spettacollo Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Pa to, sa tim naglaskom je jedini problem što tako niko ne govori. Van nekih telEvizija.
nera Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 A Australci? Ne znam da li je to od skoro postalo pravilno ili je to izmislio Aca Stojanović, ali popizdim svaki put kada čujem.@Nera: Pa to je valjda pravilno jer u srpskom naglasak treba da bude na prvom slogu. Ali ne sećam se da je Mića Orlović ikada govorio tako. A on je bio spiker kada se na takve stvari pazilo.Da, to za prvi slog znam, ali sto ti kazes, ne secam se da je ijedan od spikera iz tog doba akcentovao na ovaj nacin. Mozda preterujem i ja, ali meni basa para usi: telEvizija, u medjUvremenu, i sl.
Filipenko Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 (edited) Da to nije po šumadinski? Kod mene se što u aRanđelovcu, što u aranĐelovcu tako svašta akcentuje po difoltu. Edited December 13, 2013 by Filipenko
Hella Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 (edited) odakle taj novogovorni akcenat posto mi ono da je to praaaavi beogradski akcenat koji je surovo ugusen dosljacima bas i ne igramnijem da seljančure i šabani koji ga forsiraju ipak to rade da sakrili brdsko-planinski pedigre, smem da se kladim da iskot pavlović tako priča. Edited December 13, 2013 by Hella
gospa buba Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Mene najviše nervira aUstralija.poLjOprivreda je moj favorit, nema ga usvijet!
MayDay Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 poLjOprivreda je moj favorit, nema ga usvijet!Tačno bih lupila šakom nekog ko tako priča.
nera Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Sad se setih jedne gospodje, svojevremeno radih u nekoj prodavnici, udje godpodja i trazi pIdzame, ne mogu plasticnije da objasnim akcenat, mislim da sam joj se nasmejala u facu :D
zoki Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Zaboravili ste poliCAjaca, vatroGAsaca i koMAraca..
Lezilebovich Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 ja samo da kažem da mene to ništa ne nervira, neka priča kako ko hoče i sa kojim naglaskom hoće, sve dok se može razumeti šta priča.
Lezilebovich Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Sad se setih jedne gospodje, svojevremeno radih u nekoj prodavnici, udje godpodja i trazi pIdzame, ne mogu plasticnije da objasnim akcenat, mislim da sam joj se nasmejala u facu :D
spettacollo Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Osim kad priča Rasim, onda lepo čovek kaže da je išao u Ag u Olandiju.
gospa buba Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 ja samo da kažem da mene to ništa ne nervira, neka priča kako ko hoče i sa kojim naglaskom hoće, sve dok se može razumeti šta priča.apsolutno. sve dok se prenosi informacija, sve ok.
pixy Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 RTS ima svoj pravopis i to prilično različit od standarda srpskog jezika.
notenoughreasonsforclaire Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 Ne znam gde ću sa ovim, pa neka bude ovde. Ima mnogo bisera, ali ovaj ovde je najbolji: Уредник књиге Петар Арбутина рекао је да је имао срећу да сарађује са Тијанићем који је био "српски Емброуз Бирс, кога су звали најотровније америчко перо почетком 20. века".
Recommended Posts