MayDay Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 15,000 din platajedino sto drzava moze da uradi jeste da uvede minimalac koji je iznad 15k (koliko je uopste sada?), ali to unosi distorziju na trziste rada jer mozda i postoje neki poslovi za koje postoji i ponuda traznja pri toj ceni, a ovako su zakonski onemoguceni. minimalac je jako problematicna politika.pa ipak, u srbiji su plate jako male, cak i kad se gledaju iste pozicije (mekinzijevac koji radi za budimpestansku kancelariju, a sedi u beogradu prima manje nego onaj sto sedi u budimpesti, pa cak i zagrebu). ali ono sto bi sledilo je da kada ljudi imaju malo para u dzepovima je i da cene budu na nizem nivou nego tamo gde su plate vece, a u stvarnosti nije tako. da je vlast pristojnija pomocu 4 i po zakona po ubrzanoj proceduri bi ucinili da vestacki (zastitom pojednih privatnih kompanija, ne prirodno!) monopoli ne dovode do toga da tih 15k dinara ima 40% nizu kupovnu moc nego sto bi imali da nema monopola. nas government resio da voli samo mali broj ljudi i da celu privredu podredi njima, a ostali su tu da placaju porez za plate korumpiranim javnim sluzbenicima i da kupuju hranu, odecu, novine i vestacko djubrivo od ovih debeovskih careva.
fonTelefon Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Ne vrede oni ni po pine ladne vode a ne tih 15k bezvrednih lose stampanih papirica. I ti sto zaglave od expatova su dno dna. 15,000 din platajedino sto drzava moze da uradi jeste da uvede minimalac koji je iznad 15k (koliko je uopste sada?), ali to unosi distorziju na trziste rada jer mozda i postoje neki poslovi za koje postoji i ponuda traznja pri toj ceni, a ovako su zakonski onemoguceni. minimalac je jako problematicna politika.pa ipak, u srbiji su plate jako male, cak i kad se gledaju iste pozicije (mekinzijevac koji radi za budimpestansku kancelariju, a sedi u beogradu prima manje nego onaj sto sedi u budimpesti, pa cak i zagrebu). ali ono sto bi sledilo je da kada ljudi imaju malo para u dzepovima je i da cene budu na nizem nivou nego tamo gde su plate vece, a u stvarnosti nije tako. da je vlast pristojnija pomocu 4 i po zakona po ubrzanoj proceduri bi ucinili da vestacki (zastitom pojednih privatnih kompanija, ne prirodno!) monopoli ne dovode do toga da tih 15k dinara ima 40% nizu kupovnu moc nego sto bi imali da nema monopola. nas government resio da voli samo mali broj ljudi i da celu privredu podredi njima, a ostali su tu da placaju porez za plate korumpiranim javnim sluzbenicima i da kupuju hranu, odecu, novine i vestacko djubrivo od ovih debeovskih careva.
sherman Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 malo me blam, ali gde je ovo? na zrenjanincu?
sherman Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 borča city, šta te je blam pićko! blam me sto ne znam gde je tacnoa znam svaki busen u borci...
Ryan Franco Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 (edited) za ovo se pripoveda da je kod stare pijace. uglavnom, to je onaj empajstej bilding za koji me je onomad pokojni adams toni pitao je li istina da ima ispisano borča siti neonkom.sve u svemu, ja sam ponosan.@gonzoto su prodžekti u koje ni sherman ni ja ne zalazimo često. tu ti se pokojni vasudeva rodio. Edited December 6, 2010 by McCabe
sherman Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 (edited) da da kod pijace verovatnovidi tek kakva erotika od fonta.Ima cak i kvacica za Rasejanog!da, to je centar 2. leglo baba sa pijace i narkomana. mnogi ugledni borcanski velikani su okoncali svoju narko karijeru po parkovima centra 2 Edited December 6, 2010 by sherman
*edited by mod Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 dosadno je ovo. kad ćemo opet da biramo najjači kraj/naselje?ili to ili da se razilazimo:Borca city, nikad nece biti.
Аврам Гојић Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 tu ti se pokojni vasudeva rodio.pokojni vasudeva se rodio u Dimitrija Tucovica kao yveydarski kolenovic ali u Borci je proveo najneznije godine, kao sasvim mala beba se preselivsi u ulicu Milana Toplice.
le petit nicolas Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 to je centar 2. zavidim. imate (najmanje) dva centra :o , ko syntagma i omonia.poz
Hella Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 (edited) Једна одлична вест за две одличне теме. "Najodgovorniji Đilas i Dačić" 8. decembar 2010. | 13:54 | Izvor: BetaBeograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić su pozitivan primer komunikacije sa građanima, pokazuju podaci „Istinomera“. Edited December 8, 2010 by Hella
Hella Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Пиргави евроатлантиплатаниста шаље мањине у модерне гулаге.http://www.youtube.com/watch?v=EchwnV3N2qY
Hella Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Dragan Đilas reformator godine13. decembar 2010. | 15:39 | Izvor: BetaBeograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas dobio je nagradu “Reformator godine”, koju dodeljuje Nacionalna Alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).
Mp40 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 napisi lepo jednu opstu pa da stoji za navek... Dragan Đilas super i jebo mater kako je dobar stalno!!!16. decembar 2010. | 15:34 | Izvor: BetaBeograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas dobio je sve nagrade i svi ga vole. Reformator, lider, evropljanin, kinez, ekolog, inovator, vizionar, neiskompleksiran, pošten, lep, napredan, istrajan, radan.
Hella Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Не кочи ми се ту да не бих почео да водим блог о Павличићу.
Recommended Posts