gospa buba Posted August 14, 2019 Posted August 14, 2019 naravno. mislim da je problem prvenstveno u tome shto je sad vec dosta kasno, tj da je shteta napravljena i da se ne zna kolika je.sent from bubamoto
Frile Posted August 14, 2019 Posted August 14, 2019 47 minutes ago, gospa buba said: svetske vode su bukvalno 'impregnirane' (nije dobra rech) nano djubretom plastike i lekova. ma znam za to, ali te nano čestice ne potiču od biorazgradivih kesa, nego od vremenom usitnjene plastike (preteče me hazard) ja očekujem (t.j. nadam se) da su ove razgradive kese zaista razgradive, i onda bi imalo smisla da se propagira i dozvoljava njihova upotreba (...dok se ne pročuje da proizvodnja tih razgradivih zagađuje boga oca... što se zaista desilo sa tekstilnim cegerima, za koje se ispostavilo da su sve samo ne ekološki)
Barti66 Posted August 14, 2019 Posted August 14, 2019 (edited) Imam ih kao što rekoh nekoliko i uvek imam u kolima par cegera i torbi a doma i kolica...koristim njihove kese izuzetno retko ali ne sada, kampanjski, već oduvek. Poenta tekstilnih cegera, pa iako su ekološki neprihvatljivi, je da se koriste duži vremenski period...ja ove moje trenutne rabim sigurno bar desetak godina u unazad u proseku bez zamene. Koliko bih pvc kesa za to vreme do sada iskoristio i bacio bob sveti zna. E sad, nekada mora i u kesu...pekara, voće i povrće po marketima...mada ima rešenje i za to, ali mislim da je malo kasno za sve to. Edited August 14, 2019 by Barti66
gospa buba Posted August 14, 2019 Posted August 14, 2019 predresirana sam sada na cegere definitivno. sad kad udjem ukucu prvo ispraznim i srolam ceger na malo i vracam u tashnu moram da pitam kevu kako su oni... sent from bubamoto
Barti66 Posted August 14, 2019 Posted August 14, 2019 Koliko se sećam isto tako, bar moji, i ja nastavio tradiciju.
Ras Posted August 14, 2019 Posted August 14, 2019 1 hour ago, gospa buba said: pijaca me buni... sent from bubamoto Korpe (od pruća).
gospa buba Posted August 14, 2019 Posted August 14, 2019 Korpe (od pruća).i magare da angazujemo [emoji38]ol:sent from bubamoto
halloween Posted August 14, 2019 Posted August 14, 2019 Meni od bake ostala heklana mrežasta za lubenicu i dinju. Posle sam videla u Ikei fabričke varijante iste. Pored nje, poslebno su se cenile torbe koje se spakuju i zašniraju pa izgledaju nao novčanik.
hazard Posted August 14, 2019 Posted August 14, 2019 (edited) 3 hours ago, gospa buba said: naravno. mislim da je problem prvenstveno u tome shto je sad vec dosta kasno, tj da je shteta napravljena i da se ne zna kolika je. sent from bubamoto Znaš kako kažu Ameri, when in a hole, first stop digging Edited August 14, 2019 by hazard
Jumanji Posted August 14, 2019 Posted August 14, 2019 Necete mi zameriti valjda i onako iskace iz svih budzaka... pa sir isto ko i kajmak, poneseš šerpicu ...ali moram zbog serpice
Hamlet Strašni Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 Zamalo sam se zeznuo. Nisam video od plej dugmeta ko još sedi u studiju. Umalo se uže ne pretrže
Recommended Posts