Jump to content
IGNORED

rts

Gonzo

Recommended Posts

Posted
Slobodan Kremenjak, advokat, objašnjava da je reč o izvršnom postupku koji je regulisan Zakonom o izvršenju i obezbeđenju, te da se u ovom postupku izvršenje određuje na osnovu izvršne isprave, kao sto je na primer pravnosnažna presuda, ili verodostojnih isprava, kao što su odgovarajući računi sa potvrdom prijema, ili izvodi iz poslovnih knjiga poverioca.
RTS-ov racun nije nista od navedenog, jer izvod iz poslovnih knjiga predstavlja verodostojnu ispravu samo za komunalne usluge, a racuni nemaju otpremnice, niti potvrdu prijema.
Posted

Вечерас у 21 на РТС 1 покушаћу да осветим сваки форумашки динар дат за претплату! :)

Posted
Вечерас у 21 на РТС 1 покушаћу да осветим сваки форумашки динар дат за претплату! :)
kviiiiiz!
Posted
Ima nas dosta sa poslednjom opomenom pred utuzenje. Moze li RTS da proda to dugovanje privatnim uterivacima ?U ovom slucaju, verodostojna isprava je racun za struju ?
Moze da proda potrazivanje kome hoce, ali prijemnik (novi poverilac) ne moze da trazi izvrsenje na osnovu verodostojne isprave (racun sa otpremnicom) kao sto to moze originalni poverilac (onaj koji je oznacen na racunu), vec mora da podigne redovnu tuzbu i izdejstvuje pravosnaznu i izvrsnu presudu.
Posted

A da li je stvarno to što ja nisam platio tv pretplatu, a plaćao sam struju - verodostojna isprava po kojoj ide ova ubrzana procedura za naplatu ?

Posted

Jebemga, evo sta kaze novi Zakon o izvrsenju i obezbedjenju:

Verodostojna isprava je podobna za izvršenje ako su u njoj naznačeni izvršni poverilac i izvršni dužnik, predmet, vrsta, obim i vreme ispunjenja obaveze.
U racunu za struju posebno je iskazan iznos obaveze za TV pretplatu. Tako da mislim se na osnovu njega moze ici direktno na izvrsenje.
Posted

Ja sam oduvek uplaćivao RTS pretplatu, a krajcovao EPS, jer me nerviraju.To što je EPS sve pare uzimao sebi, znači da je EPS dužan RTSu, ne ja, pa nek se jure sa njima. -_-

Posted
:Hail:karibi! sad ili nikad.
Posted

Bravo, bravo!бај тапаток