Jump to content
IGNORED

rts

Gonzo

Recommended Posts

Posted

aiii, pa to vili video, tako mi recite :)

Posted

Da ja ga vidjao sa MILF-ovkom znam ga po firmi VILI VIDEO uzimao sam neke kasete i opremu....

Posted

RTS traži da se uvede porez na Javni servis, gde bi svi punoletni građani RS bili u obavezi da mesečno izdvajaju 600 dinara na ime tog poreza.

Posted

Iskreno to bi meni bilo ok, da smo normalna drzava.Izadje ministar i kaze:"Gradjani mi smo procenili da da je ovom drustvu neophodna ova ustanova to ce vas kostati toliko i tacka."I da naravno snosi posledice za to...I da se onda ozbiljno stegne budzetska inspekcija u RTS...itd...Mislim da bi se ovim potezom prakticno odredio budzet za RTS.Onda Glavonja to su ti pare daj biznis plan i cao ...Naravno pusti snovi su to...

Posted

S tim što će biti samo prvi deo, daj da uzmemo pare.

Posted

trebalo bi kao francuzi onomad, otpustiš sve pa na konkurs, i zaposliš neophodan broj radnika. Ako bi ih poredili sa HRTom to mu dodje oko 1200 ljudi. Onda pretplata ne bi bila neki problem + verujem da bi za takvu akciju svaka vlada imala podršku "stručne" i svakojake druge javnosti

Posted

Mislim da je preporuka EU oko 1500 ljudi.

Posted (edited)

mislim da je 1500 nedovoljno za ovaj obim javnog servisa.ja licno nisam video nigde takvu preporuku, ali ko zna sta ce kome biti argument ili povod da radi sa rts-om.nakon 5. oktobra u sistemu rts-a je bilo preko 8500 zaposlenih.kada se odbiju oni nesretni ljudi sto ih je rts vucarao nekoliko godina, a radili su za tv pristina i kada se odbije 1300 zaposlenih na celoj rtv i kada se odbije brojka od 200-ak onih sto su otisli u etv, i kada se odbiju svi oni sto su otisli kroz 'socijalne programe' ispada ova danasnja brojka.da'l moze jos, verovatno moze, uz racionalnije i bolje poslovanje, ali da moze jos mnogo ispod ovog, moze i to ali samo uz suzavanje obima delovanja (da rts ima samo jedan tv i dva radaio programa, bez specijalizovanih digitalnih kanala, rasformiranje orkestara i horova...)

Edited by Bane5
Posted

mislim da HRT radi sa oko 1200/1300 ljudi sa sve orkestrom i sličnim budalaštinama. Ako komercijalna TV uspe da radi sa tristotinjak ljudi ne vidim zašto PTC ne bi mogao da puni dva kanala programom sa pet puta više ljudi.Organizacija tj. reorganizacija je ključna reč. Pa danas šljakeri, ljudi u produkciji, naravno ne svi, rade po dva-tri dana nedeljno. Od toga jedan dan je sat, sat i po, a drugi pet do šest sati.

Posted

Kakav obim? Koliko programa proizvode i na koji način? Za 1 talking head ide njih osmoro (bukvalno). Koliko je kupljenog programa? Čitav Konstantin rade ljude sa RTSa, ima ljudi koji mesecima ne dolaze na posao? Specijalizovani digitalni kanal?

Posted
Kakav obim? Koliko programa proizvode i na koji način? Za 1 talking head ide njih osmoro (bukvalno). Koliko je kupljenog programa? Čitav Konstantin rade ljude sa RTSa, ima ljudi koji mesecima ne dolaze na posao? Specijalizovani digitalni kanal?
Obim Javnog Servisa = sve ono sto je zacrtano u delatnosti. Tu ne podrazumevam samo produkciju RTV programa iako vecina samo to vidi vec i ono sto sam usput pomenuo (orkestre, horove, muzicku produkciju, pomocne sluzbe i sl.) Kao sto vidis nisam uopste licitirao sa obimom produkcije samog RTV programa.Specijalizovani digitalni kanal = RTS Digital i RTS HD + potpunom digitalizacijom verovatno mogucnost za jos dva-tri.HRT je 2012 godinu zapoceo sa oko 3400 zaposlenih i tamo se konstantno licitira sa "viskom" istih. Uospte mi nije jasno odakle podatak da HRT ima 1200 zaposlenih.ps. Austrijski ORF takodje iam oko 3500 zaposlenih.