Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

ne razumemo se prijatelju.da pokušam ponovo. ako se kvalifikovana većina u zgradi saglasi da se u zgradi obave radovi i za to je potrebno 100000 dinara, kakav je problem da se preko infostana obavi naplata od stanara a da infostan podeli sumu po stanu, m2, osobama, kako već stoji u odluci. i da neplaćanje povlači tužbu. infostan već podnosi tužbe, zar ne? da li je moguće ovo za sneg?ovo drugo je opet, malo, bez veze. čovek živi u zgradi (poput pomenutog zeta), većina vlasnika stanova potvrdi potpisom i JMBG da su saglasni. kakav je problem? zašto bi traćio vreme i pravio neke buduće komplikacije (pitanje zajedničkog vlasništva) zarad nečeg što, eto tako, neće da se menja. a zgrada može da ostane bez predsednika, da bude zasrana, da nema kome da se naplati kazna za neočišćeni sneg.a zakon o ovome je važniji od onog o yebenim tablicama za kola.sve najbolje

Posted

Sale se odavno doselio u Suboticu i prijavljen je tamo. Poslednjih 20 godina najmanje.A neko ko se rodio u subotici i cija porodica 1000 godina zivi tamo ne moze biti gradonacelnik subotice od onog sekunda kada se odjavi sa prebivalistem otale

Posted
Sale se odavno doselio u Suboticu i prijavljen je tamo. Poslednjih 20 godina najmanje.A neko ko se rodio u subotici i cija porodica 1000 godina zivi tamo ne moze biti gradonacelnik subotice od onog sekunda kada se odjavi sa prebivalistem otale
e tek ovo ne razumem. pominjani zet i sin žive u mojoj zgradi. imaju prijavu boravka, upisani su u birački spisak. zbog čega ne mogu oni a može bračni drug? ne mogu brat ili sestra, ne može nevenčani supružnik (nisu li vanbračna i bračna veza egal?) a sve to za "funkciju" <_< za koju treba da namoliš nekog. umesto da se olakša.da li može za sneg? ozbiljno pitam. da se obavi pre nego nas zatrpa
Posted
ne razumemo se prijatelju.da pokušam ponovo. ako se kvalifikovana većina u zgradi saglasi da se u zgradi obave radovi i za to je potrebno 100000 dinara, kakav je problem da se preko infostana obavi naplata od stanara a da infostan podeli sumu po stanu, m2, osobama, kako već stoji u odluci. i da neplaćanje povlači tužbu. infostan već podnosi tužbe, zar ne? da li je moguće ovo za sneg?ovo drugo je opet, malo, bez veze. čovek živi u zgradi (poput pomenutog zeta), većina vlasnika stanova potvrdi potpisom i JMBG da su saglasni. kakav je problem? zašto bi traćio vreme i pravio neke buduće komplikacije (pitanje zajedničkog vlasništva) zarad nečeg što, eto tako, neće da se menja. a zgrada može da ostane bez predsednika, da bude zasrana, da nema kome da se naplati kazna za neočišćeni sneg.a zakon o ovome je važniji od onog o yebenim tablicama za kola.sve najbolje
Radi se na tome da se na infostan stave i odluke skupstine zgrade, djilas se saglasio nacelno sa tim (bogdanovic je bio nacelno protiv) i sada se sa infostanom trazi modus. Medjutim, infostan moze da tuzi ali nece naplatiti od onih koji principijelno bojkotuju sve, kao sto od njih ne naplacuju ni ostale komunalije. To je problem. Zakon trazi da predsednik skupstine zgrade mora da bude vlasnik stana. To moze da se promeni ali ja ne mislim da je to ok. Zgrada moze da angazuje i firmu da odrzava ygradu ali predsednk je predstavnik vlasnika sanova i logicno je da on bude jedan od
Posted

dobro jutro,da ne masiram forumaše s ovom temom. samo dve stvariu gradu u kome je ogroman broj objekata van katastra (znam za 7godišnju stambenu sgradu na miljakovcu koja je po katastru nepostojeća), logičnije mi je da se vlasništvo stana proverava preko poreske uprave.u gradu u kome novodošli vlasnik stana ne oseća potrebu da okači ime na interfon ili poštansko sanduče teško da će on da ode do infostana, telekoma, elektrodistribucije, JP za održavanje zgrade, kablovskog operatera,......, katastarske uprave da prijavi promenu.u narodu u kome su vlasnici to do smrti teško da će se formirati skupštine i izabrati predsednik među starcima.sve najbolje

Posted
dobro jutro,da ne masiram forumaše s ovom temom. samo dve stvariu gradu u kome je ogroman broj objekata van katastra (znam za 7godišnju stambenu sgradu na miljakovcu koja je po katastru nepostojeća), logičnije mi je da se vlasništvo stana proverava preko poreske uprave.u gradu u kome novodošli vlasnik stana ne oseća potrebu da okači ime na interfon ili poštansko sanduče teško da će on da ode do infostana, telekoma, elektrodistribucije, JP za održavanje zgrade, kablovskog operatera,......, katastarske uprave da prijavi promenu.u narodu u kome su vlasnici to do smrti teško da će se formirati skupštine i izabrati predsednik među starcima.sve najbolje
Katastar, odnosno yemljisne knjige su jedini merodavni da kazu ko je vlasnik. Uplatnica infostana nista ne znaci, ona moze da bude i na zakupca, resenje za porez i na zasticene stanare a vlasnici stana nista ne placaju.Imam puno kontakata a predsednicima skupstina zgrada i ima sasvim lep broj veoma agilnih ljudi koji obavljaju tu funkciju i u svojim sedamdestim. Kao sto ima i tridesetogodisnjaka koji pojma nemaju.
Posted
Katastar, odnosno yemljisne knjige su jedini merodavni da kazu ko je vlasnik. .
daleko od toga. kuća na miljakovcu sa 4 ulaza i 80 stanova ne postoji u katastru.
Posted

Mislim da je resenje za ovo sto djordje trazi zapravo mogucnost da neko ko nije vlasnik (ili cak stanar) bude pravni zastupnik skupstine zgrade i njenog predsednika. Mislim da bi to trebalo da bude izvodljivo, ako mozes kao fizicko lice imati svog pravnog zastupnika (koji je ovlascen da u tvoje ime potpisuje i generalno cini) ne znam zasto to ne moze da se izvede u slucaju zgrade. Onda bi taj mladji neko u djordjevom slucaju mogao da bude i pravni zastupnik i nekakav "menadzer" zgrade, a da predsednik skupstine i skupstina uopste samo aminuju vaznije stvari.

Posted
Mislim da je resenje za ovo sto djordje trazi zapravo mogucnost da neko ko nije vlasnik (ili cak stanar) bude pravni zastupnik skupstine zgrade i njenog predsednika. Mislim da bi to trebalo da bude izvodljivo, ako mozes kao fizicko lice imati svog pravnog zastupnika (koji je ovlascen da u tvoje ime potpisuje i generalno cini) ne znam zasto to ne moze da se izvede u slucaju zgrade. Onda bi taj mladji neko u djordjevom slucaju mogao da bude i pravni zastupnik i nekakav "menadzer" zgrade, a da predsednik skupstine i skupstina uopste samo aminuju vaznije stvari.

Član 16.

Skupština zgrade može obrazovati stalna ili povremena tela za obavljanje administrativno-tehničkih poslova, odnosno obavljanje ovih poslova može poveriti licu iz reda članova skupštine zgrade ili trećem licu.

Skupština zgrade utvrđuje uslove obavljanja poslova iz stava 1. ovog člana

Posted

Eto, dakle, problem resen tj. problem ne postoji

Posted (edited)

pa ne postoji, nego je tesko nahvatati nekog ko hoce time da se bakce, a i treba uloziti energiju u prelistavanje par odluka gradskih vlasti. u mojoj zgradi je predsednik muceni deda od 82 godine koji vise ne moze ni da prica, ni da hoda od niza mozdanih udara, a sve zavrsava njegov nezaposleni zet kome se na kvarno daje sto dinara mesecno po stanu da bi se time bavio. a besmislene vesernice i slicni prostori sluze kao dodatni stekovi neophodnog otpada, umesto da se pretvore u stan za domara ili neku finu tetu konsijerzkinju.nego gradjanske inicijative: pored redovne korespodencije sa rra subotom ujutru, moram da podelim veliko zadovoljstvo zbog sve brzeg reagovanja na prituzbe i pitanja raznoraznim opstinskim i gradskim sluzbama. do sada mi je bio rekord dva dana preganjanja sa jkp cistocom i fakultetom primenjene ciji su nevaspitani studenti pretvorili stepeniste oko zgrada u djubriste pikavaca, flasa i ostalog smeca. sad ko bele lale skupljaju sve za sobom, pa i ono sto nije njihovo.juce pisem zelenilu da jos uvek niko nije sredio neki travnjak iako je to bilo u planu rekonstrukcije bulevara, odgovor dobijem za 15 minuta da ce danas u 7.30 doci ekipa i evo ih sredjuju kao da je njihovo dvoriste.mozda tajna lezi u tome sto sve c/p i gosn gradonacelniku i sefici gradske uprave.

Edited by luba
Posted
pa ne postoji, nego je tesko nahvatati nekog ko hoce time da se bakce, a i treba uloziti energiju u prelistavanje par odluka gradskih vlasti. u mojoj zgradi je predsednik muceni deda od 82 godine koji vise ne moze ni da prica, ni da hoda od niza mozdanih udara, a sve zavrsava njegov nezaposleni zet kome se na kvarno daje sto dinara mesecno po stanu da bi se time bavio. a besmislene vesernice i slicni prostori sluze kao dodatni stekovi neophodnog otpada, umesto da se pretvore u stan za domara ili neku finu tetu konsijerzkinju.nego gradjanske inicijative: pored redovne korespodencije sa rra subotom ujutru, moram da podelim veliko zadovoljstvo zbog sve brzeg reagovanja na prituzbe i pitanja raznoraznim opstinskim i gradskim sluzbama. do sada mi je bio rekord dva dana preganjanja sa jkp cistocom i fakultetom primenjene ciji su nevaspitani studenti pretvorili stepeniste oko zgrada u djubriste pikavaca, flasa i ostalog smeca. sad ko bele lale skupljaju sve za sobom, pa i ono sto nije njihovo.nego juce pisem zelenilu da jos uvek niko nije sredio neki travnjak iako je to bilo u planu rekonstrukcije bulevara, odgovor dobijem za 15 minuta da ce danas u 7.30 doci ekipa i evo ih sredjuju kao da je njihovo dvoriste.mozda tajna lezi u tome sto sve c/p i gosn gradonacelniku i sefici gradske uprave.
Imas ovde korisne informacije My link
Posted

ma znam, ne brini, moj moto je think globally, act locally, nego kad bih mogla da teleportujem bar pola stanara bilo bi sve lakse.joj sto nemam veze sa savskim vencem, vidi kako ima svasta na sajtu. mada mozda bi mi bilo mnogo, vec pokrivam cetiri opstine svojim aktivizmom.

Posted
mozda tajna lezi u tome sto sve c/p i gosn gradonacelniku i sefici gradske uprave.
Daj mejlove.
Posted

da li je istina da se ne moze oformiti skupstina stanara s manje od 10 stanova?