Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Ej, kako se sad zove bivsa Treca BG gimnazija ... u moje vreme Osma, predratna Treca muska, se sad ponovo zove Treca - a sta je sad ona koja je ranije bila Treca?

Posted
Ej, kako se sad zove bivsa Treca BG gimnazija ... u moje vreme Osma, predratna Treca muska, se sad ponovo zove Treca - a sta je sad ona koja je ranije bila Treca?
Tadašnja treća je valjda sada gimnazija Sveti Sava. Valjda, ako pričamo o onoj u ulici Generala Ždanova, sada Resavskoj.
Posted (edited)

Ona koja se nekada zvala Lenjin? Jeste Sveti Sava.

Edited by Hamlet Strašni
Posted
:lolol: kakva zbrka! ... nekada indy :D
Posted (edited)
... u moje vreme Osma, predratna Treca muska, se sad ponovo zove Treca - a sta je sad ona koja je ranije bila Treca?
Jebem im mater.edit: seljačku. Edited by Anonymous
Posted

Da... to je bio komentar jos nekih bivsih djaka bivse Osme. ;)

Posted

Želeo bih da se ovim putem javno zahvalim sjajnom JP Beogradski vodovod i kanalizacija, na kidnapovanju Žičke ulice, evo već 14. dan. Hvala što ste me doveli u kondiciju jer moram da pešačim svaki dan do posla i nazad. P.S. Prisustvovao sam postavljanju priključaka na gradsku kanalizaciju u izvedbi kulskih careva, koji su ulicu iste dužine odradili za 2 (dva) dana. Doduše, oni su radili, a ovi beogradski su iskopali i to tamo stoji, a s vremena na vreme se kao nešto poradi...

Posted
Želeo bih da se ovim putem javno zahvalim sjajnom JP Beogradski vodovod i kanalizacija, na kidnapovanju Žičke ulice, evo već 14. dan. Hvala što ste me doveli u kondiciju jer moram da pešačim svaki dan do posla i nazad. P.S. Prisustvovao sam postavljanju priključaka na gradsku kanalizaciju u izvedbi kulskih careva, koji su ulicu iste dužine odradili za 2 (dva) dana. Doduše, oni su radili, a ovi beogradski su iskopali i to tamo stoji, a s vremena na vreme se kao nešto poradi...
Igrom slučaja znam da u 90% slučajeva BVK nije kriv za te gluposti sa raskopanom ulicom 2 meseca zbog promene jedne cevi. Ima neka fora da kad se neka ulica u BG zatvori i krene sa kopanjem zbog cevi, npr, oni preko grada moraju da kontaktiraju ostala komunalna preduzeća (Srbijagas, Elektrodistribuciju, Telekom...) da bi i oni mogli tu da odrade svoje podzemne radove da se ulica ne bi dva puta kopala i dva puta ponovo asfaltirara. Naravno, koordinacija je vrhunska, tako da njima onda treba 2-3 nedelje minimum da smisle šta bi voleli tu da odrade, pa dok odrade... Jedino kad su neke havarijske intervencije BVK može da mimoiđe tu zajebanciju i onda sve odrade za par dana.
Posted
Igrom slučaja znam da u 90% slučajeva BVK nije kriv za te gluposti sa raskopanom ulicom 2 meseca zbog promene jedne cevi. Ima neka fora da kad se neka ulica u BG zatvori i krene sa kopanjem zbog cevi, npr, oni preko grada moraju da kontaktiraju ostala komunalna preduzeća (Srbijagas, Elektrodistribuciju, Telekom...) da bi i oni mogli tu da odrade svoje podzemne radove da se ulica ne bi dva puta kopala i dva puta ponovo asfaltirara. Naravno, koordinacija je vrhunska, tako da njima onda treba 2-3 nedelje minimum da smisle šta bi voleli tu da odrade, pa dok odrade... Jedino kad su neke havarijske intervencije BVK može da mimoiđe tu zajebanciju i onda sve odrade za par dana.
Prolazim pored njih svaki dan i nisam video ostale komunalce, samo njih. Uvode priključke na gradsku kanalizaciju, što je pozitivna stvar, jer u Žičkoj nema višespratnica, sve su prizemne kuće. Ono što je mogući problem su sami stanari, jer oni moraju da odrade priključak od kuće do glavnog govnovoda, a to ili ih mrzi ili nemaju para da daju 2000 dinara momcima iz BVK da to urade za njih, gde se još moraju posebno platiti cevi, što daje zbirnu sumu oko max 8000din. Naravno, prvi dan su sve iskopali, a da GSP nije to znao, pa su trole krenule i naišle na rupe. Posle toga jedno 5 dana nisu ništa radili, samo se par njih zgledalo, pitajući se šta dalje. Moguće je da si u pravu, da čekaju ostala JP da se popišaju na rupu.
Posted
Taé koordinacija postoji svugdje u svijetu, samo sto se ona izvrsi prije kopanja i neostavis otkopanu ulicu sedmicama/mjesecima. Igrom slucaja sam imao priliku da radim na jednom projektu gdje se trebala iskopati ulica. Prije pocetka radova imali smo nekoliko sastanaka a svim relativnim strankama i imali smo sve planove kanalizacija i kablova koji se nalaze ispod te ulice.
Posted (edited)
Taé koordinacija postoji svugdje u svijetu, samo sto se ona izvrsi prije kopanja i neostavis otkopanu ulicu sedmicama/mjesecima. Igrom slucaja sam imao priliku da radim na jednom projektu gdje se trebala iskopati ulica. Prije pocetka radova imali smo nekoliko sastanaka a svim relativnim strankama i imali smo sve planove kanalizacija i kablova koji se nalaze ispod te ulice.
to je lepo, ali ipak pricamo o beogradu. najbolji primer je podzemni prolaz kod sajma. kada su pre nekoliko godina vec uveliko odmakli radovi, ljudi shvate da na sredini imaju ogromnu cev (mislim vodovodnu), koja je u funkciji, a nigde nije ucrtana. pa otud ono "brdasce" na sred prolaza. Edited by Takeshi
Posted

Ma, to se i u BG (na papiru, do duše) koordinira na početku godine tako što se napravi plan radova na održavanju sistema i šibne nadležnima u gradskom veću, pa oni treba da to pročitaju, vide gde se plan poklapa za više komunalnih preduzeća i onda da sinhronizuju to. Naravno, problem je opći jajočeš pa se koordinacije prisete kad neko krene da kopa. Sećam se da su pre par godina na voždovcu nenjali neki kanalizacioni kolektor, to odradili za nekoliko dana i onda se čekalo jedno mesec ipo jer se Srbijagas prisetio da bi mogo neke cevi tu da metne.

Posted
to je lepo, ali ipak pricamo o beogradu. najbolji primer je podzemni prolaz kod sajma. kada su pre nekoliko godina vec uveliko odmakli radovi, ljudi shvate da na sredini imaju ogromnu cev (mislim vodovodnu), koja je u funkciji, a nigde nije ucrtana. pa otud ono "brdasce" na sred prolaza.
Jos gore, nije vodovodna cev nego kolektor, ekvivalent podzemne reke, bar 2x2 metra poprecnog preseka i nekoliko desetina metara dugacka betonska struktura... Naprave, zatrpaju a da pri tom ne pribeleze sta su tacno i gde tacno zatrpali... Koliko puta je u poslednjih desetak godina bagerima presecan visokonaponski kabl samo na Novom Beogradu...