Jump to content
IGNORED

rts

Gonzo

Recommended Posts

Posted (edited)
apropo HRTa mi je cifra u glavi koju sam čuo u našim medijima kada je bilo ono sranje oko otpuštanja i soc. programa, mada mi je čudna i ova brojka, ispada da 0.1 hrvat radi na hrt-u...
zvanicni podaci samog HRT-a (za broj zaposlenih videti stranu 11. ovog dokumenta):http://www.hrt.hr/fi...T-a_za_2012.pdf Edited by Bane5
Posted
apropo HRTa mi je cifra u glavi koju sam čuo u našim medijima kada je bilo ono sranje oko otpuštanja i soc. programa, mada mi je čudna i ova brojka, ispada da 0.1 hrvat radi na hrt-uako produkcija posle saradnje sa PTCom udje u projekat snimanja igranog filma i snimanje istorijskog igranog programa iskreno sumnjam da ih je predhodni projekat koštao 1-2000, pa samo u ova dva projekta će stucati oko 2-3 miliona evra, a treba i od nečega da se živi
Na šta konkretno misliš?1- 2000e se odnose na Babu, Akademiju i tu vrstu produkcije
Posted

nisam siguran da se broj ljudi moze pausalno porediti izmedju nacionalnih servisa razlicitih zemalja. jedini kriterijum je kolicina i kvalitet programa. ne znam za ORF ali u odnosu na ono sto radi HRT, nema teorije da RTS sme da ima vise o 50% njegovog broja ljudi

Posted (edited)

uzgred, svi natpisi o "smeni" tijanica su nerealni.koliko se da cuti i videti, neke promene u medijskoj sferi srbije i ujedno u rts-u nastupice tek tokom 2013. i zavrsice se mozda krajem sledece godine, ako se sve to ne oduzi iz raznih razloga.nova vlast nece lomiti preko kolena (iako bi to prezident toma jako zeleo) vec ce promenom medijskih zakona (ide se namerno na donosenje novih, a ne na izmenu starih) otvoriti prostor da se na legalan nacin izabere sve (od novog rra pa do uo rts-a i direktora istog i urednika u rts-u).tada ce sns kadrirati do neba.

Edited by Bane5
Posted
uzgred, svi natpisi o "smeni" tijanica su nerealni.koliko se da cuti i videti, neke promene u medijskoj sferi srbije i ujedno u rts-u nastupice tek tokom 2013. i zavrsice se mozda krajem sledece godine, ako se sve to ne oduzi iz raznih razloga.nova vlast nece lomiti preko kolena (iako bi to prezident toma jako zeleo) vec ce promenom medijskih zakona (ide se namerno na donosenje novih, a ne na izmenu starih) otvoriti prostor da se na legalan nacin izabere sve (od novog rra pa do uo rts-a i direktora istog i urednika u rts-u).tada ce sns kadrirati do neba.
Ma da ja danas čuo da je ono sa vilibaldom bila patka da se opipa ko i koliko će brzo reagovati ...Pustiće oni glavonju da odradi termin do recimo pola 2013 i verovatno onda krenuti sa kadriranjem.BTW pre neki dan bilo masovno primanje ljudi koje vuku "na produžetke" godinama.Da li su to sada "u svetlu novog razvoja događaja " ili kako god sevap je jer su ti ljudi potezali najveći deo posla bar u produkciji ... Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Posted

mozda jes patka za direktora rtsa, ali postade nas vilibald savetnik ministra za kulturu.cekamo konkurs ministarstva za finansiranje tv drama, na primer, jedna fina o predratnom gospodinu koji voli automobile, usrecuje beogradjane kolacima iz svoje poslasticarnice, pise pesme, a sve u produkciji vilitima.

Posted
mozda jes patka za direktora rtsa, ali postade nas vilibald savetnik ministra za kulturu.cekamo konkurs ministarstva za finansiranje tv drama, na primer, jedna fina o predratnom gospodinu koji voli automobile, usrecuje beogradjane kolacima iz svoje poslasticarnice, pise pesme, a sve u produkciji vilitima.
A jel?A ja ga viđao na presovima one MILF energane ...Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Posted

Serijal Golden Harvest-a na prvom posle ponoći, mislim da počinju oko 1AM.

• 2 weeks later...
Posted

gdje obih mogla da pronadjem danasnju beogradsku hroniku?

Posted

svima oslabio signal, tv prijemnik ili vid...

Posted
Sindikat zaposlenih Radio-televizije Srbije (RTS) “Nezavisnost” najavio je danas da će u sredu, 14. novembra održati štrajk upozorenja.
U saopštenju Sindikata, koje je potpisao glavni poverenik Dragan Milanović, navodi se da “Nezavisnost” traži od Uprave RTS-a isplatu zaostalih zarada, nadoknade za troškove dolazaka i odlazaka sa posla i zaključenje Kolektivnog ugovora.Sindikat je naveo da će zaposleni u sredu prekinuti rad i protestovati ispred zgrade RTS-a.“Nezavisnost” i još tri sindikata RTS-a su polovinom septembra uputili pismo vladi, upravnom odboru i generalnom direktoru javnog servisa i zatražili “budžetsku nadoknadu izgubljene pretplate” koju, kako su naveli, zbog krize plaća samo 30 odsto domaćinstava.Sindikati su zatražili i “zakonom uređeno, dovoljno i stabilno finansiranje Javnog servisa u skladu sa evropskom praksom i propisima”, kao i da se odloži plaćanje poreza državi dok ona ne ispuni svoje obaveze prema RTS-u.
Boldovi su mi interesantni, jedino me ova naknada troškova dolazaka i odlazaka sa posla malo buni... Je l' to mesečna karta za GSP ili nešto drugo? Gorivo? Taxi?
Posted
Sindikat zaposlenih Radio-televizije Srbije (RTS) “Nezavisnost” najavio je danas da će u sredu, 14. novembra održati štrajk upozorenja.Boldovi su mi interesantni, jedino me ova naknada troškova dolazaka i odlazaka sa posla malo buni... Je l' to mesečna karta za GSP ili nešto drugo? Gorivo? Taxi?
Bojim se da je ovo u stvari sto mi je jedan kolega sa RTS-a pricao:Nemoj samo da mi "strajkovanjem" branimo glavonju u njegovom rvanju sa Vladom.Ove teze je pre par nedelja izneo i on kada je "otpisivao" Vladi, predsedniku, njegovom kabinetu i kome god....Naknada troskova se ja mislim odnosi na markicu...