Dr Arslanagić Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Ima li neko preporuke za Ulm i okolinu? Kafane, pivnice, sightseeing, soping eventualno.Ako se ne varam, relativno blizu izvire Dunav. Ima li tu neceg da se provede dan u prirodi?Isplati li se otici do Garmisa na primer?Svaki savet i preporuka su dobrodosli. :)edit: typoPitaj čoveka na PM
Amelija Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Ja baš ništa ne znam o Ulmu i okolini (osim što su mi neki ljudi rekli da je mnogo lepo, ali tačno šta gde kako veze nemam).jebiga :(
Razzmatazz Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Posetio sam par puta Ulm, ali ništa posebno i sa imenom da izdvojim. Taj stari centar je lep za videti, prošetati; ima kao i u svakom gradu par muzeja, memorijala (Albert Ajnštajn i tako to). Pivnice i restorani, ništa se posebno ne ističe - uđeš i vidiš. Mislim, to je Ulm, nije Akapulko. Za šoping imaš sve u tom starom centru. A za Dunav si se malo prevario, ima do izvora odatle brat bratu 200km.
Frau Gabrijela Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 bila par dana u dojčlandu, preciznije u bavarskoj, i baš se lepo provela. fino su mi legli minhen i, posebno, nirnberg, nisam ih tako zamišljala™. jednino mi nošenje debelijeh jakana nije baš leglo, ali srećna sam što kišobran nisam morala potezati. sve sam naletala na neki fin, nasmejan i ljubazan svet. mislim da sam ispunila životnu kvotu piva i kobasica.bio je u planu i šoping, ali pošto su se svakodnevno sticali uslovi za pivo i u prepodnevnim satima, po radnjama sam bila u stanju jedino da se kikoćem.smucala sam se i po nekim dvorcima ludviga II, ali ne stojim baš najbolje sa švapskim imenima. jedino sam navežbala da zapamtim nojšvanštajn. (ako sam i to zapamtila kako treba.)vrhunac mi je bilo prvomajsko veče kad sam gledala barselonin debakl po baščama minhenskim gde se od sedam sati teško nilazilo na slobodno mesto i trezne ljude. :)
MayDay Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Biću u Dortmundu 20 juna, pa 21 idem u Muenster na svadbu, tamo ću da spavam, pa ću 22 biti opet u Dortmundu. Celi dan 23 ću biti u Kelnu, pa ko hoće da se druži eto mene. :D
Razzmatazz Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Ni u jednom od tih nabrojanih mesta nema velikih krstova.
MayDay Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Ima velika Katedrala u Kelnu. Aj dodji u Keln preko dana da se zezamo! To je nedelja, 23/06.
Razzmatazz Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Da, verujem da bi se u Domu osećala kao kod kuće :lol:Na stranu to što je to za mene 6 sati vožnje - problem je u tome što ja nisam u DE od 20. do 30. zbog posla; moramo da probamo da prevarimo još par kompanija pre letnjeg raspusta.
aram Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Celi dan 23 ću biti u Kelnu, pa ko hoće da se druži eto mene. :Dpa dobro mi dosla :)
MayDay Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Da, verujem da bi se u Domu osećala kao kod kuće :lol:Na stranu to što je to za mene 6 sati vožnje - problem je u tome što ja nisam u DE od 20. do 30. zbog posla; moramo da probamo da prevarimo još par kompanija pre letnjeg raspusta.E jebi ga. :( pa dobro mi dosla :)Bolje te našla! :D
Dr Arslanagić Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Ni u jednom od tih nabrojanih mesta nema velikih krstova.gluposti
MayDay Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 sad gledam, pa ovo je sjajno!! meni je katedrala odmah kod hbf, sto znaci da mogu da se provrtim tuda malo, pa da kasnije krenem u dortmund prvog dana iz kelna, dok toni adams ne zavrsi sa poslom. sjajnost.
aram Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 (edited) tu su ti jako blizu i Wallraf i Ludwig muzeji koje svakako treba videti.jel to znaci 20. si isto u Kelnu? Edited May 11, 2013 by aram
Recommended Posts