Jump to content

Featured Replies

Šta je "Infotainment" ?

To je vrsta formata kome pripada Bulevar gde bi da izmešaju babe i žabe pa ispadne na kraju cirkus kao što je otpr "Tijanin ubica joj je uradio to, to i to, ali Severina je zablistala na crvenom tepihu". U principu gubi se na kvalitetu informativnog programa.

• 2 weeks later...

RTS sa ponosom predstavlja probijanje novog, najnovijeg dna. Jelena Obućina.

RTS sa ponosom predstavlja probijanje novog, najnovijeg dna. Jelena Obućina.

mućak na oko

• 2 weeks later...

vidim rts hd promenio logo

vidim rts hd promenio logo

Fenseraj...+ 5.1

o da

Još samo da otkriju da postoji čudnovati hepek koji se zove WSS, pa da pritisnu gumbić (ili da puste softver da to radi) kada se menja format sa 16:9 na 4:3 i obrnuto (mislim na RTS1 i RTS2).

Edited by AcaRadio

magični gumb koji radi sve sam

Stvarno mi nisu jasni.

Počeli su sa povremenim emitovanjem u 16:9 još u januaru, i za sve ovo vreme, čak i sada kad su im najave i dobar deo programa u 16:9, ne nameravaju da ubace WSS signal, kao ni da logo prilagode formatu koji se u određenom trenutku emituje (sada non-stop drže logo koji odgovara formatu 16:9).

Pa kad numeju to da odrade, jedino ti ili ja da odemo pa da namestimo

Nije stvar u znanju, već nemaju sistem za automatsko insertovanje WSS-a.

Verovatno su rešili da ide ovako. Kad u nekom tenutnku prevagne količina wide sadržaja, samo će prebaciti na 16:9 i tako će ići i sve 4:3 emisije. To uostalom već rade na RTS Digital i na RTS Sat.

Ma imaju sistem, samo im seva paja

Ma imaju sistem, samo im seva paja

Ja pitao i dobio kilometarsko objasnjenje , koje moze da se sazme u - seva nam paja....

<_<
ma da. Bolje da emituju pravi 4:3 (kao nesrećni B92) nego potpuno ispravan 16:9 koji je samo loše flagovan?

:isuse:

Slika na RTS-u je sve bolja.

Meni smeta šta RTS HD nikako da preraste u pravi tv program, nego je i dalje eksperimentalan i posle 5 godina.

Još više mi sleta što prenosi Skupštine idu i dalje na RTS-u. Nego, ko mene pita.

dragana za stalno prešla na rts, nije bio samo izlet tokom svetskog prvenstva? evo vidim vodi sportski dnevnik, a ne sećam se nešto da sam je skoro video kako subotom kafeniše sa novakovićem pred engleske lige.

Edited by Malvo