WCa - i to samo privremeno - jebenim plasticnim kantama.Inace ja u Beogradu znam za 3 javna WCa, jedan kod Narodnog pozorista, drugi u studentskom parku, i treci na Kalisu i nijedan nikada nije radio kada mi je trebalo jer imaju neko suludo radno vreme tipa do 20:00.eh, koliko bi pravih, lepih javnih WC moglo da se napravi umesto metroa.
hazard Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 a zamislite tek metro, a na svakoj metro stanici jedan fin javni wc :P
Кристофер Лумумбо Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 gledam djilasa u beogradskoj hronici :isuse:kakvo uvlacenje u bulju, kakva promocija gradonacelnika. zastrasujuce.
Hella Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 (edited) ne trebaju nama veverice, slavuji, platani i petri lukovići - nama trebaju investitori koji će da grade fabrike i stanove za pridošlice. baš mi je milo što se gradskim vlastima dopala progresivna misao najvećih umova današnjice: Zvezdarskoj šumi odbrojani daniIzvor: B92 četvrtak 15.12.2011 | 17:18Beograd -- Gradska skupština usvojila je plan detaljne regulacije područja Park šume Zvezdara, koji je proteklih šest godina bio predmet burnih rasprava.http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=12&dd=15&nav_category=12&nav_id=566015 Edited December 15, 2011 by Hella
rajka Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 I veliko mu hvala za to, Viline vode su nazalost jedan od najbezlicnijih delova grada... a ovaj mostic je pravo osvezenjesvaka cast! sva ta boja sigurno nije ni malo kostala, car je, ko god da je.
hazard Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 baš mi je milo što se gradskim vlastima dopala progresivna misao najvećih umova današnjice:Jao kakav skup lazova, idiota i demagoga :isuse:Jeste, u funkciji zastite sume je da dozvolis gradnju 70.000 kvadrata...pa o jebem ti mater Djilase!Kao da nema dovoljnih praznih parcela po NBG, Borci, Ovci, Kaludjerici itd.Kao da nije dovoljno sto su dozvolili da se svaki kraj sa porodicnim kucama na maks. 2 sprata transformise u nacickane pretrpane ulice sa 4- i 5-spratnicama.Kao da nema jos krajeva koji su vec regulacionim planom odredjeni za takvo unakazavanje, pa da mora da se sece i suma.Kao da na obodima grada nema dovoljno prazne zemlje na kojoj nikome ne bi bilo zao da niknu i soliteri od 20 spratova ako treba.Ali ne, nije ovo pitanje nedostatka prostora naravno, stvar je u tome sto ce sada neko dobro povezan sa opstinskom i gradskom vlascu (a na Zvezdari je predsednik opstine jedan DSovski lopov sirokih razmera) da gradi "ekskluzivne stanove u Zvezdarskoj sumi" i da ih naplacuje ne znam koliko hiljada evra kvadrat (ili se bar nada da ce biti tako).A ako prica "uspe", mozemo ocekivati slicnu "zastitu" Topcidera, Kosutnjaka pa sto da ne i Ade Ciganlije...uz dozvolu za novih milion kvadrata.
Skyhighatrist Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Nemoj tako... “Objektivno ovaj plan detaljne regulacije i jeste u funkciji zaštite Zvezdarske šume i na tragu politike grada da se poveća i štiti postojeća zelena površina", kaže, s druge strane, Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Beograda.
Аврам Гојић Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Povecace je tako sto ce je smanjiti, sta nije jasno u majcinim recima?
nera Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Ja hocu da se iselim iz ovog grada i da ne gledam vise ovo unistavanje
Idioteque Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Ja hocu da se iselim iz ovog grada i da ne gledam vise ovo unistavanje Koje mico uništavanje? Ko diro?
I*m with the pilots Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 @zvezdarska sumaovi ljudi se trude i zapravo delaju:http://zvezdarskasuma.blogspot.com/http://zvezdarskasuma.blogspot.com/2009/11/kako-mozete-da-pomognete.htmljucerasnje novosti: Zvezdarska šuma bez novih saobraćajnicaSkupština grada Beograda je 15.decembra 2011. godine usvojila regulacioni plan Zvezdarske šume, uz amandman koji sprečava probijanje novih saobraćajnica. Time je usvojen jedan od najvažnijih zahteva udruženja Zaštitimo Zvezdarsku šumu. Detaljnije: Четвртак, 15. децембар 2011. Усвојен План детаљне регулације подручја градске парк-шуме ЗвездараСкупштина града Београда на данашњој седници усвојила је План детаљне регулације подручја градске парк-шуме Звездара и донела одлуку о изради плана детаљне регулације ширег подручја уз Улицу војводе Степе на Вождовцу. Према речима Милана Вуковића, градског секретара за урбанизам и грађевинске послове, у Генералном урбанистичком плану Звездарска шума евидентирана је као постор са посебним природним вредностима. – Основни циљ израде овог планског документа јесте стварање урбанистичких и планских услова за заштиту градске парк-шуме Звездара од непланске изградње. Такође, циљеви су и дефинисање јавног интереса, санација и унапређење терена, рационалније коришћење градског грађевинског земљишта и подизање нивоа инфраструктурне опремљености и стандарда становања, увођење нових, атрактивних садржаја, дефинисање решења паркирања и гаражирања и заштита животне средине. План се односи на простор од 162,72 хектара, од чега је 138,92 хектара на јавном грађевинском земљишту, а остатак је планиран као остало грађевинско земљиште. У жижи интересовања су, свакако, јавне зелене површине, то јест парк-шума, која према плану заузима 99,2 хектара – рекао је Вуковић.Он је подсетио да је овај скупштински сазив до сада усвојио више од 50 планова детаљне регулације, измене и допуне ГУП-а и просторног плана административног подручја града. Тренутно је у разним фазама израде и припреми више од 120 планова детаљне регулације и седам просторних планова рубних градских општина.Председник Скупштине града Александар Антић поднео је амандман који је прихватило Градско веће, а односи се на додатно очување и заштиту зеленог простора у овом плану.– Према Звездарској шуми понашамо се веома одговорно, нисмо подлегли инвеститорима који су пред нас постављали услове да се тамо у великој мери граде пословно-стамбени садржаји. Такође, нисмо дозволили да се ова шума пресеца новим саобраћајницама и то смо ограничили тако што ће кроз ову зелену површину моћи да пролазе пешачке стазе од природног материјала, те неће бити никаквог новог асфалта. Фактички, активне зелене површине планом нису смањене јер је градња дозвољена само у крајње рубним деловима простора. Све што смо дозволили да се гради у шуми јесте око 200 паркинг места за потребе спортских активности које се тамо одржавају. Желели смо да грађани имају адекватан простор за паркирање возила како аутомобиле не би остављали на зеленим површинама – нагласио је Антић. Горан Триван, градски секретар за заштиту животне средине, истакао је да је овај секретаријт у последњих годину дана уложио знатне напоре да се измени раније предложен нацрт плана. Основни циљ била је заштита Звездарске шуме као једно од веома важних „плућних крила” Београда. На седници је измењен и план места за постављање пловила на делу обале и водног простора на територији Београда. Одборници су усвојили и два плана постављања тезги и других покретних привремених објеката на јавним површинама на Чукарици и у Младеновцу.Према измењеном плану места за постављање пловила, максимална површина коју пристан заузима на води је 100 квадратних метара а, изузетно, може бити и већа. Максимална удаљеност између пристана и суседних низводних и узводних пловила не сме бити мања од 30 метара. С обзиром на перспективне планове за превоз путника, за путничке пристане предвиђено је по седам локација на левој обали Саве и десној обали Дунава, осам локација на десној обали Саве и једна локација на левој обали Дунава. Такође, предвиђено је и шест локација за потребе јавних предузећа, установа и институција чији је оснивач град или република. На територији Чукарице планом је предвиђено постављање 320 покретних привремених објеката, од тога 266 уз малопродајне објекте, а 54 самосталних, што је за 43 више у односу на претходни план. У Младеновцу је планирано постављање 61 покретног привременог објeкта, од тога 13 самосталних и 48 уз малопродајне објекте. Планови су донети на две године. Измењена је и допуњена и Одлука о постављању балон-хала спортске намене на територији Београда. graficki prikaz amandmana---Inace je meni Zvezdarska suma omiljeno mesto u nasem gradu, prilicno cesto sam tamo, no svaki povratak kuci bude skenj jer dok silazim dole moram da prodjem kroz kuce i njihova neresena (ili lose resena) pitanja vodovoda i kanalizacije (dobro i ono zbunje mi bude malo jezivo). Ove godine su kao zaista zabranili lozenje vatre, videh i po kog komunalca koji je pisao kaznu, i covek bi pomislio, da kada se procuje da je neko udaren po dzepu, da ce drugi malo oladiti, al tu izgleda proradi cuveni inat? Uopste i vecina ljudi koji idu na Zvezdaru ostavljaju razna sranja za sobom, jasno je da njih tek boli uvo; onih koji su izistinski zabrinuti za sumu i koji je "koriste" kako treba - nema puno.
Lezilebovich Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Juče poslao zahtev za dokumenta preko opštine Novi Beograd i dobio mail potvrde da su primili zahtev. Sve super. Danas, kao reply na taj mail od [email protected] dobijam Javi mi da li si dobila zahtev za kredit, poslaće ti direktno Nebojsa. njegov tel. 06X/XXX-XXX (telefon poznat redakciji :) )Voli te mama.u ostatku maila (tj. u delu na koji su lupili REPLY) su inače podaci o mom zahtevu (adresa, ime prezime, JMBG i sl.). jebo me pas kada sam poverovato da je dobra ideja da preko weba tražim dokumenta. :ph34r:
Recommended Posts