Аврам Гојић Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 linija je sastavni deo polja zivi u pojasu neposredno izvan Zone
mammy two shoes Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 ma ja hocu da platim, i poslao sam dve poruke za dva sata. za trecu mi je bilo besmisleno jer mi je trebalo samo 10ak min da se spustim do ispod cara dusana gde sam parkirao. kod nas postoji pravilo da mora proci najmanje 15 minuta, pre nego sto pisu tu uplatnicu, ili pre nego sto pauk dize kola. skoro pa imam osecaj da je u toj bogu iza ledja ulici dripac cekao da mi istekne vreme. standardno sabanisanje prema kolima sa "stranim" tablicama, koje postoji i u drugim gradovima. u beogradu to pravilo ne važi. raspitala sam se u parking servisu, a onda uplatila oko 1800 din zbog zakašnjenja od 8 minuta. da sam sačekala da mi stigne opomena, bilo bi još 300 din. skuplje.
hazard Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 ma ja hocu da platim, i poslao sam dve poruke za dva sata. za trecu mi je bilo besmisleno jer mi je trebalo samo 10ak min da se spustim do ispod cara dusana gde sam parkirao. kod nas postoji pravilo da mora proci najmanje 15 minuta, pre nego sto pisu tu uplatnicu, ili pre nego sto pauk dize kola. skoro pa imam osecaj da je u toj bogu iza ledja ulici dripac cekao da mi istekne vreme. standardno sabanisanje prema kolima sa "stranim" tablicama, koje postoji i u drugim gradovima.u mnogim gradovima je nazalost tako - napisace ti kaznu i za minut, i nema veze da l' si 'stranac' ili ne. vidjao par puta kako ti sto pisu kazne kruze ko lesinari i samo cekaju da nekome napisu kaznu - u vise gradova tako.
Tihajeza Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 u beogradu to pravilo ne važi. raspitala sam se u parking servisu, a onda uplatila oko 1800 din zbog zakašnjenja od 8 minuta. da sam sačekala da mi stigne opomena, bilo bi još 300 din. skuplje.a ja se sećam da je neki iz parking servisa gostovao kod rade jednom i ona šlihtajućim smeškom i glasom rekao kako "hehe, ne gledaju oni to u minut, spaze vozilo, pa onda obiđu jedan krug i, hehe, ako je i posle toga, onda kazna..." how yes no. da im nisu uveli procenat od izdatih kazni?
Frank Pembleton Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 In other news, jučerašnje Vreme nam, između ostalog donosi i tekst Tatjane Tagirov o novim, privatnim izvršiteljima. Nije dostupan on-line, no, konkretno vezano za ovaj topik, skreće pažnju na famoznu Infostan akciju fantomskih računa koja će u svetlu novog načina naplate dugova da ponovo postane jako aktuelna. Ne znam kako ćemo da bušimo to, no meni vožnja do posla jutros presede zbog pomenutog teksta, tako mi i treba kad oću da budem pismen.Mozda treba na sta stampa stampa, ali lakse mi ovde:U danasnjoj Politici teks o tome da novom uredbom NBS oduzima pravo bankama da dugovanja gradjana preprodaju agencijama za uterivanje dugova, moze samo drugim bankama: Специјализоване агенције за наплату дугова убудуће, према Закону о заштити корисника финансијских услуга, више неће моћи да откупљују банкарска потраживања од физичких лица. Зато када клијента банке глас с друге стране телефонске жице опомене да касни с отплатом дуга, позивани може да буде сигуран да је то глас службеника банке код које се задужио, или, пак, неке друге банке, јер нови закон изричито забрањује да се потраживања физичких лица уступају специјализованим фирмама.Међутим, закон специјализованим агенцијама није ускратио могућност да наставе да откупљују дугове које банке имају према правним лицима, као и да откупљују дугове које друга правна лица имају према својим неплатишама физичким лицима. То значи, на пример, да телекомуникационе компаније које су, такође, њихови клијенти могу и убудуће да продају потраживања својих неплатиша физичким лицима. „Плишани” утеривачи дугова, како неки називају ове агенције, моћи ће и убудуће да откупљују дугове правних лица, али које нису банке.Чини се да ће оваква формулација Закона о заштити корисника финансијских услуга поприлично „заштитити” лоше дужнике банака који се сада могу надати да ће им обавеза бити чак и отписана, јер банке су дуг продавале овим агенцијама баш зато што саме нису с њим могле да изађу на крај.Банке се, иначе, не изјашњавају о томе колико им ове одредбе новог закона иду у прилог, а колико на штету, јер ниједна од њих неће јавно да призна да послује с овим агенцијама, већ истичу да се лошим зајмовима баве њихове службе.На тржишту тренутно послује осам специјализованих агенција за утеривање дугова и сасвим је извесно да ће им нови закон „подрезати” крила, односно да могу да рачунају с губитком посла, зависно од тога колики део њиховог портфолија чини откуп дугова физичких лица према банкама, а колико остали послови. Они и даље могу да позивају и подсећају дужнике за рачун повериоца да измире своје обавезе.Горан Муфтић из агенције „Солвент поинт” нам потврђује да се прибојава од смањења посла, али каже и да му није јасно зашто је закон направио разлику између физичких лица, банкарских дужника, и оних других, који такође не плаћају неке друге своје обавезе. При том, на први поглед је јасно да су дугови клијената према банкама по основу кредита, кредитних и дебитних картица, много већи него, на пример, према мобилним оператерима који, додатно, имају могућност да неплатиши искључе телефон и тако спрече увећање дуговања.– Дужници су овим законом извукли бољи крај. Банке ће, због оваквог законског решења, бити на губитку, јер ће морати, на крају, дуг највероватније да отпишу. Није логично да банка откупи лоше потраживање друге банке. Ми то радимо, јер дуг купимо с попустом, али га и наплатимо с попустом. Није логично ни да банка прода своје потраживање другој банци, јер би онда конкуренција сазнала податке из њиховог пословања – сматра Муфтић.У агенцијама за откуп потраживања кажу да им није јасна одлука НБС-а поготово зато што се повећава број лоших зајмова. При том, када банка прода своја спорна потраживања брише и своје резервације из регистра централне банке.У НБС-у кажу да у складу са одлуком о управљању ризицима банке и да би умањила кредитни ризик, банка може потраживање које је доспело и које је претходно покушала да наплати уступити правном лицу у Србији које се претежно бави финансијском делатношћу. Ово лице не може бити лице повезано са банком у смислу Закона о банкама нити банка може такво потраживање уступити већем броју правних лица.– Потраживања од физичких лица банке ће моћи да уступају само банкама, док ће се одредбе Одлуке о управљању ризицима примењивати само на потраживања од правних лица – наводе у НБС-у. E bas mi se srce steglo zbog ovih uterivaca...
Aće Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 u beogradu to pravilo ne važi. raspitala sam se u parking servisu, a onda uplatila oko 1800 din zbog zakašnjenja od 8 minuta. da sam sačekala da mi stigne opomena, bilo bi još 300 din. skuplje.pa ne moze parking servis da kaznjava. to moze policija, sud, ili inspekcija. tako da mogu da se najedu kurca debeloga. bas zato im se i isplati da pice te uplatnice, mnogi se uplase pa plate.
Аврам Гојић Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 (edited) pa ne moze parking servis da kaznjava. to moze policija, sud, ili inspekcija. tako da mogu da se najedu kurca debeloga. bas zato im se i isplati da pice te uplatnice, mnogi se uplase pa plate.ovo je kao da kazes da ne moze radnica na trafici da prodaje zvake, nego da mogu sud, policija ili inspekcija. koriscenje parking mesta je koriscenje komercijalne usluge. ako je iskoristis a ne platis, ulazis u obligacioni spor. drugo je pitanje sto su to do sada zvali kaznama pa ih je ustavni sud lupio po usima. sada se placa doplatna karta ili kako vec.nego, izgleda da ce biti ispravljena jedna istorijska nepravda Edited November 26, 2011 by Marko M. Dabovic
kapetanm Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 imam ortaka koji živi u zoni, i nikada nije platio parking, ni kupio godišnju kartu. poslednji put kad mi je pričao, imao je 70 kazni (doplatnih karata).Ja imam 47. ;)
pacey defender Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Došla mi je jedna gospođa sad na vrata. Predstavila se da je iz gradske uprave i da sprovodi anketu o radu gradonačelnika. Pitala me je kako ocenjujem gradonačelnikov rad. Odgovorio sam kako sam odgovorio, a zatim sam je upitao da li dolazi iz neke stranke ili je samo zaposlena u gradskoj upravi. Kaže da nije u stranci nego samo u gradskoj upravi. Ljubazno pitala da li može da zapiše ime i prezime. Palo mi je na pamet da se predstavim kao Steva Koprofagov ali sam ipak rekao samo "ne hvala".Elem, lepo je da se vrši ovakva kampanja ako se predstaviš da si iz GrO ili OO Demokratske stranke, da se otvoreno legitimišeš kao neko ko strovodi političku kampanju. Ali ovakve prikrivene fore su stvarno fuj. Jer, ako ova gospođa nije članica DS, onda mi je skroz malo nelogično da provodi ovu sunčanu nedelju po zgradama izigravajući đilasovog anketara. A ako je za ovakav rad nedeljom dobila određenu stimulaciju (dnevnicu, slobodan dan) onda već prelazimo na teren direktne zloupotrebe javnih resursa za potrebe kampanje vladajuće stranke.
hazard Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/292494/Igumanova-palata-ce-veceras-zasijatiKic u najavi, imacemo jos nekoliko svetlih primera gradskog ukrasavanja u maniru skupstine, moskve i albanije (fontane i da ne spominjemo)lasvegasizacija beograda
prima Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 bas je to lepo. a jel se pominju igde vise one barake kod autokomande ili je to zataskano ispod pepela.
renne Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 pominju se stalno, u svim medijima, koliko vidim pomažu im koliko je trenutno moguće, čak i ljudi donose hranu, odeću, obuću
Аврам Гојић Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!http://www.blic.rs/V...eceras-zasijatiKic u najavi, imacemo jos nekoliko svetlih primera gradskog ukrasavanja u maniru skupstine, moskve i albanije (fontane i da ne spominjemo)lasvegasizacija beogradaja sam se skroz navikao na to i sada mi se dopada. dete u meni je jos jako
Recommended Posts