stoka Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 BTW, ima jedna super fora koja kruži gradom na konto navike RTS-a da besomučno vergla reprize. Pre emisije treba da izađe sledeće obaveštenje: "Emitujemo program koji nije mlađi od 18 godina"
MancMellow Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 jel bilo u emisiji ko je sve znao šta će se dogoditi i kada (i kada je znao)?
kud u maglu Simoviću Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 samo su rekli da su oko ponoći presreli radio vezom neku poruku da će akcija krenuti u 0500
MancMellow Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 (edited) samo su rekli da su oko ponoći presreli radio vezom neku poruku da će akcija krenuti u 0500 e jako mi je teško to da poverujem (odnosno nema šanse). a evo i zašto, možda sam to pomenuo na forumu nekad. 1 ja, u tom trenutku u KST-u, sam znao...pa tako malo posle ponoći da će ujutru krenuti akcija. Izvor - jedan tadašnji omladinski funkcioner DS-a i jedna osoba tada zaposlena u Jugopetrolu na...malo višoj funkciji. E sad možete da zamislite ko je sve znao. I kada. Naravno, teško će RTS da se upusti u takva istraživanja... Edited August 4, 2015 by MancMellow
kud u maglu Simoviću Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 cela akcija oluja je bila vrlo izvesna gledajući vojne operacije hv-a oko grahov, ovde je to samo pomenuto kao detalj. čičak je spomenuo susret miloševića i tadašnjeg ministra vojske hrvatske u igalu koji se desio par dana pre oluje
MancMellow Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 (edited) cela akcija oluja je bila vrlo izvesna gledajući vojne operacije hv-a oko grahov, ovde je to samo pomenuto kao detalj. čičak je spomenuo susret miloševića i tadašnjeg ministra vojske hrvatske u igalu koji se desio par dana pre oluje naravno, samo me interesuje da li će nekad dovesti nekoga ko će reći da je Milošević tačno sve znao. Pošto jeste. Naravno, ne da bi išao u rat, nego da bi mnogo ranije izvršio učionio da RSK prihvati + sam oberučke odmah prihvati Z4 čim se pojavio. Fantastično je zlo koje je napravio tim ljudima. Edited August 4, 2015 by MancMellow
kud u maglu Simoviću Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 naravno, samo me interesuje da li će nekad dovesti nekoga ko će reći da je Milošević tačno sve znao. Pošto jeste. Naravno, ne da bi išao u rat, nego da bi mnogo ranije izvršio učionio da RSK prihvati + sam oberučke odmah prihvati Z4 čim se pojavio. Fantastično je zlo koje je napravio tim ljudima. milsiš da bi oluju sprečio z4? nešto nisam siguran
MancMellow Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 (edited) milsiš da bi oluju sprečio z4? nešto nisam siguran pa, ono, obzirom da znamo kako je i uz čiju pomoć izvedena - mislim da bi je bilo teško isto tako izvesti u trenutku kad postoji od svih strana prihvaćeno diplomatsko rešenje. generalno, nisam fatalista bar ne dok se ne pokažu jasni dokazi da bi sve to tako identično išlo Edited August 4, 2015 by MancMellow
svashtabezneshto Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 Dokumentarac je bio ok, čak je i Sanda bila ok. Prvi put (da sam ja gledala na rts-u) prilično jasno je ukazano na Miloševićevu ulogu. Vidim da sutra imaju celodnevni program sa istim naslovom, pretpostavljam da će reprizirati emisiju, pa ko nije, neka odgleda.
čekmeže Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Sanda nije bila ok, ne znam šta će ona uopšte tu. Više sam čuo od onog lika što je bio ministar. Mada je i tu pitanje zašto on a ne neki drugi. Plećaš je tuga, ne sme da pisne. Dobri su i oni snimci Tuđmanovog sastanka na Brijunima....čisto ako neko još ima dilemu o tome šta se desilo.
Prospero Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 milsiš da bi oluju sprečio z4? nešto nisam siguran pa, ono, obzirom da znamo kako je i uz čiju pomoć izvedena - mislim da bi je bilo teško isto tako izvesti u trenutku kad postoji od svih strana prihvaćeno diplomatsko rešenje. generalno, nisam fatalista bar ne dok se ne pokažu jasni dokazi da bi sve to tako identično išlo Delegacija Krajine u Ženevi je prihvatila predlog kopredsednika da razgovara o Planu Z-4, a svoju saglasnost u tom smislu dao je i Milan Babić u Beogradu. I na jednom i na drugom mestu, mirovni posrednici su obećali da u tom trenutku Hrvatska neće vojno napasti Krajinu, a to se desilo samo dan-dva posle ovog obećanja – 4. avgusta 1995. godine. Jasno je da su odbijali, pa se nećkali, pa uf pa puf, ali su rekli na kraju "ok, može, ajde o tome da razgovaramo", pogotovo što ni za Zagreb plan nije bio blanko prihvatljiv. No, ono što je moglo u Dejtonu - da se zadnje noći, in the nick of time, prelomi na sporazum, izgleda nije moglo u Ženevi ni za nekoliko dana, valjda telefoni nisu radili da neko javi da je RSK spremna da razgovara o Z4. Izgleda da ti tenkovi, kad se jednom upale više ne mogu da se ugase i da prosto moraju pošto-poto da prođu pod borbom 100km :(
Frank Pembleton Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 za razliku od pokušaja n1, i ovde omiljene joce štetin, ovo je master pisaUhh moram priznati da jeste.Stoji da su "resursi" na strani PTC, ali razočarao sam se u u onaj uradak N1 . Prosto mislim da nisu bili dorasli temi. Pogrešno izabran stil i forma...
Hamlet Strašni Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Da li misslite da to ima veze sa tim što su regionalna tv?
MancMellow Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 No, ono što je moglo u Dejtonu - da se zadnje noći, in the nick of time, prelomi na sporazum, izgleda nije moglo u Ženevi ni za nekoliko dana, valjda telefoni nisu radili da neko javi da je RSK spremna da razgovara o Z4. Izgleda da ti tenkovi, kad se jednom upale više ne mogu da se ugase i da prosto moraju pošto-poto da prođu pod borbom 100km :( Znam za to, bilo je na forumu vise njih koji su me na to podsecali onoliko :D Z4 je bio takav plan da je to jedan od onih slucajeva koji spada u kategoriju koja se na engleskom definise - i'd bite his hand off. Da su tako uradili, druga bi prica bila. Pouceni iskustvom Dejtona, ko zna sta bi do danas uopste i ostalo od tog Z4, sve i da je implemntiran. No, svejedno, ovako je ispalo najgore (za Srbe naravno)
Frank Pembleton Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Da li misslite da to ima veze sa tim što su regionalna tv?Uhhh šta znam, ima nekad kod njih tih naznaka "hodanja po jajima" ali meni je u ovom slučaju bio više problem "tehničke" prirode.Kao da je bilo "...ajde da odemo tamo i priča će se sama ispričati..."
Recommended Posts