luba Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 i po starim pravilima si morao nekako da nadoknadis "pravo na vlasnistvo" stanarima ukoliko se nadgradjuje. to jest, nama je takvo uputstvo izdala opstina zvezdara kada je maman pocela da skuplja papire 1998. godine. onda je na skupstini stanara da odluci da li ce to biti novcana nadoknada stanarima (pa i onima koji nisu hteli da daju pristanak) ili uredjivanje/odrzavanje zgrade itd.u stanu moje majke je prokisnjavalo skoro 15 godina, stalno je zvala infostan, oni nesto krpili, pa opet pocne, sve dok nije bio neki monsun u prolece 98, pa je procurilo do treceg sprata. e onda su se drage komsije zabrinule da ce i kod njih da naidje poplava kisnice, pa su hitno organizovali pricu o tome. srecna okolnost je bila sto se povrsina za nadgradnju izdelila izmedju pet zainteresovanih stanara, ali je, bez obzira na pocetnu solidarnost, sledece dve godine trajao pakao skupljanja papira (vrhunac je placanje gradjevinskog zemljista, i to neka sumanuta cifra, ne mogu sad da se setim).dozvola je konacno dobijena 4.oktobra 2000, heh. zabrinuti susedi su se u medjuvremenu cesto pretvarali u sotone, te je skadar na bojani zavrsen tek pet godina kasnije, uz gomile peripetija, blokiranja, pretnji i ko zna cega sve ne. a na kraju je jedan odlucio i da tuzi zbog pretrpljenih bolova, te cekamo reformirano pravosudje da odluci.ni nadzidjivaci nisu bili cvecke, naravno, troje od petoro je na kvarno napravilo drugi nivo jer su projekat i dozvole predvidjali visinu od 4,5 metra na nekim delovima. naravno da ga nisu prijavili pri dobijanju upotrebne dozvole, ali sta sad.poenta, ko je spreman na drkanje i maltretiranje, kul, ali kad proracunam da nas je kvadrat grube gradnje kostao oko 700 maraka (zbog toga sto je maman insistirala da sve bude po ps-u, placala i sta treba i sta ne treba), nisam sigurna da bih podrzala sve to cimanje, bez obzira sto u skadru uzivam sada ja, a ne ona.
Tihajeza Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Znas mozda kako se zove taj direktor Parking Servisa?boban kovačević
Frile Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 (edited) Da li to znači da je pala u vodu kampanja Gradskog stambenog da za male pare dođe u posed novih stanova po Beogradu?Jesenas su nudili da u zamenu za pravo na nadziđivanje, izvrše popravku i održavanje zgrada u kojima nadziđuju. Edit: projekat se zvao (zove?) "Krovovi Beograda" Tako je. Ustavni sud je na sednici u martu proglasio za neustavbe sve odredbe Zakona o odrzavanju stambenih zgrada koje su trazile 51% kvadrature za nadzidjivanje na ravnom krovu i prervaranje zajednickih prostorija u stanove pod firmom da je u pitanju tekuce odrzavanje. Te odredbe su iz 93 a do tada su odluku o pretvaranju donoslie skupstine opstina. Edited April 8, 2011 by Frile
deeps Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Moze li nekud da se predje(ili prodje ispod) Bulevar Oslobodjenja(JNA) kad se izadje na autobuskoj stanici kad se ide u smeru Slavije?Treba mi zbog ulaska u stanicu Karadjordjev park.
Kelt Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 čini mi se da su postavili pešački prelaz na kraju, tamo gde 31 skreće za ustaničku, ali nisam siguran
Takeshi Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Moze li nekud da se predje(ili prodje ispod) Bulevar Oslobodjenja(JNA) kad se izadje na autobuskoj stanici kad se ide u smeru Slavije?Treba mi zbog ulaska u stanicu Karadjordjev park.~50 metara nakon te stanice ima podzemni prolaz.
harper lee Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 (edited) Moze li nekud da se predje(ili prodje ispod) Bulevar Oslobodjenja(JNA) kad se izadje na autobuskoj stanici kad se ide u smeru Slavije?Malo nize od stanice pa ispod nadvoznjaka, onda stepenice i izadjes negde kod Fransa. Ako mislis na stanicu GSP-a ispod parka u visini Nebojsine. Edited April 9, 2011 by harper lee
harper lee Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Hvala.Da te ne bih zajeb'o slucajno. Ne onaj podzemni prolaz na petlji Juznog bulevara, Ustanicke i Bulevara do kojeg mora da se sipci. To te izbacuje na auto-put. Cim izadjes na stanici spusti se stepenistem i sa desne strane trazi prolaz u nepoznato ispod puta. Izgleda (bar je izgledalo kad sam ja ziveo tamo) kao da ides da se druzis sa Vergilijem ali te definitivno izbacuje na drugu stranu.
Delija67 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Evo ti ucrtano. Ja cesce koristim ovaj donji pored autoputa iako je dalji put. Nekako mi se cini da je za nijansu manje zapisan.
harper lee Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Delija nacrtao™. Jos jedan dokaz da slika govori vise od hiljadu reci.
deeps Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Hvala jos jednom. Ne prolazim tom trasom nesto bas cesto, nikad ne izlazim tu, imam zgodnu osobinu da se potpuno iskljucim is spoljnjeg sveta kad sam busu, pa mi promakao nacin prelaska ulice tu. Pretpostavio sam da ima neki podzeman prelaz, ali ipak je bolje da pitam.
teacher Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 napalmnapalm i za Bg vodovod i kanalizaciju za skoro mesec dana držanja Žičke u stanju borbene gotovosti.
Recommended Posts