cyberwor/L/d Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 Jel? mi ovde o praznovanju ili? :)
alberto.ascari Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Jel? mi ovde o praznovanju ili? :)Uz praznovanje ide jelo. I piće. Ili?
cyberwor/L/d Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 Crayfish party u augustu - ta se zurka ne propusta! Moze bilo koji dan samo da je august. Napolju obavezno. Tada se oprastamo od leta, jedemo rakove i pijemo snaps.
Yoyogi Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Tokyo je vec okicen koliko se kiti (vece robne kuce i prometna mesta) a Bozic je obican radni dan. Nista ne staje, ne slavi se.Ucestvuju da bi malo podigli atmosferu i da prodavnice naprave malo prometa.Nikad nisam bio ovde za Bozic i NG, uvek na drugom mestu.
Tresko Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Jel? slavis?Pa slavim, kao i svi drugi 25. decembra. Ovde je pravilo da se Božić dočeka u svojoj kući samo u krugu svoje familije. A Uskrs, sa prijateljima(Natale con i suoi, Pasqua con chi vuoi). 7. januara odem samo u pravoslavnu crkvu u Trstu, Sv.Spiridona, imaju hor koji jako lepo peva, pa odem da ih čujem.
cyberwor/L/d Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 Vidim doslo vreme slike da se kace Jos malce pa sve praznicno ... i enterijeri i eksterijeri ...
Viloticka Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Gratinirani losos je prste da polizes a pravi se jednostavno i brzo.Lososa u tepsiju da priceka dok ne napravis sledece:Na tiganj malo putera i na kockice isecenog paradajza + plavog patlidzana (kolicina zavisi od toga koliki je losos i koliko sam hoces, uglavnom toliko da posle prekrije lososa)Umutis pavlaku + jaja i kapnes malo mleka ili kupis gotov prasak za gratinirana jela koji se pomesa sa mlekom. Prekrijes lososa sa mesavinom iz tiganja, sve to zalijes prelivom + bacis preko parmezan ili neki drugi narendan kackavalj.U rernu na 225* jedno 25-30 minutaUkusno je do bola, obecavam!A sta ako nije? Nikako da nadjem neki dobar recept za lososa. Najbolji do sada je - na rostilju, nafatiran mirodjijom, persunom, ginger-om i belim lukom.Nekako prejako mirise... A sta sve nisam probala. Od klasicnog przenja (bljak) do kokosovog brasna, spanaca i ginger-a.El ne stavis nikakav luk ovde?
cyberwor/L/d Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 A sta ako nije? Nikako da nadjem neki dobar recept za lososa. Najbolji do sada je - na rostilju, nafatiran mirodjijom, persunom, ginger-om i belim lukom.Nekako prejako mirise... A sta sve nisam probala. Od klasicnog przenja (bljak) do kokosovog brasna, spanaca i ginger-a.El ne stavis nikakav luk ovde?Ja sam ti veliki sladokusac kad je riba u pitanju. Ovo ti je dobar recept. Nema ko mi ga nije trazio kad sam mu servirala. Na rostilju je losos odlican! Przenje ne dolazi u obzir. Ako hoces da ovom mom (brzom) receptu das malo touch a ti file lososa ostavis u marinadi par sati ili citavu noc pred spremanje. Zamutis ulje, iscedjen limun (moze i vinsko sirce), mirodjije i slicno po zelji i ispresovan beli luk. U tome ostavis lososa da se odmara. To mu dodje de lux varijanta.
iDemo Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Meni su ubili ono jednom ili dvaput kad su Uskrs 'pao' na isti dan. Ovako - kad 'pada' u razlicite nema zime za sve moguce kupovine s tim u vezi - svega ima i sve je vec na rasprodaji... Cokoladna i ina jaja i to. Raj na zemlji. Osim toga sam primetio da su gospoice (Liban, Egipat) koje istom prilikom kupuju jaj©a vrlo ljubazne, narocito kad shvate kako sam/smo pobozni.
msmodesty Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Porodicna praznovanja na stranu, nego idete li na poslovne zurke?Ovde ce firme poceti vec 1-og decembra pa sve do Bozica da svakog cetvrtka/petka/subote organizuju corporate zabave koje su izuzetno posecene i ishchekivaneProsto- sa kolegama na poslu provodimo vise vremena nego sa porodicom pa se nekako i da objasniti uspeh tih party-jaa tek toalete
bus Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Moji već drugu godinu za redom prave u jednoj mikropivnici. Nije loše pivo, pa ću da odem. Dodatni bonus je što mi je na deset minuta pešice pa mogu opalit po pivi. Kod ovog mog prave uvek neku gala večeru za gospodu i godpodže u toaletama, a ima i lutrija gde valjda dodele neke tanjire i činije za supu, kao i sl. kućanske elemente sa zlatnom bordurom i cvetovima, ali ja uvek ne odem. ^_^
cyberwor/L/d Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 Ovde firme svoje zaposlene obavezno pozivaju na "bozicni sto" sto mu dodje svecana varijanta svedskog stola sa svim tradicionalnim djakonijama (uh, odkad nisam upotrebila ovu rec!) ... To je nesto predivno. Citav decembar restorani i hoteli imaju taj aranzman, samo treba naci pravo mesto. Prosle godine smo bili pozvani na poslednji sprat Gothia Tower (hotel) gde smo se sladili par sati (to je citav ritual) uz piano live. Sve svecano i fino.
alberto.ascari Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Porodicna praznovanja na stranu, nego idete li na poslovne zurke?Ovde ce firme poceti vec 1-og decembra pa sve do Bozica da svakog cetvrtka/petka/subote organizuju corporate zabave koje su izuzetno posecene i ishchekivaneProsto- sa kolegama na poslu provodimo vise vremena nego sa porodicom pa se nekako i da objasniti uspeh tih party-jaa tek toalete Za mene je decembar uvek vrlo naporan mesec
Tresko Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Ovde firme svoje zaposlene obavezno pozivaju na "bozicni sto" sto mu dodje svecana varijanta svedskog stola sa svim tradicionalnim djakonijama (uh, odkad nisam upotrebila ovu rec!) ... To je nesto predivno. Citav decembar restorani i hoteli imaju taj aranzman, samo treba naci pravo mesto. Prosle godine smo bili pozvani na poslednji sprat Gothia Tower (hotel) gde smo se sladili par sati (to je citav ritual) uz piano live. Sve svecano i fino.Pa dobro, kod tebe je i logično da se pravi švedski sto. Ovde, se pravi, negde pred božić "cena aziendale", tj. svi zaposleni su pozvani na večeru sa zabavom, obično par dana pred božić. I svi dobiju "božićni paket" koji obično sadrži flašu penušavog vina, panettone, i druge slatkiše. Naravno, uz 13-tu, a neki i 14-tu platu. :)
Recommended Posts