Mark Rothko Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Nema starog Dadova,nema Akademije,pivare u Skadarskoj...sta je sledece-da stave stolice na juznu tribinu u Hramu fudbala.
hazard Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Nema starog Dadova,nema Akademije,pivare u Skadarskoj...Nema vise starog, Liona i DjermaNema vise hlada, od platana
đorđe geprat Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 juče, prolazeći krunskom, primetio sam da je srušena nekad prelepa vila na broju 87(ili 78?) u visini XIV gimnazije. neko nreme je bila polusrušena, išarana grafitima. sad vidim tablu sa upisanim brojevima dozvola i rokovima, sa slikom budućeg betonsko-mermerno-staklenog kockastog bunkera. bi mi tužno jer tu vilu sam zapazio pre jedno 40 - 50 godina.a preko puta i dalje čuče nekakva dva prizemna kućerka - straćare. jedna sa pet šopom.
Аврам Гојић Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Nema vise starog, Liona i DjermaNema vise hlada, od platanazalud bilo dobrih tamburasatrouglastog jogurta i zelenih flasaNema vise 'Trajka', ni Misarskog dragstora,ni onog staaarog grila kod Pravnoga.
*edited by mod Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Ja sam otisao na 7 dana iz grada i kada sam se vratio video sam da je u onoj radnji za auto delove kod kafane Kalenic neko otvorio kafic koji je stalno prepun. Posle su mi objasnili da se tu preselila cela ekipa iz Oka i da bas vole ljudi da sede u izlogu za gume i akumulatore.
Mark Rothko Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Nema vise starog, Liona i DjermaNema vise hlada, od platanaNema vise 'Mars na Drinu',ode sve u materinu.Vise nema 'Donjeg grada'strana banka tu je sada.PKB-ovi kiosci sa virslama...nemam rimu...
Hamlet Strašni Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Nema vise 'Mars na Drinu',ode sve u materinu.Vise nema 'Donjeg grada'strana banka tu je sada.PKB-ovi kiosci sa virslama...nemam rimu...Мом тати је Марш на Дрину био друга канцеларија, пошто му је права била неколико бројева даље. Неколико пута сам као клинац седео са њим тамо када ме водио на посао. :-(
assück Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 zalud bilo dobrih tamburasatrouglastog jogurta i zelenih flasaNema vise 'Trajka', ni Misarskog dragstora,ni onog staaarog grila kod Pravnoga.i always suspected you was a nazi <_<
Mark Rothko Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 (edited) 'Komunalac' :( Knjizara 'Kultura' u Marsala Tita(secam se Madjara koji su tu kupovali ploce sa zapada kojih kod njih nije bilo)...Nolit(ugao Zdanove i M.T.) Edited January 7, 2011 by Mark Rothko
Milogled Bluff Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Necu vise piti na tu stranu,Jer ne mogu dragstor si otkriti,Ili moram k Ciki okrenuti glavu,Il' u kraju negde se zapiti...
hazard Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Vec odavno spremam svog jugicada s' provozam duz starih puticada prodjem polako, niz uskih ulicicada opet vidim procvat ljubicicaali rekose mi, kol'ko juceda ce ulicice, samo da me izmucenema vise kuca, nijedna basta starasvugde novogradnja, sa po 20 stanara
hazard Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 PKB-ovi kiosci sa virslama...nemam rimu...Nema PKBovih virsla stariha ni z' kuvane djevreke, niko ne marisad na svakom cosku, kosta kafe zuria unutra se, neka curka duri amateri :D
adam Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Nema više Smedereva, tu sam provodio sate i danei ja sam studirao u smederevu.
yolo Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 samo su 20 godina zakasnili da parkiraju kamion sa mesalicom za beton i pritisnu dugme "istovaruj"juče, prolazeći krunskom, primetio sam da je srušena nekad prelepa vila na broju 87(ili 78?) u visini XIV gimnazije. neko nreme je bila polusrušena, išarana grafitima. sad vidim tablu sa upisanim brojevima dozvola i rokovima, sa slikom budućeg betonsko-mermerno-staklenog kockastog bunkera. bi mi tužno jer tu vilu sam zapazio pre jedno 40 - 50 godina.to je prva kuca izgradjena u krunskoj ulici, mislim 1880-i-neke ulice kada je centar beograda bio dorcol a ovaj kraj bio pod vinogradima i kucama za letnji odmor. u jednom trenutku, kad je srbija dobila medjunarodno priznanje, tu je bila ambasada danske u beogradu. zgrada je naravno bila pod zastitom drzave ali to ocigledno nije moglo da zaustavi rusenje i gradnju, dok se recimo u mojoj zgradi koja ima daleko manji kulturni znacaj, tacnije uopste ga i nema, ni tavanski prostor ne moze pretvoriti u stambeni zato sto zavod za zastitu spomenika ne dozvoljava jer je rec o zasticenoj zgradi.ova kuca na uglu krunske i koce kapetana je bila do pre 3 godine u vlasnistvu originalnih vlasnika a onda se poslednji preziveli vremesni lik - notorni alkos - smuvao sa jednom od ovih gradskih karakondzula. umro je 7 meseci kasnije od posledica visedecenijskog alkoholizma a mladjahna naslednica je odmah nasla "investitore" i usla u tal oko gradnje. za 2 godine imacemo jos jednu ekstremno ruznu vracarsku kocku da podseca zajednicki zlocinacki poduhvat opstinske koalicije DS-LDP i to se ne sme zaboraviti. a preko puta i dalje čuče nekakva dva prizemna kućerka - straćare. jedna sa pet šopom.i to ce se rusiti - zato je uostalom iseljen njamburger sa coska. ali se cena izdavanja gradjevinske dozvole na vracaru dosta digla otkad treba podmiriti vise gladnih usta u opstinskoj vlasti.
Recommended Posts