onamonamo Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 petlje kod arene prave zesce zakrcenje cim poraste saobracaj.zakrcenje na petljama je prouzrokovano zakrcenjem na autoputu, bilo bi isto i da ima semafora. s druge strane kad nije guzva dole, petlje pice bez problema.
sherman Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 zakrcenje na petljama je prouzrokovano zakrcenjem na autoputu, bilo bi isto i da ima semafora. s druge strane kad nije guzva dole, petlje pice bez problema.petlje, autopout, semafor....jebite se bogradjani...ja bih tako voleo da mi u korculi imamo jednu petlju. sa ovog spiska nam fali jos i autoput. zato imamo tri semafora...
fonTelefon Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 zakrcenje na petljama je prouzrokovano zakrcenjem na autoputu, bilo bi isto i da ima semafora. s druge strane kad nije guzva dole, petlje pice bez problema.Petlje su deo naraslog problema kao i benzinska pumpa gde joj mesto nije.
dig_chohano Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 "Beograđani protiv noćne buke" na FacebookuSine, kako mi se sere od ovoga. Smeta im buka, a guraju guzice u centar. Pa, jbt, cvrčak, Bambi i slavuj ne stanuju tu od pada rimskog carstva. Ako im smeta buka, nek zavale svoje stanove za kamion para, kupe kuću na Avali pa nek spavaju, neće li se naspavati.
gospa buba Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Sine, kako mi se sere od ovoga. Smeta im buka, a guraju guzice u centar. pa oni hoce staaaari centar, za sve pare ^_^
barrcode Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 pa oni hoce staaaari centar, za sve pare ^_^i 2 parking mesta.
adam Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 "Beograđani protiv noćne buke" na FacebookuSine, kako mi se sere od ovoga. Smeta im buka, a guraju guzice u centar. Pa, jbt, cvrčak, Bambi i slavuj ne stanuju tu od pada rimskog carstva. Ako im smeta buka, nek zavale svoje stanove za kamion para, kupe kuću na Avali pa nek spavaju, neće li se naspavati.a jebiga, nije ni to resenje. recimo, sta da rade penzosi na avali? njima treba blizu radnja, blizu pijac, blizu lekar, blizu apoteka, blizu park, blizu prevoz... normalno je da klubovi imaju pristojnu zvucnu izolaciju ako zele da rade do sitnih sati a ne da ljudima jedu dzigericu do pet ujutro. nek idu klubovi na avalu, mladji svet je mobilniji.
onamonamo Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 petlje, autopout, semafor....jebite se bogradjani...ja bih tako voleo da mi u korculi imamo jednu petlju. sa ovog spiska nam fali jos i autoput. zato imamo tri semafora...kako je tuzno vama u ravnici, ni tunel ne mozete da imate :(
harper lee Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 a jebiga, nije ni to resenje. recimo, sta da rade penzosi na avali? njima treba blizu radnja, blizu pijac, blizu lekar, blizu apoteka, blizu park, blizu prevoz... normalno je da klubovi imaju pristojnu zvucnu izolaciju ako zele da rade do sitnih sati a ne da ljudima jedu dzigericu do pet ujutro. nek idu klubovi na avalu, mladji svet je mobilniji.Naravno, taj argument "neka idu ako im se ne svidja" je odvajkada bio nefer i glup, tako da se tu nista nije promenilo. Medjutim, cinjenica jeste da jako veliki broj ljudi koje sam upoznao ovde u centru dozivljava svoj sopstveni komfor kao Sveto Pismo i nije uopste spreman da oko toga pravi kompromise. Koliko sam ja uspeo da ukacim ovaj novi zakon propisuje odredjene standarde kad su buka i zvucna izolacija u pitanju ali je problem u duzini radnog vremena. Bojim se da, sve i da se usvoji ovo sto ti likovi traze, to im nece mnogo pomoci da u strogom centru grada ostvare svoju zvucno izolovanu kucicu u cvecu. A evo i zasto. Kod mene su, recimo, otvorili kafic ispod zgrade dole u Balkanskoj koji cujem samo kad imaju neki zivi program, (obicno vikendom) inace se zivi ne cuju, ali zato gotovo svake noci cujem gruvanje sa nekog od splavova (sumnjam na Kolos) koji je dobrano udaljen od bilo kojeg stambenog objekta ali mu jebe majku majcinu s decibelima. Sto je najgore, udaljen je dovoljno da se ne cuje muzika vec se samo cuje bas/bubanj podloga, sto je gore od najgore muzike jer je u pitanju repetitivan kontinuiran zvuk. Kao da ti neko zabija eksere u glavu. A taj kafic ispod moje zgrade i da zatvore ne bih osetio nikakvu razliku. Inace, mnogo gori od svakog kafica su automobili sa jeftinim alarmima, turiranje masina na krs autima po deset minuta u 5-6 ujutru da se zagreju i druge slicne "radosti" zivota u centru velegrada.Sad, to su neke stvari koje jednostavno ne mozes da izbegnes ako hoces da zivis u centru. Zato postoje stambena naselja na periferiji koja su idealna za porodicno stanovanje u smislu da ima dosta zelenila, deca ti iz zgrade ne istrcavaju direktno na ulicu, postoji solidna infrastruktura (skole, prodavnice, pijac, obdanista, prevoz,...), vazduh je donekle cistiji i, sto je za ovu pricu najvaznije, nema toliko buke u sitne sate. Nije bas sve na relaciji Knez Mihajlova - Avala, ima i medjuprostora koji su sasvim upotrebljivi da se na njima organizuje zivot. Zivot u centru Beograca ima svojih prednosti ali ima i ozbiljnih nedostataka, kao neko ko je ziveo i u tom centru ali i na ljutoj periferiji mislim da sam dovoljno opremljen iskustvom da uspostavim razliku. Sve zavisi od toga sta ti je trenutno prioritet u zivotu. Ja zivim u centru jer mi je tako trenutno mnogo udobnije ali moju kevu koja ima stan na Zarkovu ne bih ni puskom mogao da nateram da zamenimo stanove. Ona zena ima svoje prioritete i po njima se ravna. Dakle, stvar je zdravog razuma i dobre analize potreba kad se bira mesto na kojem zelis da stanujes. Tesko je ovima koji zive na periferiji a izabrali bi centar da svoju odluku sprovedu u praksu jer su razlike u cenama kvadrata u Beogradu sramotno velike u odnosu na to koliko si daleko od centra ali ovima koji zive u centru nije nimalo tesko da donesu dobru odluku za sebe jer sa parama koje dobiju za svoj stan u centru mogu da organizuju zivot gde god hoce i kako god hoce. Veruj mi, raspitivao sam se, za stan u centru Beograda mozes da kupis vilu na jugu Francuske ako ti se tako cefne. I jos da ti ostane para. Da i ne govorim o komfornom stanu na Novom Beogradu, Vidikovcu, Visnjickoj banji, Denkovoj basti i mnogim drugim mestima u Beogradu gde se moze ziveti sasvim lepo a nisu toliko daleko od centra.A to sto bi neko da centar Beograda lici na svajcarsko selo gde je mrtva tisina nocu i gde mozes da vidis sve zvezde kad pogledas u nebo, to je jednostavno nerealno ocekivati. I sebicno.
Sestre Bronte Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Ne vidim ni jedan razlog da se u centru podrazumeva prekomerna buka.
harper lee Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Ne vidim ni jedan razlog da se u centru podrazumeva prekomerna buka.Definisi prekomernu buku a ja cu ti onda navesti bar pet stvari koje su veci problem od kafica koji rade posle 11 uvece.
Sestre Bronte Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Definisi prekomernu buku a ja cu ti onda navesti bar pet stvari koje su veci problem od kafica koji rade posle 11 uvece.Nisam dobar sa definicijama. Tako da ću samo napisati to što mislim.Ugao Bana i Mišine. Dva kafića. Iz jednog su se već razišli. U drugom 5 (pet) osoba, računajući i kelnera. Tih 5 osoba uživa u veoma glasnoj muzici. I ja stvarno nemam ništa protiv. Kolateralno uz njih 5, uživa i nekih par stotina ljudi (minimalno). Ništa ne plaćaju, piće i cigare u sopstvenoj režiji.E sad, da li je u redu da tih 4 plaća (konobar se grebe ko i komšije), a ovi okolo, sve to dobiju skoro džabe? Zašto su samo njih 4 primorani da plate? Čemu ta finansijska diskriminacija?Nemam ja ništa protiv kafića. Imam protiv podrazumevanja buke. Bilo koje.
adam Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 ma daleko od toga da sam mislio na neku normalnu buku koja se podrazumeva za centar grada, mislio sam da su problem kafane s nenormalno jakim zvucnicima koje rade po celu noc, svaku noc. jebiga, to je ipak preterivanje. naravno da ne moze biti tiho kao na selu ali ne mora ni ibarska.
harper lee Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Nisam dobar sa definicijama. Tako da ću samo napisati to što mislim.Ugao Bana i Mišine. Dva kafića. Iz jednog su se već razišli. U drugom 5 (pet) osoba, računajući i kelnera. Tih 5 osoba uživa u veoma glasnoj muzici. I ja stvarno nemam ništa protiv. Kolateralno uz njih 5, uživa i nekih par stotina ljudi (minimalno). Ništa ne plaćaju, piće i cigare u sopstvenoj režiji.E sad, da li je u redu da tih 4 plaća (konobar se grebe ko i komšije), a ovi okolo, sve to dobiju skoro džabe? Zašto su samo njih 4 primorani da plate? Čemu ta finansijska diskriminacija?Nemam ja ništa protiv kafića. Imam protiv podrazumevanja buke. Bilo koje.Ovo o cemu ti govoris nije dozvoljeno po novom zakonu i tipicna je srpska bahatost. A bahatost se kaznjava, po njoj se ne ravnaju zakoni koji na ovaj ili onaj nacin pogadjaju i obaveza su milionima ljudi. Taj mi kafic vise ne bi radio, da se ja pitam, pa onda neka konobar objasnjava gazdi zasto je u to vreme pustao preterano glasnu muziku.
harper lee Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 ma daleko od toga da sam mislio na neku normalnu buku koja se podrazumeva za centar grada, mislio sam da su problem kafane s nenormalno jakim zvucnicima koje rade po celu noc, svaku noc. jebiga, to je ipak preterivanje. naravno da ne moze biti tiho kao na selu ali ne mora ni ibarska.Isto kao i u prethodnom odgovoru. Postoji zakon koji regulise kolicinu buke koja sme da se proizvodi u kaficu. Sve sto treba uraditi je sprovoditi taj zakon pedantno i bez izuzetka.
Recommended Posts