Arkadija Posted Friday at 07:15 Posted Friday at 07:15 On 15.2.2025. at 7:34, Tihajeza said: Upravo juče pričam kolegama nešto o Sretenjskom ustavu i predstojećem prazniku. Kako nisam volela istoriju u školi, ali da našu istoriju XIX veka znam dobro, jer mi se urezala još od serije Vuk Karadžić. Mlade kolegice nikad čule (94to i 97 godište). "Srećne ljude" su gledali 17x, ali ovo ne znaju ni da postoji. Zašto je nikad nisu reprizirali? Vuk Karadžić je naša najbolja serija u svakom smislu. Glumačka ekipa, scenario, realizacija, kostimi, sve je bilo na nivou najbolje BBC produkcije. Sećam se kada je premijerno emitovana, bila sam pred kraj srednje škole, da je bio intervju sa Kadijevićem na tv-u i da je rekao da su imali na raspolaganju više statista nego neki partizanski filmovi (Sutjeska, Kozara, Neretva). Čini mi se da je od tada samo jednom reprizirana, što je zločin prema kulturi. 6 1
AcaRadio Posted Friday at 08:05 Posted Friday at 08:05 Samo kad bi postojali negativi ili što očuvanija kopija, da se lepo restaurira. Čak i u prvom prikazivanju slika je izgledala prilično istrošeno i štrokavo, što je verovatno više bilo do telekino uređaja koji je možda trebalo da se češće čisti, servisira itd...većina tih projektovanih stvari sa 16mm filmova su na TVB i TVNS gotovo uvek izgledale štrokavo, odrpano, često van fokusa... Eto, lepo su restaurirali Otpisane i Više od igre, mogli bi da nastave i sa drugim serijama koje su snimane na filmu. 1
Arkadija Posted Friday at 08:46 Posted Friday at 08:46 Da, Otpisani su baš super ispali. Sinoć je bila čuvema epizoda Most, baš me pogodila. Što nacisti nisu tada uspeli, njihovi naslednici jesu 80 godina kasnije. Sramota me.
gone fishing Posted Friday at 10:31 Posted Friday at 10:31 3 hours ago, Arkadija said: Vuk Karadžić je naša najbolja serija u svakom smislu. Glumačka ekipa, scenario, realizacija, kostimi, sve je bilo na nivou najbolje BBC produkcije. Sećam se kada je premijerno emitovana, bila sam pred kraj srednje škole, da je bio intervju sa Kadijevićem na tv-u i da je rekao da su imali na raspolaganju više statista nego neki partizanski filmovi (Sutjeska, Kozara, Neretva). Čini mi se da je od tada samo jednom reprizirana, što je zločin prema kulturi. još malo da ai napreduje i neće nam trebati ni glumci ni statisti, a ni kostimi, samo da neko napiše dobar scenario i imaćemo spektakularne serije
glibav Posted Friday at 17:07 Posted Friday at 17:07 9 hours ago, Arkadija said: Vuk Karadžić je naša najbolja serija u svakom smislu. Glumačka ekipa, scenario, realizacija, kostimi, sve je bilo na nivou najbolje BBC produkcije. Sećam se kada je premijerno emitovana, bila sam pred kraj srednje škole, da je bio intervju sa Kadijevićem na tv-u i da je rekao da su imali na raspolaganju više statista nego neki partizanski filmovi (Sutjeska, Kozara, Neretva). Čini mi se da je od tada samo jednom reprizirana, što je zločin prema kulturi. Ako sam dobro video tokom intervjua, prikazani su delovi serije koji su digitalno restaurisani. Tako da se nadam da neko radi restauraciju serije i da ce da bude prikazana. 1 2
Misko Posted Friday at 17:24 Posted Friday at 17:24 (edited) Vec nek vreme po netu i emisijama psovecenim seriji Kadijevicu, kruze ti neki bolji snimci,da li je serija digitalizovana, ne znam..ali, kada vec govorimo o tome, neka mja wishlista za serije RTS koje treba digitalizovati: Muzikanti Ljubav na seoski nacin Kamiondzije Grlom u jagode Vruc vetar Poletarac Na slovo na slovo Kockica Sivi dom Zaboravljeni Vuk Karadzic Petrijin venac verzija mini serija od ovih duzih, Pozoriste u kuci i Bolji zivot eventualno.. Edited Friday at 17:25 by Misko 1
hefaca Posted Friday at 21:26 Posted Friday at 21:26 Vuk Karadzic je u udarnom terminu poslednji put repriziran 2008. Pre toga 2003, na RTS2, petkom u 21h. Dimitrije Tucovica, pa Vuk Karadzic. Serija Lift nijednom nije reprizirana. 1
levi Posted Friday at 21:30 Posted Friday at 21:30 1 minute ago, hefaca said: Vuk Karadzic je u udarnom terminu poslednji put repriziran 2008. Pre toga 2003, na RTS2, petkom u 21h. Dimitrije Tucovica, pa Vuk Karadzic. Serija Lift nijednom nije reprizirana. a Boj na Kosovu?
Recommended Posts