February 12Feb 12 9 minutes ago, msv said: Da li bi smeo Andonov kao urednik Slagalice? Tehnički verovatno može ,zavisi samo od produkcije Potere,kao što Memedović radi za nekoliko firmi i stalno je zaposlen u rts ili je bio do skoro . Ali meni se to ne sviđa ,na primer kada su zvali Žarka tragača u ono jubilarno superfinale slagalice ,tamo su svi ortaci dajte još nekom šansu da osvoji pare. A ako ubace Andonova ko bi mogao protiv njega da osvoji novce,tu bi se najviše uzdao u Memedovića da krene štuca,kašljuca ,zastane po potrebi :-)
February 14Feb 14 Djordje Kadijevic na RTS-u se pita zasto se ne emituje Vuk Karadzic. RTS zapaliti i preorati. Djordje medju najvecim intelektualcima koje je Evropa dala.
February 14Feb 14 15 minutes ago, glibav said: Djordje Kadijevic na RTS-u se pita zasto se ne emituje Vuk Karadzic. RTS zapaliti i preorati. Djordje medju najvecim intelektualcima koje je Evropa dala. A gde je tacno gost?
February 14Feb 14 Evo, gledam..nego jesu li oni to digitalizovali seriju, ja kada sam gledao, svakako nije bio ovaj kvalitet slike?
February 14Feb 14 4 hours ago, glibav said: Djordje Kadijevic na RTS-u se pita zasto se ne emituje Vuk Karadzic. RTS zapaliti i preorati. Djordje medju najvecim intelektualcima koje je Evropa dala. na zidu neka slika mice popovica, a on teget kosulja, crna kravata i neke klompe dole
February 15Feb 15 11 hours ago, glibav said: Djordje Kadijevic na RTS-u se pita zasto se ne emituje Vuk Karadzic. RTS zapaliti i preorati. Djordje medju najvecim intelektualcima koje je Evropa dala. Upravo juče pričam kolegama nešto o Sretenjskom ustavu i predstojećem prazniku. Kako nisam volela istoriju u školi, ali da našu istoriju XIX veka znam dobro, jer mi se urezala još od serije Vuk Karadžić. Mlade kolegice nikad čule (94to i 97 godište). "Srećne ljude" su gledali 17x, ali ovo ne znaju ni da postoji. Zašto je nikad nisu reprizirali?
February 15Feb 15 57 minutes ago, Tihajeza said: Upravo juče pričam kolegama nešto o Sretenjskom ustavu i predstojećem prazniku. Kako nisam volela istoriju u školi, ali da našu istoriju XIX veka znam dobro, jer mi se urezala još od serije Vuk Karadžić. Mlade kolegice nikad čule (94to i 97 godište). "Srećne ljude" su gledali 17x, ali ovo ne znaju ni da postoji. Zašto je nikad nisu reprizirali? Mislim da nikada nije bila poltićki podobna... A moguce da je i crkvi smetala...
February 15Feb 15 8 hours ago, ultra plasticni said: na zidu neka slika mice popovica, a on teget kosulja, crna kravata i neke klompe dole Gospodin covek.
February 15Feb 15 37 minutes ago, radisa said: Mislim da nikada nije bila poltićki podobna... A moguce da je i crkvi smetala... Kadijević je pričao da su mu posle prvog emitovanja serije 1987. rekli baš iz crkve da su zadovoljni kako je crkva predstavljena. Danas bi sigurno prilično popizdeli, em zbog crkve em zbog Rusije. Mali primer: Ima i scena u kojoj je Karađorđe naduvao nekog vladiku zbog dogovaranja sa Rusima iza njegovih leđa. "Ako još neko dogovara sa Rusima, moja će mu kubura presuditi makar manastire za oprost duše morao graditi" Edited February 15Feb 15 by ragasto
February 15Feb 15 1 minute ago, ragasto said: Kadijević je pričao da su mu posle prvog emitovanja serije 1987. rekli baš iz crkve da su zadovoljni kako je crkva predstavljena. Danas bi sigurno prilično popizdeli, em zbog crkve em zbog Rusije. Mali primer: Ja se secam slabo serije, ali se secam kad sam davno prvi put citao "Za i protiv Vuka" od Selimovica da mi je tad crkva izgledala otprilika kako je i predstavljena u seriji... A to bas i nije pohvalno za crkvu... Moram pogledati opet seriju...
February 15Feb 15 Vredi gledati, ima na dailymotionu cela serija. Btw, RTS je okačio na YT Karađorđevu smrt, sa vhsa je kvalitet, prilično solidan. Taj film je prethodio seriji.