Jump to content
IGNORED

rts

Gonzo

Recommended Posts

Posted (edited)

pocetkom 2000-ih bilo ih je dosta vise.

Edited by Bane5
Posted
Po cenu da ispadnem glup u drustvu, ali odakle za boba miloga, rts ima 3300 zaposlenih?! :isuse:
Ključno pitanje već 15 godina.Ali, ruku na srce, isto pitanje može se postaviti u svakoj državnoj i paradržavnoj firmi - opštine, osiguranja, instituti, agencije, firme u šatro stečaju...nije tu RTS nikakav izuzetak. Kancelarijske nabiguzice su najveća srpska metastaza, koju srpski političari ne smeju da odstrane jer su im istovremeno i glasačko telo.
Posted

Tamo na RTSu ljudi konstantno spavaju po sofama u onim silnim hodnicima. Ili donesu laptop pa se okupi par njih pa gledaju film.

Posted
Za moje laicko shvatanje mnogo.. Ok, znam da tu potpada sve, od portira, kafe kuvarica pa na dalje ali i dalje mi je to ogromna cifra..Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2
Дописништва по целој Србији? Свеједно превише.
Posted

mislim da sam to pominjao vec ovde. bilo ih je i svih 8500 u jednom trenutku, ali tada su bili zajedno sa rtv-om i rtp-om (ostaci rtp-a). kad se to oduzme i kad se oduzme emisiona tehnika koja je sada zasebno jp dobija se brojka od oko 6500. od tog broja sada ih zvanicno ima upola manje, ali dobar deo programa i poslova 'krpi' ekipa koja je tu honorarno (neki su godinama honorarci na rts-u) i ima ih na stotine u celom sistemu rts-a pa se ta cfira o broju radno angazovanih ljudi na rts-u uvecava. koliko je sve to zajedno, mozda ni oni sami ne znaju.najverovatnije je da ta brojka ukupno bliza broju od 4000 sa svim honorarcima (i redovnim i povremenim i onima koji tu zvanicno nisu ali im se duguje novac)

Posted

pa ne znam, meni to ne zvuci kao previse. naravno, pod uslovom da i dalje imaju decji, skolski, naucni, dokumentarni ... program.

Posted

ok. koliko je ljudstva, ovakvom/buducem rts-u, odista potrebno, a da nesto para ode i u ozbiljniju produkciju? kakva je, recimo, situacija u hrt (naravno, znam da ubiraju znacajno vece prihode, ali zato i pitam)?

Posted
pa ne znam, meni to ne zvuci kao previse. naravno, pod uslovom da i dalje imaju decji, skolski, naucni, dokumentarni ... program.
Najbolja emisija na rts-u je trezor, gdje se emituje to što se ti naveo a što je snimano.. nekada. Od novijeg meni jedino pada na pamet Memedović, mada možda ima ovde ljudi koji bolje poznaju aktuelnu situaciju.
Posted
petina otpada na radio, sedmina su horovi i orkestri, bar jos jedna sedmina su pratece sluzbe i vozni park... itd, itd.daleko da tu nema neracionalnosti, ali ne pravi svih 3500-4000 ljudi samo tv program.
Posted

pa znam, zato i kazem da meni to ne zvuci kao previse

Posted

Nešto sam malo tražio po netu, HRT takođe može da se "pohvali" sa oko 3500 zaposlenih...Poljska državna TV (30 miliona stanovnika više od Srbije) ima oko 5000, ali osim 2 kanala imaju poseban sportski, istorijski, serisjki i parlament kanal... O HD-u da ne pričam... :fantom:Rumuni isto imaju oko 3300 ali pred kraj godine su imali plan da otpuste oko 850... A duplo više stanovnika.. Sve u svemu, razumem sve nabrojano, i dopisništva, horove, tehniku, vozače ali sam i dalje ubeđen da uz kvalitet koji nam prikazuju ide bar 30% manje zaposlenih

Posted
Nešto sam malo tražio po netu, HRT takođe može da se "pohvali" sa oko 3500 zaposlenih...
Oni bar imaju 4 kanala
Posted

nije merilo broj kanala, vaznija je sopstvena produkcija.

Posted
nije merilo broj kanala, vaznija je sopstvena produkcija.
Koja sopstvena produkcija? Ozbiljno, ako neko može da imenuje autore i nazive emisija, stvarno nisam upućen.