Jump to content
IGNORED

rts

Gonzo

Recommended Posts

Posted
rijetko ko od finalista je autenticno neuigran, neiskustven i nerutiniran.ali da, na takmicenju talenata nema mjesta profijima. no ziri u sastavu siroke narodne mase nije ni glasao po tom kriterijumu, vrlo vjerovatno.
OK, možda sam se loše izrazio.Mislio sam više na izverziranost i iskustvo ponašanja na sceni, da ne govorim o tremi itd. Ovaj bend i Bojana su rutineri, što se ipak ne može reći za ove klinke od 11-12 godina (na stranu to što su sve te klinke išle da se predstave kao pjevačice i igračice koje imaju najmanje 20 ili čak 50 godina, što je samo po sebi isto bilo neprijatno za gledanje).Naravno da je svaki nastup bio posljedica vježbanja i uigranosti, ali nekima je to raslo iz emisije u emisiju, a neko je došao kao već kompletan proizvod u emisiju, i to je ono što kvari koncepciju.
Posted
.. Spojiti netemperovani instrument, koji zapravo nikad i nije bio korišten kao muzički instrument, već pratnja za pričanje priče, i koji ne dozvoljava nikakvu virtuoznost, sa nečim što nema veze sa srpskom muzičkom tradicijom, a to je sviranje kompozicija klasične muzike na harmonici, je bućkiriš koji nema veze ni sa mozgom, ni sa uživanjem u muzici, ni sa bilo kakvom umjetnošću. A ti prelazi sa Pjacole na Kosovski ciklus su takva patetika i budalaština, da je to mučno za gledati.
Slažem se 100% sa ovim tvojim opservacijama.A mnogo mi je žao što nije pobedila Emilija ili Katarina. Klinke su čudo.
Posted

klinke treba da idu na radost evrope ili na zvrk, ili da postoje starosne kategorije. pogotovo kad izaberu pesme koje su degutantne za njihov uzrast. ko da gledam todlers i tijaras. odvratno.

Posted

Sta je tacno degutantno u njihovom izboru pesama?

Posted
OK, možda sam se loše izrazio.Mislio sam više na izverziranost i iskustvo ponašanja na sceni, da ne govorim o tremi itd. Ovaj bend i Bojana su rutineri, što se ipak ne može reći za ove klinke od 11-12 godina (na stranu to što su sve te klinke išle da se predstave kao pjevačice i igračice koje imaju najmanje 20 ili čak 50 godina, što je samo po sebi isto bilo neprijatno za gledanje).Naravno da je svaki nastup bio posljedica vježbanja i uigranosti, ali nekima je to raslo iz emisije u emisiju, a neko je došao kao već kompletan proizvod u emisiju, i to je ono što kvari koncepciju.
ma da, naravno, smijesno bi i bilo da uzmem dvije klinke-pjevacice kao kontraprimjer. mislim na ove bendove, plesacicu i sl, vecina je vec nastupala na sceni, nisu se juce nasli ili izabrali takmicarsku disciplinu samo radi nastupa na talentu.i tu ih bojana sije kvalitetom sve. a ima nesto i u nasoj percepciji s jedne strane takvog (slazem se, profi) nastupa i s druge strane nastupa 12godisnje klinke-plesacice koja je svjetska prvakinja u disciplini u kojoj su klinke pretpostavljam i bolje kotirane od starijih. simpatije su na strani klinke, nacelno govoreci, iako su discipline potpuno neuporedive.prosto, sam koncept talenta je takav da se oko njega ne moze cjepidlaciti
Posted
Sta je tacno degutantno u njihovom izboru pesama?
pre par epizoda su tu jednu pitali da li razume sta peva? a pevala je o nekoj deep love, take me, leave me... sa 10 godina, ok.
Posted

A kakve pesme treba da bira neko ko ima glascinu mnogo iznad svog uzrasta u ovakvoj emisiji? Mislim, devojcica peva pesmu Edit Pjaf da se bilo ko ne postidi, zato sto ima 10 godina verovatno bi bilo primerenije da peva pesmice Dragana Lakovica, sta li je? Nije ona dosla kao kantautor, dosla je da pokaze u cemu je dobra, a to je pevanje.

Posted
harmonika-gusle bi dobro prosli i prije 5-6 g na takmicenju za onu b92 etiketu za koju svira lajko feliks i slicni novourbanizmi, i to je skroz ok.a objektivno je trebalo da pobijedi zgodjusni saksofonista sa bruka losim stajlingom. aj dobro, i bojana s kojom je svirao. a sad izistinski, smijesno je da je pobijedio iko sem debele bojane.edit, prilicno sam sigurna da takmicari iz manjih gradova lakse regrutuju sms glasace nego ovi iz beograda. beogradjani nece glasati za bojanu kao sugradjanku, dok kraljevcani hoce za svoje sugradjane, lakse se i vise poistovjecuju sa njima.
Lajkó Félix nije "novourbanizam".
Posted
Lajkó Félix nije "novourbanizam".
plus jedan.
Posted
edit, prilicno sam sigurna da takmicari iz manjih gradova lakse regrutuju sms glasace nego ovi iz beograda. beogradjani nece glasati za bojanu kao sugradjanku, dok kraljevcani hoce za svoje sugradjane, lakse se i vise poistovjecuju sa njima.
Da ne pričamo o tome koliko će se patriote/tradicionalisti/konzervativci lakše identifikovati sa duom a pogotovo lakše isprsiti za SMS od urbane sirotinje željne soula i rokenrola. Ovo možda zvuči cinično, ali je nažalost tako.Znači, lokalpatriotizam u kombinaciji sa paljenjem širokih narodnih masa željnih poželjnih porodičnih vrijednosti je idealna kombinacija za osvajanje biračkog tijela tj. gledalaca/glasača ovakvog tipa emisija.
Posted (edited)

^^svakako nisam mislila da je nekvalitet, ali da, jeste novourbanizam, kao sto je prije par g bila i cijela ta muzicka etiketa b92, zaboravila sam kako se zoveedit, nekoizmase, ne sporim uopste, a medju njima je i vise gledalaca talenta nego medju ljubiteljima soulaali. u drugom setingu guslarka i harmonikas bili bi (iz)glasani od strane sasvim druge grupe slusalaca.

Edited by morgana
Posted (edited)

"limit za glasanje je 20 sms poruka po jednom telefonu, sve poruke preko tog broja nece se racunati, ali bice naplacene" :lol:

Edited by garoviks
Posted (edited)
samo da bacim masivan hejt na morone sa RTSa koji su krenuli da daju novog Šerloka posle ponoći i to bez reprize. Imbecili. angry.gif
Pobrisali sve komentare vezane za termin odavde> http://www.rts.rs/page/rts/ci/rts+predstavlja/Filmski+program/story/541/Ускоро/1053446/Шерлок+Холмс+на+РТС.htmlPozivam ekipu da pravimo žurku na komentarima svih vesti.A tu vam je i: [email protected] koji možete da besomučno spamujete. Edited by ilija7777
Posted

A tek ciklus "Mesec Francuskog Filma", koji je počašćen udarnim terninom u 01:30. Nisam verovala očima kad sam to pročitala u novinama.

Posted
Slažem se 100% sa ovim tvojim opservacijama.A mnogo mi je žao što nije pobedila Emilija ili Katarina. Klinke su čudo.
Naravno da se slazes i to 110%... Prosto, jer ti zao detetke sto skici. Daklem, te dve klinke nemaju ni zajednicke godine.