Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
Isto kao i u prethodnom odgovoru. Postoji zakon koji regulise kolicinu buke koja sme da se proizvodi u kaficu. Sve sto treba uraditi je sprovoditi taj zakon pedantno i bez izuzetka.
naravno, samo sta da se radi ako se zakon sprovodi sporadicno i selektivno? cini mi se da je to problem u beogradu. nema druge nego se gradjanski organizovati i pritisnuti vlast ne bi li se zakon poceo sprovoditi kako treba.
Posted

Ma ne vredi, vlasnici kafića su ibeovci, organizuj nešto i završićeš na golom otoku.

Posted (edited)
naravno, samo sta da se radi ako se zakon sprovodi sporadicno i selektivno? cini mi se da je to problem u beogradu. nema druge nego se gradjanski organizovati i pritisnuti vlast ne bi li se zakon poceo sprovoditi kako treba.
Eh, to je pitanje od milion dolara. Mi stalno upadamo u isti obrazac: donesemo normalan zakon o X, zakon dobije nekakvu paznju nekoliko dana a onda potone u zaborav, kad krene sankcionisanje po tom zakonu pocne igranka "pa, necemo se valjda drzati zakona kao pijan plota", "eh, sad, kao da je bitno da bas ta pravila moraju da se postuju", "ma, pusti te zadusne babe, druze, nego udji da popijemo po jednu", takodje pocnu da rade mehanizmi izvrdavanja po sistemu "kad mogu politicari" koji najcesce ukljucuju pasenoga strininog brata od ujaka pa njegovog kuma, sprovodjenje zakona se pretvori u sprdnju za svakoga osim za ono malo ljudi koji nemaju i ne znaju bas nikoga tamo gde treba™, to dovede do opste arbitrartnosti u tome ko postuje a ko ne postuje zakon (uglavnom ga na kraju balade ne postuje niko) i kad se shvati da stvar nimalo ne valja donese se drugi zakon Y koji je mnogo stroziji i represivniji od zakona X. S tim sto mehanizam ostane isti, samo sto ovi sto ne znaju nikoga najebavaju grdje srazmerno vecoj represivnosti novog zakona.To sto se gradjanskog pritiska tice je sasvim u redu ali mislim da taj pritisak treba da se sastoji, ili makar da krene, iz zahteva da se postojece zakonske norme dosledno postuju a ne da se skupi grupa ljudi koja ima zajednicki interes i da trazi da se zakon menja ako tom njihovom interesu smeta. OK, moze i to, ali onda se mora razumeti da ima i onih drugih grupa ljudi koje imaju interese suprotstavljene ovim prvima. A ti drugi mozda imaju interes koji je blizi zakonodavcevom srcu, ili imaju bolja sredstva da svoj interes proguraju. Sto nas na kraju dovede u istu onu situaciju iz prvog pasusa - kompletne arbitrarnosti i svodjenja zakona na zastitu interesa mocnijih i vaznijih. I opet nista nismo uradili. Edited by harper lee
Posted

Jeste da nesto slicno postoji vec u Torontu, ali ovaj cardak ni na nebu ni na zemlji je odlican projekat i, sto je najbolje od svega, ima odlicne sanse da se realizuje jer ga finansira EU ili tako vec neko. Dakle, moderno.

Posted

Harper sve objasnio Klasican srpski sindrom po x-ti put: ne primenjujemo zakon => donosimo novi zakon.

Posted
e pa da! nikako da se setim gde sam ga videla
o gospode! sklanjaj odma tu sliku, sad treba neko da je vidi pa da pochne da se josh vishe/dalje razludjuje! :lolol:(meni su zabranili da pominjem srpsku svemirsku agenciju chak i u shaljivom kontekstu, jer se nikad ne zna kojim zaobilaznim putem pricha moze da stigne do dokone ministarske kafe-kuvarice, nekog neinspitativnog ponedeljka sabajle) <_<
Posted
Jeste da nesto slicno postoji vec u Torontu, ali ovaj cardak ni na nebu ni na zemlji je odlican projekat i, sto je najbolje od svega, ima odlicne sanse da se realizuje jer ga finansira EU ili tako vec neko. Dakle, moderno.
Sve u svemu, lepa vest ali moram da se eventulno pokenjam po ideji.
Završetkom međunarodnog konkursa napravljen je prvi značajan korak da se na lokaciji nadomak Fakulteta Dramskih Umetnosti izgradi savremeni objekat koji će okupljati sadržaje iz oblasti nauke, umetnosti, i koji će postati svojevrsno sedište naučnih, obrazovnih institucija.
Lokacija na kojoj se ovo gradi bila je već decenijama predviđena za zgradu Univerziteta umetnosti (osim FDUa, tu su i FPU, FLU I FMU). Bar dva od ova tri fakluteta imaju ogromne probleme sa prostorom za rad. Tolike da bih se usudio reći da je održavanje nastave čista improvizaciija. Ne bih baš mogao da stavim ruku u vatru da oni sami nisu najodgovorniji što su izvisili za plac ali koliko načuh ovaj naučni centar je, pre svega, plod entuzijazma jednog čoveka koji se izgleda i rukama i nogama zauzeo da cela stvar po ubrzanom postupku ugleda svetlost dana.

9095_bozidar_djelic.jpg

Da li je to dobro? Da nije preterano?Malo sam, eto, skeptičan povodom cele stvari.

Posted (edited)
Da li je to dobro? Da nije preterano?Malo sam, eto, skeptičan povodom cele stvari.
dakle, ne moze da se objasni koliko je to tachno preterano! tu, osim pomenutog skalamerije-objekta, u chiji umetnichki dojam ne smem da ulazim, jer ne umem (mada mi deluje interesantno, bar gledano iz pozicije da novi beograd ne mosh pokvariti sve i da hocesh :P), treba da se instalira jedan, takozvani laboratorijski fasiliti, dostojan neke shvajcarske u najmanju ruku, u koji ce isto, uz ucheshce vrlo eminentnih stranih struchnjaka, biti slupan fantastichan iznos novca. mada nije sasvim jasno kome je tachno potreban, ni koliko tachno potreban. jer mi nemamo precizno popisane laboratorijske fasilitije (to se sad tako kaze, od iznenada!), koji rade - ne rade, postoje - ne postoje i konachno sve one koji mozda i rade, ali chame po podrumima srpskih fakulteta - neotpakovani. (to se naravno radi pod uslovima u kojima su (skoro) svi tehnichki fakulteti odbili da se sele na datu lokaciju, svi iz svojih raznih razloga, a neki i sasvim realnih i opravdanih...) ono sto se meni chini je da od svega toga nece biti nishta.sto mozda i nije loshe, bar u smislu da ne stignu da ispare te pare od izuzetno povoljnog kredita koji posle neko treba da vrati.a nauka i umetnost ce biti integrisani, zato sto je on tako rekao. i neki programeri isto. odnosno, otpor je uzaludan ^_^ps. a glede kopanja i nogama i rukama, ja bih se uvek zapitala gde je zena koja pokrece takvu 1 inspiraciju. ne u smislu da znam neku, nego znam da mora da postoji :P Edited by thermal bug
Posted
o gospode! sklanjaj odma tu sliku, sad treba neko da je vidi pa da pochne da se josh vishe/dalje razludjuje! :lolol:(meni su zabranili da pominjem srpsku svemirsku agenciju chak i u shaljivom kontekstu, jer se nikad ne zna kojim zaobilaznim putem pricha moze da stigne do dokone ministarske kafe-kuvarice, nekog neinspitativnog ponedeljka sabajle) <_<
to je neodgovorna politika uskostrucnih interesa pa jos nije odredjena je kontakt osoba za svemirska istrazivanja u okviru fp7 tako da kasnimo u razvoju teleparapsihopatoloskih znanosti i tehnologija.
Posted
Реакцију опљачканих странаца ћу ипак ставити у спојлер да забринуте због слања слике у свет не стрефи празнични инфаркт.
- Vi izlazite svako veče do kasnih sati i Beograd je zapravo grad za zabavu! Ja sam iz Njujorka, mislio sam da znam šta su žurke, ali sam ovde shvatio da tek učim kako se luduje - ispričao je nasmejani Deni Forster, uprkos tome što je doživeo i da ga opljačkaju usred Beograda....- Beograd je zaista divan, hrana je odlična, a Beograđani su sjajni domaćini! Ćevape bih mogao da jedem svaki dan! - rekao je Forster.

Posted

Jebale novinare više ćevapi i pljeskavica i provod i lepe devojke. Ovo poslednje im u stvari ne želim.

Posted
Ovo poslednje im u stvari ne želim.
Tвоје жеље су преслабе да зауставе београдске дронфуље у бомбардовању странаца чупавим шољама. Чланак јесте двогодац, али је и данас актуалан.