Jump to content
IGNORED

rts

Gonzo

Recommended Posts

Posted

ako je to kulturno naslađe jedne nacije (mada ne znam tačno koje), onda nije baš tako strašno

Posted

Ne znam čemu toliki hejt zbog gašenja te emisije, meni kao slušaocu klasične muzike je teže palo gašenje Stereorame. Idu autori u penziju, pa se gasi emisija, moš misliti. Daj im nacionalnu penziju i zahvalnicu. RTS je još i dobar po tom pitanju, postoji RTS 3 koji je program posvećen toj vrsti muzike i gdje ti sadržaji zauzimaju veliki dio satnice.

Jednostavno, ovaj format emisije je po meni prevaziđen. Radio emisija na TV, sa tempom od 2 na sat i Đurovićem koji je dodatno usporavao emisiju. Gledao sam milion emisija posvećenih klasičnoj muzici, a jedino na toj emisiji se nikad nisam zadržavao sem kad prepoznam nekog od izvođača. Mislim da je gledanost te emisije ionako bila na vrlo niskom nivou (mislim njihovom krivicom), pokušali su neku saradnju sa FMU ali i to mi se učinilo kao promašaj. Na RTS 3 ima mnogo zanimljivijih sadržaja iz te oblasti.

Mogli bi i poslenici te iste redakcije da se malo ugledaju na HRT recimo, oni su imali odličnu popularizaciju klasične muzike putem emisije "Maestro". 

Posted

Ne znam čemu toliki hejt zbog gašenja te emisije, meni kao slušaocu klasične muzike je teže palo gašenje Stereorame. Idu autori u penziju, pa se gasi emisija, moš misliti. Daj im nacionalnu penziju i zahvalnicu. RTS je još i dobar po tom pitanju, postoji RTS 3 koji je program posvećen toj vrsti muzike i gdje ti sadržaji zauzimaju veliki dio satnice.

Jednostavno, ovaj format emisije je po meni prevaziđen. Radio emisija na TV, sa tempom od 2 na sat i Đurovićem koji je dodatno usporavao emisiju. Gledao sam milion emisija posvećenih klasičnoj muzici, a jedino na toj emisiji se nikad nisam zadržavao sem kad prepoznam nekog od izvođača. Mislim da je gledanost te emisije ionako bila na vrlo niskom nivou (mislim njihovom krivicom), pokušali su neku saradnju sa FMU ali i to mi se učinilo kao promašaj. Na RTS 3 ima mnogo zanimljivijih sadržaja iz te oblasti.

Mogli bi i poslenici te iste redakcije da se malo ugledaju na HRT recimo, oni su imali odličnu popularizaciju klasične muzike putem emisije "Maestro". 

Ajde ovo sve ok ali boldovano...Kakva bre popularizacija ono bre sprdnja...Reality koji nije vise znao gde ce pa ajd u dirgente...

Posted

Na RTS-u radi više ljudi nego na HRT-u, ali "trust mozgova" i dalje smatra da će rešiti sve probleme ukidanjem ovakvih emisija ... Uostalom, što je ne prebace na treći program televizije ako im je strategija da poseljačuju prvi i drugi ...  

jel imas cifre za HRT?U odnosu na broj stanovnika?Problem sa PTC je kako su zaposleni rasporedjeni, mnogo vise nego cifra...

Posted (edited)

Ajde ovo sve ok ali boldovano...Kakva bre popularizacija ono bre sprdnja...Reality koji nije vise znao gde ce pa ajd u dirgente...

Pa dobro meni je ono bilo simpatično. Ko hoće ozbiljno da gleda i sluša klasičnu muziku ima izbora. Možda će nekog klinca koji se loži na Hladno pivo zainteresovati neka kompozicija koju je čuo kad diriguje Kekin. Nas su drilovali u srednjoj sa Bartokom, značajem Šenberga, zamalo mi nisu sve ogadili.

Govorim o neozbiljnom pristupu temi, bliži savremenom čovjeku i mediju, ovaj (pre)ozbiljni odumire. Prije nekog vremena bio koncert Dragstora ozbiljne muzike - pola publike neće dočekati sledeću petoljetku.

Edit

Pohvalna je barem ona akcija sa voditeljem sa b92, da li je BF ili Kolarac organizovao

Edited by James Marshall
Posted

U moje vreme je nedeljom uvece bilo subotom uvece. U pon ujutro profa iz gimnazije nas je propitivao i trazio dopisnice sa glasom za omiljenu kompoziciju. Glasah za bolero. Jednom gedza, uvek gedza...

Posted (edited)

jel imas cifre za HRT?U odnosu na broj stanovnika?Problem sa PTC je kako su zaposleni rasporedjeni, mnogo vise nego cifra...

neke cifre kazu da hrt ima 2900, a da krajem ove godine treba da se smanji na 2700. rts ima 3300.

edit:

podeli sa brojem stanovnika i sve ce da izgleda drugacije.

Edited by foto
Posted

da, tu su negde oko 3000 uvek

Primanja novinara-urednika su 8.669,82 kuna, dok TV spikeri-voditelji imaju 9.904,46 kuna.

U objavi stoji i kako je stanje zaposlenih na HRT-u s danom 31.03. 2015. godine bilo 2980.

plus jos oko 4000 honoraraca i tzv. spoljnih saradnika

Posted

ta cifra od 3300 je od pre neku godinu i njome je baratao jedan od sindikata, verujem da je naraslo od tada. ne mnogo, ali je pozitivan trend™ svakako. neki brojevi koji su došli do mene su blago zapanjujući. preko 130 vozača, 400 ljudi u računovodstvu™, ako su i približno tačne, pa to ne može ni norveška da isfinansira.

liberalno tržište i tu uzima danak, generalni trend u evropi je smanjenje broja zaposlenih u državnim tv stanicama zarad ravnopravnije konkurentnosti sa komercijalnim kanalima sa kojima dele etar

Posted

neke cifre kazu da hrt ima 2900, a da krajem ove godine treba da se smanji na 2700. rts ima 3300.

edit:

podeli sa brojem stanovnika i sve ce da izgleda drugacije.

pa to....

Posted

ta cifra od 3300 je od pre neku godinu i njome je baratao jedan od sindikata, verujem da je naraslo od tada. ne mnogo, ali je pozitivan trend™ svakako. neki brojevi koji su došli do mene su blago zapanjujući. preko 130 vozača, 400 ljudi u računovodstvu™, ako su i približno tačne, pa to ne može ni norveška da isfinansira.

liberalno tržište i tu uzima danak, generalni trend u evropi je smanjenje broja zaposlenih u državnim tv stanicama zarad ravnopravnije konkurentnosti sa komercijalnim kanalima sa kojima dele etar

Pa to kazem pitanje je rasporeda...No ovi koji su sada tamo tesko da ce to moci i znati da promene...

Posted

No ovi koji su sada tamo tesko da ce to moci i znati da promene...

al imaju želju

pa na netu je bio kolektivni ugovor hrt-a, prepišu, koriguju cifre i eto

Posted

al imaju želju

pa na netu je bio kolektivni ugovor hrt-a, prepišu, koriguju cifre i eto

Ehhh imaju zelju...Bilo otpustaj, otpustaj , pa vracaj vracaj , bas te vozace.Zelje su licna stvar....

I ako krenu da prepisuju sa hrt-a nece se dobro provesti neuporedive su to stvari, cak i teritorijalno...

Posted

Goran Cvetković od kraja novembra ne piše više za Radio Beograd 2. Vidim da je njegovu ulogu preuzela Ana Vučković.