Frank Pembleton Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 kakvi bendžosi, na PTCu se troši vinjaujutarnji šljakaju mladunci, ili matorci kojima odgovara da su od 9AM slobodni za vannastavne aktivnostiMa znam da je alkohol samo sad je rotacija rade se mitinzi ;)
kud u maglu Simoviću Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Veruj mi ima stimulacije.ali samo za krupne ribe, ne za boraniju
kud u maglu Simoviću Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 (edited) jebo vam pas materpa zar na toj televiziji ne postoji niko normalan ko je u stanju da realizuje emisiju u kojoj tri čoveka stoje i pričaju, a da to ne izgleda kao najveće govno. Razumem da nema love, i da iz toga proizilazi kurcobolja ali da kao nacionalni servis sa 4000 zaposlenih ne možeš da iskopaš 30 ljudi koji bi imali koncentraciju veću od akvarijumske ribice za posao od cca 90 min jednog sa minimalnim osećajem za estetiku, prostor i boje, jednog što pritiska dugmiće kad koji treba i jednog što se slika prijatnog izgleda sa mogućnošću da prozbori dve prosto proširene rečenicei jednog što je pročitao glavnu knjigu za I godinu tv režije i montaže, ne mora da je pročita celu, samo da je stigao do VI poglavlja i 74. stranejebes mi mater ako za ovih 500 dinara što dajem za pretplatu od sledećeg meseca ne budem počeo da kupujem litar vinjaka i ostavljao ga u Takovskoj Edited May 16, 2012 by kud u maglu Simovicu
zorglub Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Jednom sam u trezoru uhvatio snimak gostovanja nekog francuskog šansonjera na РТБ-u, iz '65-e - kako je od onog došlo do ovog, ne mogu da shvatim. Mislim, mogu - ali verovatno ne želim.
Frank Pembleton Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 jebo vam pas materpa zar na toj televiziji ne postoji niko normalan ko je u stanju da realizuje emisiju u kojoj tri čoveka stoje i pričaju, a da to ne izgleda kao najveće govno. Razumem da nema love, i da iz toga proizilazi kurcobolja ali da kao nacionalni servis sa 4000 zaposlenih ne možeš da iskopaš 30 ljudi koji bi imali koncentraciju veću od akvarijumske ribice za posao od cca 90 min jednog sa minimalnim osećajem za estetiku, prostor i boje, jednog što pritiska dugmiće kad koji treba i jednog što se slika prijatnog izgleda sa mogućnošću da prozbori dve prosto proširene rečenicei jednog što je pročitao glavnu knjigu za I godinu tv režije i montaže, ne mora da je pročita celu, samo da je stigao do VI poglavlja i 74. stranejebes mi mater ako za ovih 500 dinara što dajem za pretplatu od sledećeg meseca ne budem počeo da kupujem litar vinjaka i ostavljao ga u TakovskojJa nisam verovao sta gledam...Skokovi u planovima, gubitak orijentacije, krljavi master-shot, mislim da je par puta otisla i rampa.Kako ih bre nije sramota!!!!Ja razumem da se svaka neznalica danas vadi na "postmodernu, ovo-ono" ali ono je skandal!A ovamo rade BBC kursevi, standardi kurac-palac.Snimatelje kaznjavaju jer se raspravljaju sa onim debilom voditeljem od sinoc, da ne postoji "neformalno kadriranje"...
hefaca Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Izgleda da se zaboravilo da su pocetkom prosle decenije lepili mikrofone u cuvenom studiju s jajima, dok je sve ostalo bilo crno i sivo. I to kad je slika bila dovoljno nemaglovita da se nazre sivilo. U proslu nedelju su napravili odlicno emisiju o izborima, sinoc onako, al korektno. Vinjak u ruke, gorcina je odlicno rastvorljiva.
dvb-t manijak Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 @kud u maglu simovićumalo si preterao, jer takva emisija i ne treba da bude vizelno lepa i atraktivna. Ona treba da bude kao glasački listić prosta i lako čitljiva, što je i, uglavnom, i bila.Naravno, uvek može bolje, ali što se mene tiče, prolazna ocena za RTS, ovog puta...Moja zamerka je da se preteruje sa tumačem za znakovni jezik, jer takvih ljudi nema toliko mnogo. Mogli su da danas daju reprizu koja bi ili titlovana ili sa prevodiocem... --------------------------------------------------------------------------------Sve ja to prihvatam, i loše kadriranje, i rampe, i slab umjetnički dojam™, ali je tehnička izvedba™ bila sasvim solidna, a kod ovakve stvari i jeste najvažnije da se ne pogreši.Na tv-u taj strah mogu da shvate samo ljudi iz informativnog programa.To je veliki pritisak, gde znaš da kako god uradiš nekom neće biti po volji, ako uvedeš nešto novo, uvek može da se krivo protumači, i koliko god dobro uradiš, niko neće da ti čestita,... a ako nešto, makar i najmanje zajebeš,... najebo si, i to mnogo!Ja sam pre neki dan čupao kolegu koji je stavio 1 (i slovima JEDAN) pogrešan kadar u trajanju manjem od 50 frejmova (<2 sekunde)Čovek zamalo nije dobio otkaz... <_< Lepo on kaže, doktor operiše 400 ljudi uspešno, kod 401. se nešto zajebe, i onaj rikne, i svi kažu jebiga, nije moglo ništa da se uradi. A nama skidaju glave zbog sitnice.
Frank Pembleton Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 @kud u maglu simovićumalo si preterao, jer takva emisija i ne treba da bude vizelno lepa i atraktivna. Ona treba da bude kao glasački listić prosta i lako čitljiva, što je i, uglavnom, i bila.Naravno, uvek može bolje, ali što se mene tiče, prolazna ocena za RTS, ovog puta...Moja zamerka je da se preteruje sa tumačem za znakovni jezik, jer takvih ljudi nema toliko mnogo. Mogli su da danas daju reprizu koja bi ili titlovana ili sa prevodiocem... --------------------------------------------------------------------------------Sve ja to prihvatam, i loše kadriranje, i rampe, i slab umjetnički dojam™, ali je tehnička izvedba™ bila sasvim solidna, a kod ovakve stvari i jeste najvažnije da se ne pogreši.Na tv-u taj strah mogu da shvate samo ljudi iz informativnog programa.To je veliki pritisak, gde znaš da kako god uradiš nekom neće biti po volji, ako uvedeš nešto novo, uvek može da se krivo protumači, i koliko god dobro uradiš, niko neće da ti čestita,... a ako nešto, makar i najmanje zajebeš,... najebo si, i to mnogo!Ja sam pre neki dan čupao kolegu koji je stavio 1 (i slovima JEDAN) pogrešan kadar u trajanju manjem od 50 frejmova (<2 sekunde)Čovek zamalo nije dobio otkaz... <_< Lepo on kaže, doktor operiše 400 ljudi uspešno, kod 401. se nešto zajebe, i onaj rikne, i svi kažu jebiga, nije moglo ništa da se uradi. A nama skidaju glave zbog sitnice.Znam ja koliki je to pritisak vrlo dobro.Ali to je dvosmerna ulica.Ljudi tamo dobijaju "pohvale" za obicne stvari ali koje umeju da naduvaju kao nevidjena dostignuca, pa se jos malo napomene "...a ne kao kolega...".A onda se muceni pokasavaju da "probiju" divljanjem i satro inovacijama, i onda dobijes onakav jutarnji program.Ne mozes reci da je "tehnicka izvedba" bila dobra ako se na sedoj kosi reflektuje plavo od ekrana iza njega, ako je slika na ekranu uvecanja fotke male rezolucije ako pult voditelja (koji se dvaput slika) izgleda bolje nego pultovi kandidata itd...To za kadar je stvar koja je nekom "dozvoljena" da od nje pravi dzinovsku gresku, i to je problem.Niko ne kaze da ljudi ne umeju nego da je celo okruzenje katastrofa.I ne bih se bas sa hirurzima poredio jbga...I niko na RTS-u nije bas platio gubitkom posla, ni za mnogo veca sranja, to je jedan od postulata bitisanja tamo ;) A to najbitnije je da ne se ne pogresitm najbolje ilustruje scena u desku:-E najbitnije da sada na ovom snimanju ne bude neka greska-A sta je greska , da znam....-Pa ne znam sta je greska , samo da je ne budekurcobolja kao takvaAl ce da zive 100+ godina, Ako ih vinjau ne ubije... E i malo zabave...
Frank Pembleton Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Video te je, beži!Ne vredi uhvatise me!Citajte vise u sutrasnjem Blicu/Kuriru/Presu.Dok ovo kucam prilazi mi jed
fonTelefon Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 (edited) Ima li sanse da Tijanic dobije nogu u dupe?Konacno na vr strane!!!!!!!!!!!!!! Edited May 20, 2012 by fonTelefon
Recommended Posts