I*m with the pilots Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 manite se turistickih restorana. nice to see, but...upravo zato i pitam :]a kao nesto ekstra posebno tamo preporucujem kaiserschmarn (treba ga odmah uz pice naruciti jer dugo traje da se spremi).jel to bese spremano za Franjinu Sisi? preporuka uvazenaza g-djicu za letacima: hofbräukeller mozes uklopiti sa villom stuck jer su na istoj tramvajskoj liniji. inace, villa stuck jeste dobar izbor. ono sto bih svakako preporucio je residenz http://www.residenz-...en.de/index.htm , posebno sto je u sklopu residenza i fantastican weihnachtsmarkt.uzmi Gesamtkarte "Residenzmuseum / Schatzkammer / Cuvilliés-Theater" i uzivaj. uz pinakoteke apsolutni hit. inace, u pinakotekama je nedeljom ulaz 1 evro.Mislim da sam videla na sajtu da je subotom za Neue a nedeljom za Alte, provericu jos. Mislim da bih pre otisla u Neue.+ Luitpold deluje fino.kad vec budes na stanici onda je super varijanta da sednes na tramvaj 19 i provozas se do poslednje stanice max-weber-platz (a tamo je i hofbräukeller), pa nazad to stanice theatinerstrasse gde je i centar (marienplatz).da li predlazes tramvaj zbog nekog posebnog razloga i ugodjaja ili mogu to sve i da odsetam?
Ros Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 to je to za princezu sisi. :)alte ima jednog da vincija i gomilu rubensa. visinu prostorija u muzeju su upravo odredile velicine rubensovih slika. neue ima nekoliko van goghova i francuskih impresionista. tja...moraces vise puta navracati do minhena.taj deo od hbf-a do max-weber-platza prolazi kroz jako lep deo minhena. lepo sednes i kao da si u turistickom busu. :)mozes i da odsetas. ali racunaj na hladno vreme.
I*m with the pilots Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Bio neko u Hamburgu? Jel fin za dva-tri dana? Videh ga samo kod Vendersa :D
Razzmatazz Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 U ovo doba godine ima da se smrzneš ko p***** tamo. Pogotovo ako dobiješ ideju da šetaš kvartovima koji su bliže luci, pošto odande brije takav vetrić da samo gledaš gde da uđeš na nešto toplo. Navikao sam i ovde kod mene na minus temperature, ali svaki put kad sam bio gore zimi, produvalo me između rebara.
maheem Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 cuo sam da je lep grad. bio sam tamo dve nedelje al nisam iz luke izasao :)
I*m with the pilots Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 U ovo doba godine ima da se smrzneš ko p***** tamo. Pogotovo ako dobiješ ideju da šetaš kvartovima koji su bliže luci, pošto odande brije takav vetrić da samo gledaš gde da uđeš na nešto toplo. Navikao sam i ovde kod mene na minus temperature, ali svaki put kad sam bio gore zimi, produvalo me između rebara.Pocetak aprila bi bio u pitanju.Nije moranje, nego od pogledanog filma zelim da prosetam tim gradom a nikako da se ukaze neka prilika.
Pixie Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Bio neko u Hamburgu? Jel fin za dva-tri dana? Videh ga samo kod Vendersa :DDva-tri dana mogu svakako da se ispune sadrzajem. Ako si se odlucila, javi, stojim na raspolaganju za insajderske informacije :)
I*m with the pilots Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Dva-tri dana mogu svakako da se ispune sadrzajem. Ako si se odlucila, javi, stojim na raspolaganju za insajderske informacije :)Hvala, moze za drugi put, sad se odlucih za nesto juznije :)
Pixie Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Upravo provela nekoliko dana u Würzburgu i prijatno se iznenadila, verovatno zato sto inače nemam puno iskustva sa jugom Nemačke. Lep gradic, ima neku finu atmosferu neusiljene kulture, dovoljnu šačicu nenametljivih znamenitosti, reku i mnogo mnogo dobrih restorana i kafea. Uz to još jednu pristojnu 2nd hand prodavnicu ploča, filmski festival u pravo vreme, sunce i dovoljno južnjačke neposrednosti i živosti. Zbog svega toga preporuka od mene i želja za još kojom kratkom posetom.
Behemoth Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 (edited) Ima li neko preporuke za Ulm i okolinu? Kafane, pivnice, sightseeing, soping eventualno.Ako se ne varam, relativno blizu izvire Dunav. Ima li tu neceg da se provede dan u prirodi?Isplati li se otici do Garmisa na primer?Svaki savet i preporuka su dobrodosli. :)edit: typo Edited April 6, 2013 by Behemoth
aram Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 ajmo nemci berlineri, gde je ok zivot za porodicu sa detetom, tj. koje bi mi kvartove grada preporucili?
Pixie Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Bolje pitaj na lokal-patriotizmu, ako se selis a ne pitas samo turisticki. Ja cesto "odsedam" u Charlottenburgu, jer tamo zivi moje berlinsko prijateljstvo i ozbiljno sam i sama razmisljala o selidbi tamo.
aram Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 (edited) u, hvala, sad tek vidim da su ovo putovanja :D Edited April 6, 2013 by aram
Recommended Posts