Filipenko Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Pa neka ostaje, ali ako se plaća iz jedne poreske mase, a ne kroz dodatni namet, onda moraju da gledaju da preraspodele ta sredstva umesto da ih građani direktno finansiraju, tj. da izdvajaju po još par stotina dinara da bi uživali u Aci i ostalim uveocima.
Bane5 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 platice to dobrim delom pusaci kroz nove akcize, konzumenti zestokih pica i sl.da bi se povecana masa u budzetu napunila potreban je novi priliv u budzet.nema sanse da ono sto ne platis na mostu ne platis i na cupriji.
Frank Pembleton Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Da ali kad ti da budzetsku stavku , ti kao direktor, menadzer sta god kazes ja sa ovim ne mogu ni plate da isplatim, moras da das kalkulaciju, a ne kad skrkas pare za pola godine da vristis "ne placa naroda namet na brojilo!" znajuci da niko nece da ti odgovori ciframa jer bi se ofirao kako lapa pare od EPS za sta mu treba, a tebi daje kad iskukas....Moze to da bude win-win situacija da glavonja ode na neku sinekuru jer kao "ne moze tako da radi" nego da se oni smaraju da ga maknu kroz UO, RRA itd...
Anonymous Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Za i protiv RTV pretplateNe mogu da verujem šta čitam. Srećom sam RTS-u platio kroz struju 0 dinara.
hazard Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 RTS ce "opet" postati rezimski kaze LDP - pa kao da nije rezimski sve vreme :lol:Nego, evo sta su genijalci smislili:http://www.mondo.rs/s257978/Umesto_TV_pretplate_-_taksa_.html Umesto TV pretplate - taksaNije šija, nego vrat - umesto TV pretplate građani će plaćati taksu koja će se naplaćivati po stambenoj jedinici i iznosiće verovatno 600 dinara. Kako je objavio "Press" radna grupa Ministarstvays kulture utvrdila je Predlog zakona o javnim servisima koji definiše rad nacionalnog, pokrajinskog i regionalnih servisa. U njemu je definisan i način njihovog finansiranja.Taj predlog u članu 44 predviđa ukidanje RTV pretplate i uvođenje takse koju će plaćati svaki punoletni građanin Srbije na koga se vodi stambena jedinica ili poslovni objekat.U članu 46 detaljno se opisuje način prikupljanja podataka o vlasnicima stambenih jedinica. Tako će Radio televizija Srbije i Radio televizija Vojvodine podatke prikupljati direktno od korisnika, privrednih društava za distribuciju električne energije, MUP-a, Poreske uprave, registra privrednih subjekata, katastra nepokretnosti i javnih komunalnih preduzeća i to samo na osnovu pisanog zahteva RTS odnosno RTV.Članom 47 predviđa se visina mesečne takse koja bi za građane trebalo da bude 1,5 odsto prosečne neto plate u Srbiji, na osnovu statističkih podataka za prethodnu kalendarsku godinu, što bi trenutno iznosilo oko 600 dinara, što je skuplje od trenutne TV pretplate za 100 dinara.Za one koji žele da plate unapred tri mesečne takse, zakonodavac je predvideo popust od pet odsto, a za plaćanje od šest do 12 taksi popust je 10 odsto.Zakon predviđa i sankcije za neplatiše. Tako, ukoliko se ne plate tri mesečne takse kazna za pojedince iznosiće 5.000 dinara.Predlog zakona predviđa postojanje republičkog javnog servisa (RTS), pokrajinskog (RTV) i šest regionalnih javnih servisa koji će funkcionisati u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru, Užicu i Zaječaru, piše "Press". 600 dinara mesecno za jebeni RTS, pa jebote!A evo i regionalnih servisa, kukali su iz televizija po unutrasnjosti pre par nedelja da je to "jedini spas", dakle jos ce se ljudi na drzavnu sisu zakaciti...divno...Mada se nadam da ce regionalni servisi ispraviti onaj nefer nacin naplate pretplate u Vojvodini (gde valjda 70% pretplate ide RTV) - sad ce svako da ima svoj regionalni servis pa ce i shodno tome jednako da ga finansira (valjda). Inace nemam nista protiv regionalnih servisa, kada bi oni bili preuredjenje postojeceg RTSa umesto dodavanje novih firmi bez da se RTS takne, a cini mi se da ce bas tako i da bude...Nego imam ja jedan predlog za finansiranje javnih servisa:1. Placa li svaka TV i radio stanica naknadu RRA za frekvenciju? Placa. Pa nek se neki deo te naknade (20%, 30%, 50%...koliko vec) odvoji i nek ide RTSu.2. Naplacuje li se medijskim kucama (ubacimo ovde i TV i radio stanice i firme za oglasavanje poput DirectMedie, te firme koje uglavnom rade preko neta, a mozemo i novine...) porez na profit? Naplacuje se, 10% od profita. Pa nek se deo automatski odvaja za RTS. Pa nek onda 3% ide direkt RTSu (Poreska uprava odma da odvaja to i da uplacuje, po automatizmu), preostalih 7% u budzet.3. Naplacuju li te iste medijske kuce PDV na svoje usluge (reklamni prostor itd.)? Naplacuju. Pa nek se i deo toga odvaja odma, ako je 18% PDV, nek 8% ide direkt kroz Poresku upravu RTSu.4. Placaju te medijske kompanije i porez na prihod svojih zaposlenih (mislim da je to 12% ili 14%). Pa nek onda 2% ide opet diretkno RTSu.5. Poreska uprava da odvaja odmah deo PDVa (ako je 18%, onda recimo 5%) koji se placa na kupovinu televizora, televizijskih antena, DVD/video rekordera, propratne TV/video opreme (kablovi itd.), prazne DVDijeve, i sl., i da odma uplacuje RTSu.6. Poreska uprava takodje da uplacuje odmah RTSu deo PDVa (kao iznad) koji se naplati na usluge vezane za televiziju - npr. pretplata za kablovsku i satelitsku TV, tu dodati i pretplatu za internet i mobilni (zbog interneta) i da RTS omoguci streaming svih svojih TV programa svakome sa srpskom IP adresom.Kad kazem RTS, mislim na sve te javne servise, pa novac adekvatno rasporedjivati medju njima.Verujem da bi se para nakupilo dovoljno, RTS bi imao nezavisan izvor finansiranja, gradjanima ne bi to bio dodatni namet, vec bi to bilo automatsko prerasporedjivanje para koje vec postoje. Takodje, posto bi RTS zavisio od poreskih prihoda a ne neke fiskne naknade, morali bi da dele sudbinu ostatka ekonomije - kada je kriza, pa opadnu poreski prihodi, morali bi i oni da budu skromniji sa svojim trosenjem.Takodje, posto bi zakonom dobijali deo poreskih prihoda, ograniciti im mogucnost pustanja reklami u periodu recimo od 6 ujutru od ponoci (van toga nek budu jednaki sa komercijalnim televizijama, pa nek i pustaju top shop ako hoce....). Npr.: nema ogranicanje (van onih vec definisanih u zakone za sve televizije) tokom sportskog programa (to je i onako definisano cesto ugovorima za TV prava za velike medjunarodne dogadjaje), reklame su zabranjene tokom informativnog, obrazovnog, i decijeg programa, a tokom svih ostali programa od 6-24 RTS sme da pusta 50-70% manje minuta reklama u jednom satu nego sto je zakonom dozvoljeno komercijalnim televizijama trenutno. To bi pozitivno uticalo i na gledanost, i na cenu reklame na RTSu koja bi postala trazenija i skuplja - sto zbog povecanja gledanosti, sto zbog smanjene ponude, sto zbog toga sto je veca verovatnoca da zapamtis jednu od 3-4 reklame koje vidis jedanput ili dvaput u sat vremena nego jednu od 10 reklama koje se vrte svakih 10 minuta.
stoka Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 (edited) Evo, sve se poklopilo, selo je ko guza na nošu ili Šuvakoviću šamar - Draganče Milanović izašao iz bajbokane (mada ono što je služio, pre bi se moglo nazvati kućnim pritvorom), dolazi jesen i konačni obračun sa Tijanićem. Na njegovo mesto (ponovo) dolazi Milanović (jer smo u mogućnosti, a i raspoloženje po forumima, čak i na B92 je takvo da se čovek smatra nevino osuđenim, pa je zaslužio barem kakvu-takvu satisfakciju, jel da?) Malo će Žanka Stojanović da kune preko B92, ali brzo će se i to smiriti ...Možete da mi replicirate koliko hoćete, ali zapamtite ovu rečenicu:Pravićete vi i Tadića i Tijanića od blata, ja da vam kažem! I to uskoro ... Edited September 1, 2012 by stoka
stoka Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 (edited) A što se tiče rešenja za pretplatu, svaki novi modus treba da oslobodi plaćanja one koji već su već pretplaćeni na kablovsku. Sve ostalo bi bio idiotizam ... Edited September 1, 2012 by stoka
Filipenko Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Ko bre plaća ovu Miru Adanju Polak da putuje nehajno po svetu i prosvetljuje nas gde je sve bila?
Filipenko Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Ne, stvarno me zanima...bazao sam malo juče po RTS emisijama na sajtu i onako bezveze pogledam ovu njenu. Brizbejn, Japan, Azurna obala, Venecija, London, Pariz, dvorci Loare, Rim, Barselona, za pola emisija uvodi napisani u prvom licu "Ja kad god posećujem Japan, uvek domaćine bla bla". Alo, ko bre plaća ovo...
Frank Pembleton Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Ne, stvarno me zanima...bazao sam malo juče po RTS emisijama na sajtu i onako bezveze pogledam ovu njenu. Brizbejn, Japan, Azurna obala, Venecija, London, Pariz, dvorci Loare, Rim, Barselona, za pola emisija uvodi napisani u prvom licu "Ja kad god posećujem Japan, uvek domaćine bla bla". Alo, ko bre plaća ovo...Ona sama "zatvara" emisiju ali je škrtica samo takva ...Послато са U8815 користећи Тапаток 2
luba Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 ovo moze na toliko topika da ide, ali ovde nekako najvise odgovara.mikrob, jedina prava beogradska legenda. U ta davna vremena kada su dinosaurusi zemljom hodali, jedini fliperina Novom Beogradu su bili u Hali sportova.Hala je bila boksersko mesto, domaci teren kluba Novi kolektiv. Abokseri, sindikala-socijala, cigani i siptari, bosanci, juzna pruga,Macedonija... Na fliperima se srecemo. Mi klinci i oni, bokseri.Harmonija, sloboda & ljubav kao u Anarhiji u obliznjem bloku 45:igramo naporedo, neki put mesovito, klinac protiv boksera. Igraca uvekima vise nego flipera. Nema frke, klinac ceka boksera da zavrsi, to jevaljda jasno, ali i bokser ceka klinca. Ako klinac hoce da igranekoliko igara za redom, bokser kaze "'Ajde mali, da odigram jednu pada idem na trening a ti igraj koliko hoces..." i ti se sklonis.Postujes kad te postuju.Eh, ali na flipere je dolazio i Sasa Tijanic.On je stanovao u obliznjoj Studentskoj ulici.To je pocetak sedamdesetih, ja idem u peti ili sesti osnove,Sasa je student, pise za list Mladost i Kralj je flipera u Hali sportova.Pomalo i lici na Eltona Dzona u filmu Tomi:beli blejzer, cipele na stikle,kacket sa cubom nakrivljen na stranu...To je bilo vreme posle Studentskih demonstracija, posle skidanja Marka& Latinke,i malo posle Titovog Pisma. Forsira se omladinska kultura, leprsavost& razbarusenost.SKC radi punom paroma u Hali sportova se svakih nekoliko meseci priredjuju grupne svirkekoje traju po 5-6 i vise sati a nastupa 10-20 grupa.Pop-rock show No.1, 2, 3... tako se to zvalo.Na tim svirkama sam prvi put uzivo cuo S vremena na vreme,Porodicnu manufakturu crnog hleba, Dah, Dag, Pop masinu, Smak, Belo dugme...Konferansije na tim koncertima je bio Sasa Tijanic, elokventan iostar, pravi roker.Nama, klincima je bio na neki nacin heroj.Secam se, uvek bi nastimovali da Pop-rock show bude za 25. maj,rodjendan druga Tita.Sasa bi izasao, obicno na 2/3 koncerta kada je sala kljucala:"Hajde zamnom TTTTTTTSala vice TTTTTTTTT"Hajde zamnom IIIIIIIIIIISala vice IIIIIIIIIIII"Hajde opet TTTTTTTTTSala vice TTTTTTTTTTi jos...posle znacajne stanke sada svi zajedno( i onim najglupljima, pijanim i drogiranima je jasno koje je poslednjeslovo )dakle bez najave,OOOOOO!Sasi to nije dovoljno, stisne pesnicu u vazduhu, mase, daje ritam:TITO!TITO!TITO!( pa sta? rekao bih da mu je to & najbolji deo biografije !? )Koliko god puta da ponovi, sala bi ponavljala za njim.Na kraju bi se svi umorili.Sasa bi onda dodao:A SADA, POP MASINA!Pre nekoliko godina u jednoj emisiji na TV je gostovao sa DraganomVelikicem, pa ga je ovaj koji je tada svirao u jednoj od grupapodsetio na taj dogadjaj a Govedjoj Glavi nije bilo milo. Mada, ni tajVelikic...Lako je bilo Titu, imao je on OMLADINU a ni POP MASINI nije bilo lose.Bili su apsolutni favoriti publike u Hali sportova...Nego da se vratimo nasoj prici.Negde bas posle Titovog rodjendana, pred kraj skolske godine, bio jetopao, suncan dan. Sva deca uce, da poprave ocene, mene je boleo kuracza skolu, oko podne, pre skole, evo mene na fliperima. Ima pet-sestmasina, na svima bokseri i jos ja, jedini klinac. Ulazi Sasa Tijanic,onaj kacket mu se nakrivio preko svake mere. Vidi, svuda bokseri, pace on kod mene. Strane pored mene, prekrstio ruke i nesto ceka.Gleda nas obojcu obnazena svetleca Uranela sa flipera,svemirki brodovi, kosmicka cudovista,dueli macevima, svemirski seks...Koj kurac cekas? mislim se ja.Brzo sam saznao.Bez ijedne reci, usledio je siloviti bocni udarac laktom,odbacio me je par metara,savio sam se i zastenjao,mozda sam i zaplakao ( jebiga, decaci taj deo price prvo zaborave ).Sasa je to izveo kao neku koreografiju,izkarikirano, dakle bez suvisnih pokreta, bez pogleda i bez reci.Samo je lakat radio.On je ostao prav,ni pogledom me nije udostojio,skoncentrisao se na igru,da spase metalnu kuglicu iz moje igre.Jednom klincu od 11-12 godina,roditelji su ( sitan sluzbenik i medicinska sestra ) dali nekolikokovanica za fliper,a tu igru mu je uz batine & ponizenje oduzeo njegov deset godinastariji heroj...Hmmm. To nijedan kriminalac ne bi uradio.U to vreme je na isto to mesto svracao Zorz Stankovic,tada vec ozloglasen, i on bokser ( Bk Radnicki ) i moj komsija iz Pohorske.U slicnim situacijama, on bi klinca poslao po cigare uz obavezan dodatak:i kupi sebi zvake.Prilican car u odnosu na ovog dripca.Picka ti materina Aleksandre Tijanicu!
Frank Pembleton Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 ovo moze na toliko topika da ide, ali ovde nekako najvise odgovara.mikrob, jedina prava beogradska legenda.Videh ga u munjama..nekako mi se place....
gospa buba Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 (edited) ^^ s naglaskom na - bio. neki tako budu carevi i onda gotovo, a neki uspevaju po svakom vremenu <_< Edited September 6, 2012 by thermal bug
renne Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 ode tašana sa mužem joj Voditeljka Dnevnika 2,RTS-a se oprostila od publike na godinu dana, pošto će se pridružiti suprugu u Njujorku. Nataša Jeremić, voditeljka i urednica informativnog programa Radio-televizije Srbije, na godinu dana će "zamrznuti" televizijsku karijeru."Nećemo se videti godinu dana, i mnogo ćete mi nedostajati", rekla je voditeljka u Drugom dnevniku u petak, piše "Alo".Ona će se u Njujorku pridružiti suprugu Vuku Jeremiću, koji od danas počinje mandat predsedavajućeg Generalne skupštine UN.
Recommended Posts