Jump to content
IGNORED

rts

Gonzo

Recommended Posts

Posted

Ko ne plati RTS taksu EPS će mu seći struju?

K. Blagović , G. Avalić , | 22. 12. 2015 - 07:07h  

Taksa za javne servise ulazi u račun za struju, a EPS će neplatišama slati utužitelje i može da im isključi struju, kaže Zoran Popović, predsednik UO RTS.

Predlogom zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse predviđeno je da visina takse bude 150 dinara i da se naplaćuje uz račun za struju počev od 1. januara 2016.

Taksa neće biti posebno odvojena na računu za struju, već će ući u sumu koju građani moraju da plate na ime utrošene energije. Pored postojećih stavki o količini potrošene jeftine i skupe struje, na računu će biti navedena i stavka takse za javni servis.

To znači da građani neće imati mogućnost izbora po pitanju plaćanja takse. Ako je ne plate, čeka ih utuženje, i to, kako tvrde u RTS, od EPS-a.

- Nisam video predlog zakona, ali su mi objasnili iz pravnog tima RTS da će građani morati da plaćaju taksu i da ona ulazi u račun za struju. Rekli su mi da će EPS biti zadužen da osigura naplatu, kao i da će on slati utužitelje neplatišama - kaže Zoran Popović za "Blic".

Na pitanje da li će EPS onima koji ne plate taksu moći i da obustavi isporuku električne energije, Popović kaže: "EPS će moći i da isključi struju".

U EPS, međutim, ne znaju ništa o tome. Na pitanje da li će EPS zbog duga za RTS taksu moći da seče i struju, direktor EPS Aleksandar Obradović odgovara: "Za nas je takva odredba nepoznata. Kada zakon i podzakonska akta budu usvojeni, tada možemo razgovarati o ugovoru sa RTS i našim međusobnim pravima i obavezama".

...

Posted

Dakle, back to square one što se naplate rts takse tiče. A onoliko se Vučić busao u prsa kad je trebalo da se ukida, mislim da je o tome pričao godinama.

Posted

Dakle, back to square one što se naplate rts takse tiče. A onoliko se Vučić busao u prsa kad je trebalo da se ukida, mislim da je o tome pričao godinama.

Pa to je bilo prije nego je postao premijer, tj. da kažem zaposlio se po porvi put i uvidio koliko je lako tuđim kurcem gloginje mlatiti. Nama državu vode diletanti i ljudi koji se u hodu uče kako funkcioniše ta ista država.

Ali popušio je ovaj narod i veće laži, i ovo će se zaboraviti kao i bruka o npr. pogibiji onih nesretnih ljudi u helikopteru.

Posted (edited)

kakvo nabijanje radnih lista. maja nikolić u emisiji tako stoje stvari. ništa ni o čemu. prvo sergej ćetković, pa nestašica vode u požarevcu, pa protetika kod školaraca.

ceo rts je žikina šarenica. samo bez žike

Edited by kud u maglu Simoviću
Posted (edited)

Otkad se emituje ovo cudo? Zar nije taj termin od 10 i 11 ranije sluzio za neke obrazovne programe, mislim uglavnom bile neke reprize, ali zanimljivi i pristojni sadrzaji, slusljivo i gledljivo. Oni kao da bi hteli da prave rijaliti, ali ne mogu jbg, pa daj onda nesto tako slicno da bude.

edit

Nadam se da im ideja nije da preuzme Pinkove gledaoce za bla-bla-truc-truc emisiju u slicnom terminu

Edited by Malvo
Posted (edited)

Nadam se da im ideja nije da preuzme Pinkove gledaoce za bla-bla-truc-truc emisiju u slicnom terminu

kladim se da jeste, preuzimanje pinkovih gledalaca ubilo je i bolje i jache :(

Edited by gospa buba
Posted

to ti kažem. daj da nešto radim. a šta, pa znaš ono malo neka muzika, malo kolega iz sportske, malo dopisnici.

onaj kolega iz spoljnopolitičke redakcije

:isuse:

njemu je svaka peta reč ovo-ono.

pretplata ne sme da bude više od 15 dinara.

Posted

Udruženje Gnezdo.

RTS danima širi zlo, preko emisije Oko svakodnevno, a sad su počeli i u drugim emisijama.

Primeri:

Utorak, emisije Ide Mile, ne znam kako se zove voditelj koji je prepevao stihove i izgovorio ih na Javnom servisu:

Odakle si sele devojano mlada

iz Rusije brale iz Kijeva grada

Da znam kako alarmirala bih ambasadu Ukrajine da reaguje.

Sreda, Kulturni dnevnik, gost Boris Miljković, voditeljka (opet ne znam kako se zove) ga pita:

"Vi ste bili pionir videa, kako je to bilo moguće u komunističkoj državi?"

Posted

Није препевао, него је рекао да је то оригинални текст те песме из 1915 године.

Posted

Ako je to onaj mladjahni visoki, on je i inace sav poluteatralan i svaka druga recenica mu je pokusaj aforizma ili dosetke ili tako necega pametnog. Jbm ti vise takav nastup, kao da neki losi pozorisni glumci nadju posao gde god stignu.

Posted

Није препевао, него је рекао да је то оригинални текст те песме из 1915 године.

Nisam ispratila sve, došla sam do tv-a tek kad je krenuo sa tekstom.

Skandalozno je, svakako.

A koliko ja znam autor pomenute pesme je Obren Pjevović.

Posted

Rekao je da to nije izvorna pesm, da ju je komponovao neko i da je tekst tako išao 1915. A 1915 je Kijev bio u rusiji. Skandalozno je koliko i sada kad neko zapeva Od vardara pa do Triglava...

Posted

Pa nije baš, ni približno.

Al' neka ti bude.

Posted

Pa ok, karikiram malo. Ali je poenta da nije on rekao da je Kijev sada u Rusiji, nego je pesma tada tako napisana.