Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
Filip Vukša (1992), Beograd - student, podnosilac preko 500 prijava, žalbi i predloga za unapređenje grada
Posted

Gde mogu da se pročitaju granice opština, tj koje ulice ih ograničavaju

Posted (edited)

granice se ne poklapaju na taj nacin sa ulicama. negde ide sredinom ulice, negdeje trotoar jedna a zgrade druga, negde po trotoaru. Granice se poklapaju sa katastarskim opstinama. Mozda je najbolje da pitas u opstini koja te zanima, ili da im uputis zahtev za pristup informacijama od jz, ako te iskuliraju pitanjem preko mejla. Spisak naseljenih mesta i ko se nalazi u statutu beograda, link

Edited by Hamlet Strašni
Posted (edited)

mrmlj.. hvala. Znači, da bih mogao da napravim kml masku za Gugl earth i napravio područja treba mi gomila dopisivanja sa svih 17 opština :isuse: Pa zar niko da se ne seti da napravi tako neštoedit: videh to, ali mi nije od pomoći

Edited by Kelt
Posted

Mislim da su na mape.b92.net oznacene granice opstina.Ovde ti se vidi granica izmedju sg i sv crvenom isprekidanom linijom

post-464-13218333585496.png

Posted

Imaju i ovde granice opstina.Savet: ako se samo zumira mapa malo po malo granica opstina se prvo vidi, a kako zum postaje veci granice se izgube na mapi. Zato treba kad se priblizno zumira mapa do nivoa neke opstine kliknuti negde sa zum opcijom(samo kliknuti a ne i zumirati) i onda ce se ta opstina izdvojiti i moci ce se videti granice opstine do najveceg zuma. Sve sto ti ne treba na mapi pa i te granice koje si oznacio mozes ukinuti sa crvenim iksom u paleti opcija

Posted

Od kad je ova karta. Ako ste nam (Zemunu) ponovo ukrali deo opštine, počeću da se zalažem za otcepljenje od Beograda. Dole beogradski centralizam angry.gif

Posted

Može neka federacija sa Palilulom, a ? kontrolisaćemo Dunav, imamo izlaz ka Vojvodini, mogu da nam ga čmokaju husari.

Posted
Od kad je ova karta. Ako ste nam (Zemunu) ponovo ukrali deo opštine, počeću da se zalažem za otcepljenje od Beograda. Dole beogradski centralizam angry.gif
A sta bre ocete vi Zemunci? Prvo se zalite kako eto, to oni seljaci koji su deo opstine Zemun ali nisu pravi Zemunci glasaju za radikale (jer to ne bi radili pravi Zemunci iz pravog Zemuna), a onda se bunite kada vam te iste otcepljujemo u zasebne opstine (npr. Surcin). Vi bi ste teritoriju, ali bez ljudi. Genocid angry.gif
Posted

Mmm. Teritorija bez gradjana. San svakog opstinara.бај тапаток

Posted
Vi bi ste teritoriju, ali bez ljudi
Upravo tako. Potez obale od malo posle Jugoslavije do preko puta Malog ratnog ostrva što je pre samo 2-3 godine bio Zemun, 101% sam siguran. A po ovoj karti izgleda da se nešto menjalo, mada ne znam, proverićemo...
Posted

Eh, kasno vam je za zalbe, kada smo vas odavno anektirali. Vi ste sada samo jedna opstina, koja se moze po nahodjenju i ukinuti skroz...

Posted

Dobro. Nemojte posle kad bude kasno da se nudi ono što se u početku odbijalo kao neprihvatljivo...

Posted
Imaju i ovde granice opstina.Savet: ako se samo zumira mapa malo po malo granica opstina se prvo vidi, a kako zum postaje veci granice se izgube na mapi. Zato treba kad se priblizno zumira mapa do nivoa neke opstine kliknuti negde sa zum opcijom(samo kliknuti a ne i zumirati) i onda ce se ta opstina izdvojiti i moci ce se videti granice opstine do najveceg zuma. Sve sto ti ne treba na mapi pa i te granice koje si oznacio mozes ukinuti sa crvenim iksom u paleti opcija
Ehe, našao sam već Beolandov GIS ali nikako da vidim opštine, znači mora malo po malo... Tnx