pacey defender Posted April 7, 2012 Posted April 7, 2012 (edited) Origano na terasi? Na kojoj nadmorskoj visini može da raste (znam da sam ga video samo na planini)?Koliko košta seme? Miljakovačka nadmorska visina :lol:Kupi na pijacama rasad, košta do 100 dinara, i zasadi u najobičniju saksiju (recimo 2-3L zapremine). Samo mu napravi dobru drenažu, neko sitnije kamenje na dnu i eventualno malo peska do visine tih kamenčića će rešiti problem. Dva tri puta nedeljno zalivanje dok ne počne vrućina, onda malo češće.E kakva je situacija sto se tice ovog bosiljka i nane sto prodaju u malim rasadnim plasticnim kontejnercicima?Valja li to uzimati?Čini mi se da valja. Uzeo sam tatve u Garden centru i na pijaci. Alternativa je da uzgajaš iz semena. Edited April 7, 2012 by pacey defender
mammy two shoes Posted April 7, 2012 Posted April 7, 2012 E kakva je situacija sto se tice ovog bosiljka i nane sto prodaju u malim rasadnim plasticnim kontejnercicima?Valja li to uzimati?valja. ja godinama uspešno uzgajam na kuhinjskom prozoru sve što može da se nađe u supermarketu ili na pijaci. svake godine kupim novi rasad i zamenim 2/3 zemlje. redovno šišam biljke. šta ne ode u lonac osušim.
ajgor Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Najzad je krenula prava sezona rasada na Kaleniću, juče sam za tezgom snimio Mikija koga sam ovde već pominjao.
Frank Pembleton Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Jeli kakva su vam iskustva kad šišate bosiljak?
ajgor Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Jeli kakva su vam iskustva kad šišate bosiljak?Važno je samo da ne pustiš cvetove da porastu, u tom slučaju imaćeš dovoljno lisne mase za bezbrižno čupanje do jeseni.
pacey defender Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Jeli kakva su vam iskustva kad šišate bosiljak?Bosiljak šišam po potrebi za obroke, do 10 listova, a temeljna berba se sprovede otprilike jednom u tri nedelje kada pravim pesto.Btw, rukola mi procvetala - nekakav cvet žute boje se pojavio , a iz jednog perceta vlašca probio se nekakav ljubičanstveni cvet. Lavanda već obavila svoje što se tiče cvetanja.
halloween Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 a iz jednog perceta vlašca probio se nekakav ljubičanstveni cvet. Tako cvetaju lukci, ljubičaste lopte različite veličine zavisno od sorte. Još uvek tražim ovakav, džinovski ukrasni luk.
pacey defender Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Tako cvetaju lukci, ljubičaste lopte različite veličine zavisno od sorte. Još uvek tražim ovakav, džinovski ukrasni luk.NIsam znao, skroz me je iznenadio cvet. Btw, ovo sa linka izgleda malo spuki. :D
marija m Posted January 1, 2019 Posted January 1, 2019 Рузмарин сам посадила у башти, на месту које није ветровито и нема јако сунце, биљка је лепо напредовала више година, али је прошле зиме пропала због хладноће. Пролетос сам посадила нову, и снажна је и лепа. Босиљак код мене успева у саксији. Две биљке, два искуства. Мислим да зависи и од састава земљишта..
Recommended Posts