yolo Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 ovde ima mnogo dobrih fotografijahttp://lakiubeogradu.tumblr.com/ nitko se ne moze diviti nasem selu tako jako i kvalitetno kao slaninar u dusi live in Belgrade, but feel like a citizen of VOJVODINA
Hamlet Strašni Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 jbt pwnovase me na brzaka dusmanikada vam dodje toma, smejacete se visokim devojkama koje nose naocare
kud u maglu Simoviću Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 kada vam dodje toma, zazelecete visoke devojke koje nose naocare
salerokada Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 kada vam dodje toma, jebace vas visoke devojke koje nose naocare
katamaran Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 ovde ima mnogo dobrih fotografijahttp://lakiubeogradu.tumblr.com/ E da mi je ova fotka bila pre par godina kad sam se raspravljao sa drugarom da su nekad trole isle u Zemun :)Zna li neko kada je skinuta mreza? Meni se cini da je osamdesetih isla trola kroz Glavnu ulicu u Zemunu.
slepa živana Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Pa ja sam se u subotu pre podne tuda motao. Jel ti zvonio jedan visoki momak i devojka sa naocarima?бај тапаток:D pa bre znam ja ko si tibile su dve žene, kad sam otvorila vrata već su uveliko ćaskale sa komšijom vrata do. ja malo počekala, ova jedna mi objasnila ko su i šta oće, tu su iz devetke. reko, lepo lepo i sve je lepše, nemojte da se sekirate, mi ne možemo da sagledamo promene jer smo stalno tu, ali naši odliveni mozgovi kažu da je sve bolje, gori mi nešto na ringli, zvonite kad završite s komšijom. i više nisu zvonile.
Hamlet Strašni Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 :D pa bre znam ja ko si tibile su dve žene, kad sam otvorila vrata već su uveliko ćaskale sa komšijom vrata do. ja malo počekala, ova jedna mi objasnila ko su i šta oće, tu su iz devetke. reko, lepo lepo i sve je lepše, nemojte da se sekirate, mi ne možemo da sagledamo promene jer smo stalno tu, ali naši odliveni mozgovi kažu da je sve bolje, gori mi nešto na ringli, zvonite kad završite s komšijom. i više nisu zvonile.Znam ja da te nisam video. Ja nisam ni visok mladic ni devojka sa naocarima. Niti visoka devojka sa naocarima. Islo nas je cetvoro, pa smo se delili sprat po sprat. Mislio sam da smo se mimoisli zamalo, ali nismo. Sada znam gde ne stanujes
Frank Pembleton Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Zna li neko kada je skinuta mreza? Meni se cini da je osamdesetih isla trola kroz Glavnu ulicu u Zemunu.Tesko osamdesetih, ne znam ni za sedamdesete ali bijo sam maji...
katamaran Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Tesko osamdesetih, ne znam ni za sedamdesete ali bijo sam maji...Pocetkom sedamdesetih ih je ipak bilo :) -60-tih godina XX veka preovlađuje mišljenje u Svetu da trolejbuse treba zameniti autobusima,gorivo je jeftinije najbolje rešenje je ukinuti serijsku proizvodnju trolejbusa,hajmo da proizvodimo autobuse tako su mislile naše Inostrane kolege ali pametni stručnjaci su konzervirali kontaktnu mrežu i sačuvali je za crne dane. Gradonačelnik Branko Pešić nije želeo trolejbuse na svojim ulicama a da pritom nije pitao Beograđane šta misle o tome da ih prevoze u budućnosti glomazni i ne udobni i nadasve spori autobusi koji će im doneti samo smog i zagađenje. Presudne 1969 godine doneta je odluka nakon održanih sastanaka u EGO, Pogonima Dorćol i Zemun da se ukine trolejbuski saobraćaj. -Razlozi za ukidanje: -Elektriziranje u zimskim uslovima -Sporo kretanje -Česti zastoji -Trolejbusi ometaju saobraćaj -Ukinuta serijska proizvodnja -Padaju motke -itd. 1969 god. Ukidanje trolejbuske linije 16(Zeleni Venac-Novi Beograd) 1970 god. Ukidanje trolejbuskih linija 12(Kalemegdan Banjica) 13(Kalemegdan-Dušanovac) -Mreža je morala da se demontira zbog izgradnje petlje na Autokomandi. 1971 god. -Planirano je ukidanje trolejbuske linije 11(Kalemegdan-Kruševačka) ali je taj plan pomeren. 1972 god. -Ukidanje trolejbuske linije 15(Zeleni Venac-Zemun Novi Grad) 1973 god. -Ukidanje trolejbuske linije 14(Zeleni Venac-Zemun Gornji grad) _Naravno 1969 godine obustavljeni su svi planovi o nabavci novih trolejbusa i proširenja mreže,vremešne Goše otišle su u staro gvožđe dok je određeni broj novih Fagesa prešao iz Zemuna na Dorćol. -Linija 11 koja je smetala i dalje je odolevala,kupljeni su novi IK-4,TAM i FAP autobusi za potrebe ukinutih linija ali kakve li ironije nije bilo dovoljno autobusa da se zameni stara ,,jedanaestica,, -U celu priču uključuju se i građani koji štite poslednju trolejbusku liniju tako da se 1978 godine ponovo otvara priča u aktuelnoj naftnoj krizi da je rešenje u elektro vuči. 1.06.1979 godine novi ZIY trolejbus crvene boje gr.br.1 označio je povratak trolejbusa na ulice Beograda. -Istorija se ponavlja posle 30-tak godina od Renesanse trolejbusa,on ponovo nekome smeta,podignimo svoj glas,zaštitimo trolejbus jer bez njega neće biti interesantno na ulicama Beograda,bez trole nema polemike. 1.06.1979 godine novi ZIY trolejbus crvene boje gr.br.1 označio je povratak trolejbusa na ulice Beograda. Moguce je da su pocetkom osamdesetih vratili one dve linije pa ih kasnije definitivno ukinuli.
kapetanm Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Osamdesetih ih nije bilo, a ni u drugoj polovini sedamdesetih
katamaran Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 (edited) Ja pamtim trolu u Glavnoj u prvoj polovini osamdesetih ali moguce je da gresim.86-te sam krenuo u osnovnu skolu tako da nisam bas najpouzdaniji svedok :D Edited November 2, 2011 by katamaran
kapetanm Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Gugl je čarobna stvartrole u Zemunu: ukinulo ih je tadašnje rukovodstvo GSP-a na sednici u decembru 1968. godine. U planu je bilo ukidanje čitavog trolejbuskog sistema do 31.12.1972. godine. Ipak su, iz nepoznatih razloga, očuvali liniju 11, sada 22. Ona je trebala biti ukinuta do kraja 1972.
ExicPL Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 14 Zeleni venac - Zemun (Gornji grad) /1956-1973/, 15 Zeleni venac - Zemun (Novi grad) /1958-1972/16 Zeleni venac - Novi Beograd (Pohorska) /1959-1969/
ajgor Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Pocetkom sedamdesetih ih je ipak bilo :)Moguce je da su pocetkom osamdesetih vratili one dve linije pa ih kasnije definitivno ukinuli.Nisu sigurno. Linija 14 je preimenovana u bus 84, kao i još nekolicina drugih. Polovinom sedmdesetih postojajo je nekakav nedovršeni plan o numeraciji linija prema delovima grada koje pokrivaju, pa je tada linija 33 postala 53, 29 je postao 46, 13 su pretvorili u 31 itd. Trola 11 je preimenovana u 22, a kupovinom "zijača" ('trole firme Zavodi imena Uljanova" - ZIU) počinje širenje mreže trola ka Banjici i Medakoviću. To je i vreme gradnje tramvajske pruge ka Banovom Brdu i bloku 45, kao i pruge u Resavskoj, odnosno pobeda struje pokojnog Radoja Stefanovića, tadašnjeg predsednika gradske vlade.
Recommended Posts