Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
hvala. sada ne mogu da provalim kako se koristi. kada odem na tab 'najkraci put', mogu da izaberem pocetnu tacku i cilj, i onda mi da kako da stignem autom. kada odem na tab 'gradski saobracaj' da mi samo spisak svih bus linija. ne vidim kako da izaberem start i cilj, a on da mi kaze koje bus linije da koristim konkretno.
Praktikuj sledeće:1) nađi adresu koja ti treba, zumiraj lokaciju dok ne uočiš najbliža gsp stajališta2) zapiši brojeve buseva, pa onda otvori gsp linije i štikliraj te linije koje prolaze blizu tvoje lokacijeIzbaciće ti trase u boji, od početne do krajnje stanice, pa ti vidi koja ti najviše odgovara i najbliže staje.Imaš i mapu linija na gsp.rs, ali nije mnogo praktična.
Posted
pogledao sam ostale radove brazilskog arhitekte koji je radio "square nine", bas je dobar. svidja mi se kako uklapa drvo i kamen u moderne linije.
a meni to uklapanje u ovom slucaju (hotel square nine) cini da fasada hotela izgleda kao neki element iz kupatila ili kuhinje. Ne znam, drvo na zgradi je kul u nekom selu, gradicu, ocuvanoj srednjevekovnoj cetvrti ili na planini, a kada ga vidim ovako u gradu, moja prva asocijacija je "komoda". Utisak je kao da im je bio smor da smisljaju fasadu, pa su onda samo preneli spolja dekor iznutra
Posted
Ovaj Square Nine malo podseca na italijansku arhitekturu pod Benitom, hehe. Kad ukucas u images google "fascist architecture", najcesce izlazi ova zgrada. No, meni se svidja ovaj hotel. Juce gledam Kinoteku koja je odmah pored i nije mi jasno zasto je ofarbana u dve boje.
cova sad sigurno svrsava na ovakvu pohvalu.
Posted

sace dabovic da se vrati iz kinsase, pa ce da ti objasni zasto je to dobro.

Posted

da izvinete na pitanju, a gde su ti spanski tramvaji koji su onoliko gromopucatelno najavljeni da su stigli?

Posted
To sa stanovima za raseljene rome je stvarno svinjarija.Naravno postavlja se pitanje što se na to uopšte pristalo, ali to ne menja na računici, koja je onda cena tog kredita.I tako srbi će sad birati između "kukanja" vlasti "mi oćemo da renoviramo ali nam ne daju" i lihvarije tih euro-banaka angry.gifangry.gifangry.gif
Posted
@gazza1: Ja video da testiraju jedan po NBG-u, vozali levo-desno po Blokovima.Dakle, do kraja 2012. će stići svi.
gledala sam na tv-u. dovoze ih jedan po jedan, isti majstor. vozi (valjda na kamionu) jedan, pa ga istovari, pa ide nazad, pa donese sledeci i tako..
Posted

Tu su oni, samo ih vozaju noću da ih beograđani ne išaraju i ne uprljaju. A i čuveno "kvalitetno" GSP održavanje vozila. Vidite samo na šta liči prvi tramvaj koji je stigao proletos!caf2b.jpgAutor: Felix55 @ Beobuild forumStigao je drugi tramvaj pre desetak dana i sada saobraća u pratnji desetak oklopnih vozila kao na ovom snimku. Pa da vidimo da li će neki putnik da mu priđe na pljucomet.http://www.youtube.com/watch?v=6aGMX01krSEAtmosfera kao povorka na sahrani

Posted (edited)
Tu su oni, samo ih vozaju noću da ih beograđani ne išaraju i ne uprljaju. A i čuveno "kvalitetno" GSP održavanje vozila. Vidite samo na šta liči prvi tramvaj koji je stigao proletos!caf2b.jpgAutor: Felix55 @ Beobuild forum
Jedi pite! angry.gif Ja se utripovah da je ovo stvarno. :isuse: Jes da deluje nerealno, ali i kod nas je sve moguće.Srećom ovo je montaža. :D Edited by duma
Posted

Naravno da je u pitanju fotomontaža. Ali činjenica da ogromna većina burno reaguje nakon što je vidi samo govori o tome kako doživljaju stanje u javnom prevozu grada. Najtužnije je što će kroz par godina većina tih tramvaja i izgledati upravo kao na slici, išarani, ulubljeni sa budženim delovima, sa izlepljenim novinama na vetrobranskom staklu, umazanih sedišta i prozora.

Posted

a jel tacno da ima problema, tj da se na nekim trasama stubovi neocekivano opiru prolasku novih tramvaja?

Posted
a jel tacno da ima problema, tj da se na nekim trasama stubovi neocekivano opiru prolasku novih tramvaja?
Stubovi se saginjati nece. angry.gif
Posted
kako sam shvatio problem su siroka i visoka stajalista :isuse: