Killiana Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 da mi je neko rekao da cu se obradovati zbog kante za djubre, smejala bih se...no, prosle nedelje stigla kanta, svake subote u pola sedam se iznosi djubre.
bigvlada Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Čudi me da na početku topika niste krenuli od suštine, ko smo mi Beograđani? Kako bi izgledao razgovor kada bi ceo Beograd ležao na kauču neuropsihijatra?Koja bi pitanja bila postavljana?Iz kog plemena su Pavićevići?Ko je u Beogradu protiv aristokratije?Da li žene smatraju da su svi Beograđani isti?Gde je nestao čovek koji je želeo da okreči Beograd?Postoje li sličnosi između Beograđana i Londonaca?Večna dilema ili sudar titana, jebote vs. breMi, ukratko i personalno
Lezilebovich Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Ako u kraju ima čopor pasa lutalica, vredi li nekog zvati od službi da ih negde sklone ? Ono što me brine je što mi se čini da ih svakim danom ima sve više ...
Ryan Franco Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Ukoliko su postali agresivni - ima smisla.Ukoliko ti samo deluje da ih je sve više i više - nema. Da ih sve pokupe, kroz tri nedelje bi imao isti broj novih. Štaviše, kapiram da postojeći čopori i sami vrše neku autoregulaciju, u smislu da odlaze oni koji ne mogu da dođu do hrane, opstaju oni koji su bolji s ljudima itd... Bar je to moj utisak nastao tokom desetogodišnjeg posmatranja dok sam šetao svog psa. :)A najbolje se broj smanjuje tako što uzmeš jednog ili platiš sterilizaciju drugom. :)
prima Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 imam utisak da je kuckarski lobi jedan od najjacih u nas samo sto jos nema stranku
henrik larsson Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 (edited) Mog mlađeg klinca je pre nekoliko meseci ujeo pas u kraju. Inače ih ovde (Kumodraž II) ima pun kurac u naselju, u ozbiljnim čoporima. Naknadno smo saznali da je taj generalno problematičan, i da je pre toga ujeo još nekoliko ljudi. Od nadležnih™ smo saznali da je problem u tome što je taj već nekoliko puta bio uhvaćen i odveden u azil, ali ima neka baba, žena pandura, koja svaki put kad se veći broj pasa uhvati, ode tamo i plati da se vrate u naselje (što postoji kao regularna mogućnost). Rekli su nam da tu teško da ima ikakve pomoći.Btw, od pre par meseci ne viđam tog psa više. Pretpostavljam da je neko rešio stvar na svoj način.edit: što se tiče tematike, fasciniran sam kako smo uspeli da spojimo dva ekstrema. Generalno smo društvo sa ultra niskom kulturom ophođenja prema životinjama, a sa druge strane zakoni su tako uređeni da si potpuno nemoćan što se tiče regulacije njihovog daljeg množenja i agresivnosti. Edited February 13, 2011 by henrik larsson
Ryan Franco Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 A jebi ga, to je poseban slučaj, jer ukoliko ga je ona izvukla iz azila onda je ona i odgovorna za njega ubuduće. Tako je bar mom komšiji rečeno kad je otkupio jednu kuju iz azila. To je onda krivica i nadležnih, jer je očito nešto izmajmunisala kod njih.Mada, ne znam ni sam kako bih rešio tu situaciju da sam na tvom mestu. Jedino neka inspekcija za kafilerije.Zeznuto je to maksimalno. Emocije su mi pomešane. Udomili smo tri psa do sada. Opet, pre oko godinu dana jedan čopor mi je napao člana porodice (koji od tada izbegava prelaz preko njiihove teritorije) i oborio ga na zemlju. Veterinar iz komšiluka ga je spasao, jer ima autoritet nad njima. Ni njemu nije bilo jasno šta se desilo. Kaže: jbg, ja ih branim od komšiluka, kako sad ovo da objasnim?
Roger Sanchez Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Dobra pljačka kod vas, komšije!Organizacija, profesionalnost, opremljenost, usklađenost!
ToniAdams Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 benti, filmski!malo mi nije jasno kako su imali vremena paliti kola ako su im drotovi bili za petama, al ajd.
zorglub Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Dobra pljačka kod vas, komšije! http://www.youtube.com/watch?v=Sn58jDC0_8o&feature=related
borris_ Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Dobra pljačka kod vas, komšije!Organizacija, profesionalnost, opremljenost, usklađenost!Francuski metod. Do sada su fr uvozili orudjija sa balkana za ovakve pljacke a vidmi da je poceo i izvoz ideja.
Hella Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 (edited) kako vest kaže, brojni saosećajni beograđani su proteklih dana pozivali gradonačelnikov kabinet da bi mu preneli zahvalnost narodu japana. stoga je grad beograd rešio da pomogne prijateljskom japanu. Grad Beograd pomaže Japan sa 25 miliona dinara15. Mart. 2011 | 16:37, Izvor : Studio B, Komentari: 0 komentariGrad Beograd izdvojio 25 miliona dinara na ime pomoći narodu Japana nakon nezapamćene tragedije koja je prošle sedmice zadesila ovu zemlju. Grad Beograd uputiće apel svim gradskim opštinama i preduzećima čiji je osnivač da se uključe u akciju pomoći i doniraju sredstva u skladu sa svojim mogućnostima.- Brojni su pozivi upućeni na Kabinet gradonačelnika kojima Beograđani žele da iskažu koliko saosećaju sa narodom Japana i koliko su zahvalni za sve što su u ime prijateljstva učinili za nas proteklih godina, nudeći istovremeno i svoj lični doprinos u pomoći koju će Beograd pružiti. Želja nam je da na ovaj način bar malo pomognemo u obnovi Japana, zemlje dokazanog prijatelja Beograda i Srbije - izjavila je Tatjana Pašić, pomoćnica gradonačelnika Beograda.Gradonačelnik Beograda uputio je prošle sedmice u ime Beograđana i u svoje lično ime telegram saučešća narodu Japana, a u razgovoru sa japanskim ambasadorom u Beogradu Tošiom Cunozakijem ponudio i svu neophodnu pomoć. Edited March 15, 2011 by Hella
Lutador Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Novi-grad-na-Cukarickoj-padini.lt.htmlNovi „grad” na Čukaričkoj padiniFMP grupa planira da u naredne dve godine na mestu fabrike metalne ambalaže sagradi komercijalno-stambeno-poslovni kompleks od približno 130.000 kvadrata bruto površineNebojša Čović, predsednik FMP grupe,odavno nije gradonačelnik Beograda, ali će u naredne dve godine, ako sve bude teklo po planu, na Čukaričkoj padini podići svoj „grad u gradu”. Na parceli od 2,8 hektara, između ulica Maršala Tolbuhina i Milorada Jovanovića, gde se sada nalazi FMP-ova fabrika metalne ambalaže i dva mini-trenažna centra za košarku, obezbeđena je lokacijska dozvola za izgradnju poslovno-stambenog kompleksa bruto površine 130.000 kvadrata. Glavni projekti su gotovo završeni, vrednost poduhvata procenjena je na 95 miliona evra, a cena kvadrata stana s kojom se sada računa iznosi 1.600 evra.– Namena te zone je Generalnim planom izmenjena iz industrijske u komercijalno-stambenu. Od vremena kada je fabrika sazidana, još pre Drugog svetskog rata, na Padini je niklo naselje, koje prema ekološkim kriterijumima nije moglo da podnese proizvodnju metalne ambalaže u neposrednoj blizini. Obaveza da se fabrika izmesti otvorila je mogućnost za mnogo veću investiciju – objašnjava Čović.Izmeštanjem pogona i sportskih hala dobiće se ogromna površina – 30.000 kvadratnih metara stambenog prostora, to jest oko 500 stanova, zatim 45.000 kvadrata komercijalnog prostora, garaže na 40.000 i tehničke prostorije na oko 5.000 kvadrata, odakle će se upravljati protokom struje, vode i gasa za novo naselje. Ni proizvodnja neće biti ugašena. Njen najveći deo već je preseljen u Železnik, u deo „Iva Lole Ribara”, koji je pre tri godine FMP grupa kupila za 2,3 miliona evra na tenderu Agencije za privatizaciju. U njega je uložila još devet miliona da bi sanirala višedecenijsko zagađenje zemljišta, napravila novu komunalnu infrastrukturu i rekonstruisala zapuštene hale prema evropskim standardima.– Nije nam bio cilj da zatvorimo fabriku, već da proširimo delatnost. Podrobno smo analizirali da li investicija u poslovno-stambeni kompleks na Čukaričkoj padini može da pokrije i troškove izmeštanja fabrike. Dok smo tražili novu lokaciju za proizvodnju, Agencija za privatizaciju je raspisala tender za „Lolu”. Ta lokacija, u Ulici jugoslovenskoj 2, biće namenjena industriji barem u sledećih 50 godina. To nam je bilo važno da ne bismo opet došli u situaciju da moramo da se selimo – kaže Čović.Prenos proizvodnih linija u Železnik tekao je postepeno, tako da fabrika ni u jednom trenutku ne prestane da radi. Na Čukarici je ostala samo linija za litografiju, koja će takođe biti izmeštena do kraja aprila. Čović kaže da nameravaju da, kada završe zidanje poslovno-stambenog kompleksa, dodatno modernizuju opremu u „Loli”.Preseljenjem pogona i rušenjem ispražnjenih hala, za šta je projekat gotovo izrađen, na Čukaričkoj padini ostaje zamašna parcela, u neposrednoj blizini Ade Ciganlije i Sajma. Lokacija će biti još atraktivnija kada se podigne most preko Save, posle čega će se iz Novog Beograda brže stizati do Čukarice.– Sredinom januara, posle godinu i po, izdata je potvrda o konverziji prava korišćenja u pravo svojine, i to bez nadoknade pošto je FMP grupa dokazala da je u fabriku već uložila više novca nego što iznosi razlika u tržišnoj vrednosti industrijske i poslovno-stambene parcele. Na osnovu toga dobijena je lokacijska dozvola – navodi Čović.FMP grupa je jedini investitor, a u toku su pregovori sa bankama, koje su neophodne da bi se obezbedilo 95 miliona evra za ovu investiciju. Čović očekuje da i ti razgovori uskoro budu pretočeni u ugovore.– Uposlićemo oko 2.000 radnika, a plan je da gradnja traje dve godine. Investicija je tehnički zahtevna, ali ćemo je izvoditi fazno sa kompetentnim firmama koje moraju dati garancije za izgradnju, a takođe i konkurentne cene gradnje, kako bi cena kvadrata stambenog prostora ostala prihvatljiva. Za svaki stan i lokal planirane su garaže. Izuzimajući novo naselje „Stepa Stepanović” na Voždovcu, ovo će biti najveće ulaganje u Beogradu – kaže Čović.V. V. – D. M.-----------------------------------------------------------Hala, bazeni, teniski tereniPosle podizanja poslovno-stambenog kompleksa na Čukaričkoj padini, FMP planira da u blizini, na nekadašnjem fudbalskom igralištu „Proletera”, a u skladu sa urbanističkim planovima, sagradi multifunkcionalnu halu od oko 10.000 mesta, teniske terene, bazene, bioskope. Tako bi novo naselje bilo „dograđeno” rekreativnim i zabavnim sadržajima.objavljeno: 19.03.2011
Recommended Posts