Bane5 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 nisam toliko upucen insajderski, ali sa strane jesam.problem uposlenosti (u smislu objektivnih potreba televizije ili radija) je ono gde ima najvise prostora za racionalizaciju. sa druge strane, verovatno postoji neki segment koji 'vapi' za boljim kadrovima.problem rts-a nije ukupan broj zaposlenih, kao sto rekoh u prvom postu, to moze cak i da ide dole za neku manju sumu, ali problem je razmrsiti cvor hiljada sitnih interesa u samoj kuci. to podrazumeva solidan potencijal za racionalnije poslovanje.
Bane5 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Kako RTS stoji sa spoljnim produkcijama?siroko i prijateljski, za sada.
bergasa19 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Tu ima mnogo taljenja i trebali bi to da saseku.
beatakeshi Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 (edited) RTS ima obavezu da uzima spoljne produkcije. Naravno da ima taljenja (obilatog) ali mislim da je i to jeftinije od programa koji pravi sam RTS. A inače, radnici RTSa rade u tim produkcijama inače ne bi imali za hleba.Usput, čemu služi Beogradska hronika ako postoji Studio B? Edited October 20, 2012 by beatakeshi
bergasa19 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Kazem samo na jednom primeru da se stvari mogu urediti.
Bane5 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Tu ima mnogo taljenja i trebali bi to da saseku.kao sto sam pomenuo, rts je sam po sebi konglomerat destina (stotina) sitnih interesa koji se prostiru po vertikali odlucivanja i sto vise zalazite unutar necega (bilo da radite ili saradjujete sa njima) ostajete zacudjeni sta se sve moze i kako se mora raditi.ja sam vrlo skeptican u mogucnost da ce se to bilo kada dovesti na prihvatljivu meru.prica o javnom sevisu se raspadne na sitne delove kad se vidi koliko sistem ne funkcionise normalno iznutra.
kud u maglu Simoviću Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 ako se ne varam pre onog sranja sa Hloverkom postupili su prema preporuci EU i uredili su javni servis od tad mi je u glavi cifra od 1200-1300 ljudiPTC je tamni vilajet, dok ne bude stigao diktat iz Brisela da se to uredi biće i dalje ono što je sada poligon za raznorazne mahinacije i enormno bogaćenje usko povezanih licabtw minut serije u koprodukciji dostiže skoro 6000€ jbt pa toliko BBC plaća svoje serije
ficfiric Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Ako komercijalna TV uspe da radi sa tristotinjak ljudi ne vidim zašto PTC ne bi mogao da puni dva kanala programom sa pet puta više ljudi.Za razliku od komercijalnih televizija, RTS mora imati svoja dopisnistva i u svim vecim centrima. Ne moze angazovati spoljne saradnike za te poslove kao komercijalne televizije.Sabacki RTS je pre nekoliko godina imao tri montazera, dve sekretarice, 3-4 snimatelja, 4-5 novinara. Sad je ta cifra dosta manja.
beatakeshi Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Podaci o broju ljudi u šabačkom dopisništvu dovoljno govore. Objektivno - posao za troje ljudi....btw minut serije u koprodukciji dostiže skoro 6000€...- 1000 do 2000, za udarne igrane stvari (ova gornja cifra je naravno naduvana jer se radi o smeću u produkcionom smislu), ništa ne košta 6000. 150e minut dokumentarnog.Sam termin koprodukcija je besmislen. Ideje naše, benzin vaš.
ficfiric Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 (edited) Objektivno - posao za troje ljudi.Objektivno - treba vise od troje, ali onih 15-20 je bilo previse. Ne znam kakva je sad situacija ali mislim da je realna brojka. Edited October 20, 2012 by ficfiric
Bane5 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 (edited) ako se ne varam pre onog sranja sa Hloverkom postupili su prema preporuci EU i uredili su javni servis™ od tad mi je u glavi cifra od 1200-1300 ljudi...HRT za 2012. projektovano 3411 zaposlenih koliko je i bilo zaposleno na dan 30.09.2011. (raspodela zaposlenih je nesto razlicita od RTS-a) Edited October 20, 2012 by Bane5
kud u maglu Simoviću Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 apropo HRTa mi je cifra u glavi koju sam čuo u našim medijima kada je bilo ono sranje oko otpuštanja i soc. programa, mada mi je čudna i ova brojka, ispada da 0.1 hrvat radi na hrt-uako produkcija posle saradnje sa PTCom udje u projekat snimanja igranog filma i snimanje istorijskog igranog programa iskreno sumnjam da ih je predhodni projekat koštao 1-2000, pa samo u ova dva projekta će stucati oko 2-3 miliona evra, a treba i od nečega da se živi
Recommended Posts