Jump to content
IGNORED

rts

Gonzo

Recommended Posts

Posted

Dnevnik pocinje intervjuom sa Dacicem u trajanju 13 minuta :Hail:

Posted

Da potvrdim gazzine reči: za jedan talking head (emisija iz kulutre) dolazi njih 7-9. Mesto snimanja - 700 metara od Takovske.

Posted

pa naravno da dolazi minimum njih 7, neophodni su snimatelj, tonac, rasvetljivac, novinar, organizator, sminker i naravno vozac. ukoliko se radi o ozbiljnijoj stvari, potreban je tu i reditelj, asistent snimatelja, tehnicka kontrola, ...i to se prosto tako radi. ne moze drugacije. tj. moze, ali se onda dobije ono sto pruzaju televizije u srbiji.

Posted

Mnogo grešiš. Ne radi se tako i mora drugačije

Posted

aj, dobro, ako mi ti tako kazes, da ti poverujem :D

Posted

Hvala na poverenju.Vaše pravo da znate sve. :lol:

Posted

Bilo bi korisnije da deo tih ljudi organizuju za digitalizaciju arhiva, ne samo RTS, već i uvezanih institucija kulture. Plače mi se kad pomislim kakve dragocenosti trunu tamo. Ponekad nešto izađe na Drugom programu radija, samo treba pažljivo pratiti na dnevnoj bazi: npr. koga zanima, postoji mala baza radio drama u mp3 formatu:Radio drameAko bi u sličnu stvar krenuli i sa dokumentarnim materijalima iz Fonoteke, Muzeja pozorišne umetnosti, Arhiva grada Beograda i legata, bila bi to kulturna misija nacionalnog značaja. Naravno da ne očekujem to...ali fer je spomenuti da za razliku od velikog brata iz Aberdareve, na RB1, 2 i 3 pošteno zarađuju plate.

Posted
pa naravno da dolazi minimum njih 7, neophodni su snimatelj, tonac, rasvetljivac, novinar, organizator, sminker i naravno vozac. ukoliko se radi o ozbiljnijoj stvari, potreban je tu i reditelj, asistent snimatelja, tehnicka kontrola, ...i to se prosto tako radi. ne moze drugacije. tj. moze, ali se onda dobije ono sto pruzaju televizije u srbiji.
Naravno da se ne radi tako, po tom bi taj prilog koštao 5000€, mnogo je tosnimatelj i novinar, ako je prilog za vesti ili informativni program uopšte, a sve ostalo je drugi par rukavica, može da ih bude od 10 do 160
Posted
Bilo bi korisnije da deo tih ljudi organizuju za digitalizaciju arhiva, ne samo RTS, već i uvezanih institucija kulture. Plače mi se kad pomislim kakve dragocenosti trunu tamo. Ponekad nešto izađe na Drugom programu radija, samo treba pažljivo pratiti na dnevnoj bazi: npr. koga zanima, postoji mala baza radio drama u mp3 formatu:Radio drameAko bi u sličnu stvar krenuli i sa dokumentarnim materijalima iz Fonoteke, Muzeja pozorišne umetnosti, Arhiva grada Beograda i legata, bila bi to kulturna misija nacionalnog značaja. Naravno da ne očekujem to...ali fer je spomenuti da za razliku od velikog brata iz Aberdareve, na RB1, 2 i 3 pošteno zarađuju plate.
apsolutno saglasna. ja istina pratim samo 2 i 3 program jer sam navikla tako, i to redovno, i zbilja sam zadivljena profesionalizmom, entuzijazmom, informativnoscu emisija, pre svega onih koje rade snezana ristic i radonja leposavic, sanja milic, ivana komadina a i sve sto rade muzicke urednice na tom radiju
Posted
Naravno da se ne radi tako, po tom bi taj prilog koštao 5000€, mnogo je tosnimatelj i novinar, ako je prilog za vesti ili informativni program uopšte, a sve ostalo je drugi par rukavica, može da ih bude od 10 do 160
ne pratis, receno je da je za emisiju iz kulture
Posted

votever, prilog za bilo koju emisiju koji radi više od tri čoveka je iznimno skup(pod uslovom da se radi jednom kamerom) tkz. eng prilog, kad se radi efp emisija to je već druga priča

Posted (edited)

pa ok, jeste skup, televizija je skupa igracka. ako hoces da na nesto i lici. doduse obrisi bar jednu nulu sa onih pet iljada evra :Devo, reci mi, sa onog mog spiska, koga treba izbaciti?edit2: inace, ovo za radio sta april pise uglavnom je za :Hail: , ali izmedju ostalog i zato sto su se nekad tamo radijske dokumentarne emisije od sat vremena radile po godinu dana, sa gomilom odlazaka ekipa na teren, sa rediteljem, ...

Edited by aram
Posted
Ako se ne varam, Radio Beograd je pre koju godinu dobio nezanemarljivu svotu od EAR ili EBRD za digitalizaciju fonoteke, ali ne znam dokle je to stiglo i koliko deo arhive je predviđen za digitalno arhiviranje.
Posted
Ako se ne varam, Radio Beograd je pre koju godinu dobio nezanemarljivu svotu od EAR ili EBRD za digitalizaciju fonoteke, ali ne znam dokle je to stiglo i koliko deo arhive je predviđen za digitalno arhiviranje.
Ako je bar deo toga odrađen, fer bi bilo i da bude dostupan nama smrtnicima.
Posted
pa ok, jeste skup, televizija je skupa igracka. ako hoces da na nesto i lici.doduse obrisi bar jednu nulu sa onih pet iljada evra :Devo, reci mi, sa onog mog spiska, koga treba izbaciti?edit2: inace, ovo za radio sta april pise uglavnom je za :Hail: , ali izmedju ostalog i zato sto su se nekad tamo radijske dokumentarne emisije od sat vremena radile po godinu dana, sa gomilom odlazaka ekipa na teren, sa rediteljem, ...
jedan izlazak sa dvoje ljudi je oko 300€zavisi šta se snima, ukoliko je to prilog za emisiju iz kulture dovoljni su novinar i snimatelj u najmanjoj ekipi, eventualno još rasvetljivač i to je to. zaista nema potrebe za toncem, šminkerom, rediteljem, vozačem asistentom snimatelja, organizatorom i inim