kud u maglu Simoviću Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 ne vidim što bi bio problem snimati sve emisije u 16:9. pa nisu to odlučili juče, mogli su polako, od jesenas početi sa emisijama koje idu od januara da ih proizvode u tom formatu a u isto vreme obavestiti produkcije sa kojima rade da od januara emituju u 16:9. da ne kažem da su mogli to da proprate sa kojim promo-om. npr ja sam saznao ovde na forumu, a ne od njih što bi bilo za očekivati
Frank Pembleton Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 pa to što je snimljeno u 16:9 ide u 16:9, ali moraš ručno razvući preko komandi na tv-u, a sa WSS to se automatski uradi, nema degradacije u oba slučaja, samo je sa WSS elegantnije. Tako Prva radi od prvog dana i to radi odlično.Pa dok ne budu dnevnik i info radili u tom formatu, ne racunam da su "presli".Kad pocnes to da radis onad znaci da si se "prebacio" na to.Ostalo ionako nije u njihovoj produkciji uglavnom...
kud u maglu Simoviću Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 +1evo sad ide jelen top10 koji je u 16:9 a emituje se sa one dve crne šlajfne. jedino ako ga nisu povukli iz svoje(ptc) arhive gde je skladišten kao 4:3
dvb-t manijak Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 ^jelentop10 se radi u HD-u, tako da jeste inbecilno što ide kao 4:3 letterbox, mada se ionako gasi tako da nije važno. Pa dok ne budu dnevnik i info radili u tom formatu, ne racunam da su "presli".Kad pocnes to da radis onad znaci da si se "prebacio" na to.Ostalo ionako nije u njihovoj produkciji uglavnom...Sa takvim stavom ne bi prešli na 16:9 još pet godina.Rizikujem da pojedem veliko vnago, ali evo branim RTS.Meni je totalno OK ovo što rade, jer je glupo čekati da se sve kockice slože i da sve krene u fulu.Njihovi sadržaji novije produkcije jesu 16:9 i nadam se da će vrlo brzo sve to i ići tako.Filmski program od skoro titluju u 16:9, ali ćemo još godinama gledati stare prevode u 4:3 letterbox-u.Programi nezavisnih produkcija uglavnom su 16:9, ali ih oni prebacuju u 4:3. Jebiga, i ja kad sam par puta radio neke stvari za RTS sam tako, još i zvuk spojim na mono, nisam hteo da razmišljam.Informativni program već ima studio koji može na 16:9 ali su problem kamere sa terena i iz onih nesrećnih dopisništva diljem Srbije.Znaš, ipak je RTS velika kuća i ne može brzo da uradi tranziciju. Kad su 2008. uveli stereo trebala im je cela godina da prebace baš sve emisije na stereo.Ono što bi ja voleo da vidim su njihove emisije, filmovi i drugi sadržaji u HD-u.Sa druge strane imaš Pink1 i B92 koji su MONO čak i preko digitalnih platformi (d3 i sl.).
gone fishing Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 pa već imaš to, ravna gora i sportski prenosi, daleko su ispred ostalih, a to za dopisništva će malo sačekati, ako je jedna profi kamera 90000 $ neće se to proširiti tako brzo
kud u maglu Simoviću Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 nije baš toliko, a i ta dopisništva ionako rade samo priloge za vesti + srbija danas, i to mogu da rade i sa kamerama od 3-4k$. najskuplji deo tog lanca imaju obezbeđen i to u hd tehnologiji(reportažna kola)
dvb-t manijak Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 ^gone fishing tebi je, izgleda, matematiku predavao ministar Bačević :)Terenska profi ENG kamera u HD kvalitetu košta manje od 8 soma $ sa sve koferom, stativom i "gaćama".Ja bi voleo na RTS HD da gledam sve što može u HD-u, a to je mnogo više od direktnih prenosa i čišljanja Ravne gore.
gone fishing Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 moguće, na nekom forumu sam video link za kamere koje je navodno kupio rts sa takvim cenama, ja bih voleo da prenose rade u 720p jer je bolja slika, po meni, od sakatog 1080i ili da odmah pređu na budući euro standard 1080p50
bergasa19 Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Večerašnji Dnevnik su devedesete za sve pare.
Аврам Гојић Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Moze mali brifing za nas koji to ne smemo da gledamo?
zoki Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 +2Tviter mi eksplodirao od istih komentara Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 7025X using Tapatalk
bergasa19 Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Ne može se to opisati. Staviću ga celog kad bude na sajtu.
Turnbull Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 (edited) U, jebote, prejako! Od 19:37 do 19:40 eksluzivni intervju sa prvim potpredsednikom Vlade, gospodinom Aleksandrom Vučićem!A zatim, od 19:42 do 19:44, ekskluzivni intervju sa predsednikom Srpske napredne stranke, gospodinom Aleksandrom Vučićem!Nisam gledao do kraja, ali očekujem bar još jedan human interest prilog iz prazničnog doma jednog običnog građanina Srbije, gospodina Aleksandra Vučića. Edited January 6, 2014 by Syme
Recommended Posts