fonTelefon Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 +1Čvrsto gorivo (ugalj pre svega, pa i drva) možda izađu najjeftiniji način grejanja u konačnoj računici, kad se ukupna cena podeli sa 12 meseci, ali čvrsto gorivo se na plaća čak ni tokom 5 meseci, nego u cugu, imaš ili nemaš.I cvrsta goriva moras da teglis.
Kelt Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 jel im to neka fora, cisto da ljudi vide da ima i ludjih od njih?nema osnova da se zadrži, samo ako je agresivan ili pretnja za okolinu ili sebe
Matilda Ivancic Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 (edited) sto ce reci da je kuliranje na raskrscu skroz bezbedno, nikakva pretnja za bezbednost Edited October 26, 2011 by Matilda Ivancic
nenad Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 sto ce reci da je kuliranje na raskrscu skroz bezbednoto samo ako si pijan.
yolo Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 grejanje kombinacija drva + struja, stan od 90m2racuni za struju za tih 5 meseci su uvecani za 2.500-3.000 dinara (vrlo se pazi da se grejanje pali u ponoc i gasi u 8 - jedna mala TA pec u spavacoj sobi i jedna kaljeva sa grejacima u drugoj). to je 150e ukupno jedna fantaticna kaljeva pec koja zagreva centralne prostorije u stanu potrosi ne vise od 3, aj siroko kazemo 4 m2 drva - to je sa svim troskovima ukljucujuci i murata da ih lepo slozi u podrumu nekih 180e.briketi koji sluze za pomoc pri potpali, potrosi se jedno 300kg plafon, 10 dzakova, to je oko 60e390e ukupno, ili oko 40% koliko bih platio za racune za centralno za tu povrsinutu nije uracunat rad na nosenju drva iz podruma do 3 sprata, to moja zena voli da radi pa se uglavnom delimo - ne treba cesce od 2x nedeljno da se donese jedna veca korpa, ni moj kada treba da se nacepaju sitnije drva za potpalu. nije uracunata ni disciplina prilikom paljenja i gasenja peci da se ne ulazi u skupe tarife.stan je sve vreme normalno zagrejan, nikada nije hladno, nikada nije previse toplo, ja stalno sedim u majici sa kratkim rukavima. realno smo na 20-22C stalno. trecu kaljevu pec u zeninoj radnoj sobi podlozimo 1-2 preko zime, kad zagudi ispod -10C.cevi za centralno grejanje imam sprovedene do ulaznih vrata i ne pada mi napamet da ugradjujem radijatore, to cu da uradim kad budem resio da prodajem stan.
Anonymous Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Plus što se grejete kad vi hoćete, a ne kad ona stoka to odredi.
ToniAdams Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 gaco, a jeriti imas dojam da pecka na drva nekako manje susi zrak? il se to ja samo tesim...:(
yolo Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 ne tesis se, zrak je fantastican. kad se setim maminog stana u kome samo sto astmu nisam zaradio.zaboravio sam da ubacim i trosak na majstora koji svake godine pred pocetak dodje i ocisti kaljevu pec od garezi, sto inace normalni ljudi rade kad se zacepi, u proseku svakih 5 godina. no moja zena ima fetisisticki odnos prema tome.malo sam gledao cifre i dobrano sam preterao, za bar 50e ali svejedno.
ToniAdams Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 pa bez zezanja, kombujem ta pecku i kaljavu, pre sam picio radijator na naftu. inace mi jako smeta suv vazduh, oma mi se zacepe nozdrve, sto je zaista mnogo, mnogo redja pojava otkad sam dobrim delom presao na drvad.
sherman Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 kad se vec ispovedamo, da dodam da se ja lozim na dabrove
Аврам Гојић Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 pa bez zezanja, kombujem ta pecku i kaljavu™, pre sam picio radijator na naftu. inace mi jako smeta suv vazduh, oma mi se zacepe nozdrve, sto je zaista mnogo, mnogo redja pojava otkad sam dobrim delom presao na drvad.imam isti problem. na svu srecu, u prodavnicama sve za 100 200 400 800 prodaju ukusne keramicke posude za vodu koje zakacis za radijator i to lepo isparava
ToniAdams Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 kad se vec ispovedamo, da dodam da se ja lozim na dabroveodvratan si, dece ti dusa?imam isti problem. na svu srecu, u prodavnicama sve za 100 200 400 800 prodaju ukusne keramicke posude za vodu koje zakacis za radijator i to lepo isparavama imam neki bag u perifernom nervnom sistemu pa ih redovno razbivam, no uvem metem mokar peskir dobro natopljen, pa nekako prezivim.
Recommended Posts