Jump to content
IGNORED

rts

Gonzo

Recommended Posts

Posted

Nisam ni rekla da je rekao da je Kijev sada u Rusiji, više je delovalo da je hteo reći da se nada da će Kijev biti u Rusiji.

Posted

Nije meni tako zvučalo...

Posted

Demanti RTS-a upućen TV N1

PETAK, 25. DEC 2015, 15:25 -> 16:51

IZVOR:RTS

U završnom delu serijala novinara Slaviše Lekića "Mediji u Srbiji – hronika propadanja", sinoć na televiziji N1 objavljena je neistina da je Dnevnik 3 Radio-televizije Srbije u noći kada je pao helikopter, 13. marta 2015. godine, objavio pogrešnu informaciju, saopštio je RTS.

Naime, nakon što je prikazan deo Dnevnika u kome reporter kaže da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar na aerodromu, gde čeka da sleti helikopter sa bebom iz Novog Pazara, narator izgovara deo teksta autora u kome kaže "...ove dve greške novinara..." (misli se i na vest koju je objavila agencija Beta, koja je zaista napravila grešku prenoseći informaciju iz uključenja reportera, kada je agencija netačno prenela da je direktor Instituta Radoje Simić RTS-u "izjavio da je bebu dočekala ekipa lekara sa sanitetskim vozilom..."). Činjenice su jasne: reporter RTS-a se nalazio ispred Instituta za majku i dete. Na aerodromu nije bilo novinara RTS-a. Tokom tog Dnevnika nije objavljena vest da je helikopter sleteo, niti je objavljena nijedna pogrešna i netačna informacija u vezi sa time. Autor je mogao o tome da pročita i u Politici, 8. aprila ove godine, u tekstu "Kamere nisu čekale".

Pitamo: Kako je moguće da se u serijalu koristi snimak Dnevnika sa Jutjub kanala iz koga se jasno vidi i čuje šta je tačno objavljeno te večeri, a da se onda kaže da su RTS-ovi novinari te noći pogrešili?

Od televizije N1 očekujemo da ovaj demanti objavi, a od autora serijala da iz emisije ukloni taj deo. Šteta je već napravljena, ali želimo da i gledaoci, odnosno čitaoci, budu upoznati sa greškom koja je učinjena

Samo profesionalno...

Posted (edited)

Nije tačno, RTS je te noći objavio da je helikopter sleteo, u kojoj informativnoj emisiji manje je bitno!

Tačno se sećam da su to objavili i bio zaprepašćen jutarnjim informacijama ...

To što su preneli Betinu informaciju niti me interesuje niti je moj problem, javni servis koji traži naše pare ima daleko veću odgovornost za svaku izgovorenu reč ...

Edited by stoka
Posted

RTS tu noć nije emitovala vesti, posle Dnevnika 3 bile su samo jedne, sa informacijom da je sve spremno za prijem, imali su reportera ispred Instituta, rekli su da je na aerodromu Lončar, a da je u Institutu sve spremno za prijem bebe.

I više se nisu oglašavali.

Znam da sam čekala one njihove vesti na svakih sat vremena da čujem šta se desilo. Nije ih bilo.

Posted

Ponavljam, nije tačno! Lični sam svedok da su objavili da je helikopter SLETEO! Da li su to bile neke kratke noćne vesti ili vesti u 11, ne mogu da potvrdim ...

Posted

Sad čitam šta sam napisala, propustila sam to, znači rekli su:

helikopter sleteo

čekao ga Lončar

reporter ispred Instituta.

I do jutra nisu radili.

Posted (edited)

RTS je dvaput na sajtu te večeri objavio lažne vesti o uspešnom spasavanju bebe.

RDG8Jn6.png

https://twitter.com/Astr0G/status/576805841434746880

(srednja slika nije sa RTS-ovog sajta, već sa nekog drugog koji je preuzeo RTS-ovu vest, pošto ju je RTS u međuvremenu izmenio pa autor nije uspeo da blagovremeno napravi screenshot)

Edited by vememah
Posted

kakvo nabijanje radnih lista. maja nikolić u emisiji tako stoje stvari. ništa ni o čemu. prvo sergej ćetković, pa nestašica vode u požarevcu, pa protetika kod školaraca.

ceo rts je žikina šarenica. samo bez žike

Meni pričali da se to sprema kao "next big thing" nikako nisam stizao da pogledam . I onda ugrabih ....Jao majko... Onaj stanojević ozbiljan debil...
Posted (edited)

a to je ona jutarnja emisija za nezaposlene i penzionere? :D

koncept je obecavao, kao i urednik, kao i voditeljke, 3u1.

i rada u a sada radi briljira 

Edited by morgana
Posted

Ponavljam, nije tačno! Lični sam svedok da su objavili da je helikopter SLETEO! Da li su to bile neke kratke noćne vesti ili vesti u 11, ne mogu da potvrdim ...

U 11 u dnevniku sigurno nisu. Reporter je zavrsio sa sve je spremno za sletanje.

Posted

a to je ona jutarnja emisija za nezaposlene i penzionere? :D

koncept je obecavao, kao i urednik, kao i voditeljke, 3u1.

i rada u a sada radi briljira 

Jedino je početna pjesma u špici do jaja

Posted

Verica Bradić vodi jutarnji program na RTSu vikendom... to su mi novi momenti.

Posted (edited)

Svakako su sad u saopštenju napisali da "nisu objavili nijednu netačnu informaciju", a eto, na sajtu su bili okačili da je beba prebačena u KG.

TT via LG G3

Edited by Prospero
Posted

Verica Bradić vodi jutarnji program na RTSu vikendom... to su mi novi momenti.

To je uveo Mirkov, bila i Olivera Kovačević par puta.

Inače, Verica je već duže vreme sasvim dobra u 7 tv dana. Imam osećaj da je na rts prilično ignorišu, pa ta emisija prolazi ispod radara.