holden kolfild Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 el sam se ja prevario ili se u tom delu, ali pre pet shopa, renovira jedna kuca? nece valjda i tu da padne neko rusenje? :( a za ovu o kojoj pricate, tuga, jbt. inace, meni je najlepsa ona zapustena, na cosku alekse nenadovica ( ) i proleterskih brigada.
yolo Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 ta koja bi mogla da se renovira je na tacno prekoputa ove koja se rusi - znaci ugao krunske i koce kapetana sa druge strane - mada se ne vidi sa ulice zbog visokog zida. to je jedina zgrada u blizini sa strane pet shopa koja je u relativno losem stanju. zgrada u kojoj je bilo sediste nove demokratije se mislim prodaje i sredjivace se ili rusiti tek nakon prodaje.
holden kolfild Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 ok, mislim da je to onda ta, posto sam iz kola bacio pogled i ucinilo mi se da su neke skele postavljene sa unutrasnje strane. mozda se i zajbah. a koja je spratnost te grdobe koja nice?
Isis Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 (edited) pa gde je iscezao taj status pod zastitom drzave u medjuvremenu?edit: ustvari, i ja se previse iscudjavam Edited January 7, 2011 by Isis
yolo Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 (edited) @holdennajuzasnija P+4. od toga 2 sprata su onako kocka a ova poslednja 2 su kao neki stakleni box uzdignut. ma katastrofa. streljao bi ove beogradske arhitekte, dabogna im se ruke osushile od toliko odvratnih zgrada koje su projektovali.@isispa to i mene zanima. da li vlasnik zgrade pod zastitom drzave ima pravo da je sravni sa zemljom i podigne minimalisticki kubus od 4 sprata koji nema veze ni sa ambijentom ni sa mozgom. Edited January 7, 2011 by gazza1
Anonymous Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 (edited) Meni nedostaje Vidinac.edit: a i Brodarska Kasina. Edited January 7, 2011 by Anonymous
assück Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 (edited) el ima negde na forumu da se vodi diskusija o zatvaranju Akademije? Edited January 8, 2011 by assück
Hella Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Жути погром није заобишао ни грађане који се хране на казану а спавају у шахтовима. Taksa "potapa" beogradske splavove8. januar 2011. | 12:01 | Izvor: NovostiBeograd -- Vlasnici restorana na vodi revoltirani zbog visokih nameta države i lokalnih vlasti. Za porez i komunalnu taksu treba platiti oko 3,5 miliona dinara.
luba Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 šteta. baš mi se kenja po istoj :(po peticiji ili po akademiji :Djebesga, bilo bi mi zao, jes da nisam bar pet godina sisla tamo, ali nekako opet.
đorđe geprat Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 to je prva kuca izgradjena u krunskoj ulici, mislim 1880-i-neke ulice kada je centar beograda bio dorcol a ovaj kraj bio pod vinogradima i kucama za letnji odmor. u jednom trenutku, kad je srbija dobila medjunarodno priznanje, tu je bila ambasada danske u beogradu. zgrada je naravno bila pod zastitom drzave ali to ocigledno nije moglo da zaustavi rusenje i gradnju, dok se recimo u mojoj zgradi koja ima daleko manji kulturni znacaj, tacnije uopste ga i nema, ni tavanski prostor ne moze pretvoriti u stambeni zato sto zavod za zastitu spomenika ne dozvoljava jer je rec o zasticenoj zgradi.ova kuca na uglu krunske i koce kapetana je bila do pre 3 godine u vlasnistvu originalnih vlasnika a onda se poslednji preziveli vremesni lik - notorni alkos - smuvao sa jednom od ovih gradskih karakondzula. umro je 7 meseci kasnije od posledica visedecenijskog alkoholizma a mladjahna naslednica je odmah nasla "investitore" i usla u tal oko gradnje. za 2 godine imacemo jos jednu ekstremno ruznu vracarsku kocku da podseca zajednicki zlocinacki poduhvat opstinske koalicije DS-LDP i to se ne sme zaboraviti. i to ce se rusiti - zato je uostalom iseljen njamburger sa coska. ali se cena izdavanja gradjevinske dozvole na vracaru dosta digla otkad treba podmiriti vise gladnih usta u opstinskoj vlasti.hvala na prilogu, gazomalo mi je višak upetljavanje LDP u ovu priču. kuća je počela da nestaje u vreme dok LDP nije bio u vlasti, nova će imati više od 800 m2 što znači da potpada pod gradsku upravu, celu krunsku/proleterskih brigada je trebalo odavno proglasiti za zaštićenu ambijentalnu celinu. no, nema veze.postoji u krunskoj još jedna kuća čija će sudbina biti slična pomenutoj. na suprotnoj strani ulice, negde blizu studentske poliklinike, na uglu sa, čini mi se, nenadovićevom. srce mi se cepa, stvarno, kada je vidim. podseti me na onu čuvenu na uglu dobračine i simine.. ima i na mom savskom vencu nešto slično. nekadašnje sedište lokalnog JULa iznad opštine unutar bloka zgrada. prelepa vila propada. da su je otkupili/konfiskovali/zakupili, napravili od nje svratište/sigurnu kuću/obdanište/instituciju kulture, štagod. ovako, raspada se. ne mogu a da ne smatram đilasa odgovornim.
đorđe geprat Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 obilazio sam bližnje na novom beogradu i vidikovcu. trotoari su bili zaleđeni, ja i gospođa smo se razmakli, ko padne da ne ruši onog drugog/drugu. somovi koji i dalje misle da stanari treba da čiste led ispred svojih kuća i dalje ne kapiraju da postoje kilometri trotoara koji nikome ne pripadaju. oni u radoja dakića na nbgu, recimo. ili oni koji oivičavaju vidikovačke blokove. nije li prostije uvećati za neku kintu infostanovu stavku namenjenu gradskoj čistoći, prepustiti kvalifikovanima da lopataju i ne zivkati mene preko mesne zajednice da dođem po lopatu i so. smejem se TV prilozima gde, kao, kompolicija opominje i kažnjava. moroni.
assück Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 po peticiji ili po akademiji :Djebesga, bilo bi mi zao, jes da nisam bar pet godina sisla tamo, ali nekako opet.po akademiji i borbi roka protiv šunda. i po istupima viđenijih rokera po tom pitanju
fonTelefon Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 obilazio sam bližnje na novom beogradu i vidikovcu. trotoari su bili zaleđeni, ja i gospođa smo se razmakli, ko padne da ne ruši onog drugog/drugu. somovi koji i dalje misle da stanari treba da čiste led ispred svojih kuća i dalje ne kapiraju da postoje kilometri trotoara koji nikome ne pripadaju. oni u radoja dakića na nbgu, recimo. ili oni koji oivičavaju vidikovačke blokove. nije li prostije uvećati za neku kintu infostanovu stavku namenjenu gradskoj čistoći, prepustiti kvalifikovanima da lopataju i ne zivkati mene preko mesne zajednice da dođem po lopatu i so. smejem se TV prilozima gde, kao, kompolicija opominje i kažnjava. moroni.Kome mogu da prijavim tu komunalnu stoku? Parkiraju se na zelene povrsine i trotoare gde stignu iako je zabranjeno.
Recommended Posts