panta rhei Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 krajem januara sam u heidelberg-u na par dana. ima li nekih preporuka za restorane, lokalna kuhinja?
Parsons Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 krajem januara sam u heidelberg-u na par dana. ima li nekih preporuka za restorane, lokalna kuhinja?pazi ovo: pivnica vetter u hajdelbergu proizvodi najjace pivo na svetu pivo se zove vetter 33 sa upravo toliko procenata tzv. stammwuerza, sto je svetski rekord po ginisu. stammwuerze je za pivo ono sto je za vino moš. u istoj pivnici imas za uz pivo i dobar restoran, nemacki klasicizam - kolenice, kobasice, sauerkraut, snicle, knedle, guske, patke... pretpostavljam da si za to pitao :D . nisam odavno bio, pa ne mogu da garantujem za aktuelni kvalitet, ali bih se iznenadio kada bih cuo da je lose. u pivnice po nemackoj dolaze svi slojevi stanovnista - studenti, raja, menadjeri, turisti, gastarbajteri, diznijevi junaci.pored toga bio sam kod crvenog bika (zum roten ochsen), jednom izuzetno popularnom restoranu, sa nemackim i, cini mi se, svajcarskim specijalitetima, kao i u jednom odlicnom italijanskom restoranu, cijeg imena ne mogu da se setim, znam da se ide pokretnim stepenicam na prvi sprat. odlican italijanski restoran u nemackoj je onaj koji u ponudi ima drugaciji (tj. bolji) izbor i ukus hrane u odnosu na milione pizzerija i ristorantea.
panta rhei Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 u istoj pivnici imas za uz pivo i dobar restoran, nemacki klasicizam - kolenice, kobasice, sauerkraut, snicle, knedle, guske, patke... pretpostavljam da si za to pitao :D . hvala. gde god da idem trudim se da uglavnom koristim lokalnu kuhinju. dobro, bar da probam, desava se da nije uvek izvodljivo (jestivo) duzi vremenski period.
sailorman Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 (edited) Jel živi neko u Minhenu? Dajte mi neki predlog šta treba videti, ali da nisu main tourist attractions. Edited August 8, 2012 by sailorman
ToniAdams Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Jel živi neko u Minhenu? skoro milijon ipo ljudi :)
panta rhei Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Jel živi neko u Minhenu? Dajte mi neki predlog šta treba videti, ali da nisu main tourist attractions.ros
sailorman Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 (edited) skoro milijon ipo ljudi :)Toni, tebi je Milogled izgleda preneo Jova Radovanović virus. Sledeći put koristite zaštitu. Edited August 8, 2012 by sailorman
Milogled Bluff Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 (edited) skoro milijon ipo ljudi :)Htedoh to da napisem, ali sam se uplasio da ce me Dig ponovo optuziti za jovoradovanovicevizam™ :(edit: pretece me Seljorka Edited August 8, 2012 by Milogled Bluff
Milogled Bluff Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 I meni, ali onaj zuboslav je operisan od duhovitosti
I*m with the pilots Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 (edited) Uzeh da procitam temu od prve stranice, u medjuvremenu da pitam upucene za savet/predlog:zelela bih da sledeca dva vikenda pre/izmedju posla provedem svrljajuci po nekim gradovima/mestima koji se nalaze blizu* Vizbadena/Frankfurta a u kojima nisam bila (upoznala sam Dizeldorf, Keln, Koblenc, Ruedeshajm, Majnc/Viz/Fra, Hajdelberg i Berlin, no svakako mi je sever za neki drugi put). Moze neki predlog?*"blizu Viz/Fra" mi je <=300km u jednom smeru vozomKakvi su Manhajm i Nirnberg za opusteno vikend tumaranje?Dolazi u obzir (iliti pozeljno je) i neko banjanje negde, kapiram da bih takvo nesto nasla dosta juznije, imam preporuku npr za Baden-Baden.U principu mogla bih ponoviti Dizeldorf ili Hajdelberg, opako mi se svidjaju oba grada, ali sigurno je bolje da procunjam i vidim nesto novo. Vupertal planiram da posetim iduce godine tako da to ne bih ovog puta.//put se desio iznenada te zato i pitam sad uoci Bozica Edited August 10, 2012 by I'm with the pilots
Parsons Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 crevograd tj. darmstadt je blizumanhajm je ok za 1 dan, javi ako se odlucis
I*m with the pilots Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 (edited) Hvala!Darmstat i Manhajm su na istoj liniji, vidim sad. Uvek sam raspolozena za malo Stowassera, sto da ne. Pise da ima dosta Jugenstil arhitekture koja je prezivela Drugi sv. rat, to je nesto sto me odmah mami. Za koji grad treba vise vremena? (shvatam koliko je nezahvalno pitanje) Mislim da bi mi bilo zgodnije da idem sa aviona u Darmstat a posle u nedelju uvece imam iz Manhajma nekoliko zgodnih vozova koji stizu za sat u Vizbaden.Da li postoji neki jedinstveni sajt, ili vise njih, gde bih mogla da pretrazim "audio-vizuelne" dogadjaje po Nemackoj, znaci neke eksperimentalne koncerte, instalacije, izlozbe itd? Edited August 10, 2012 by I'm with the pilots
MayDay Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Nirnberg je mnogo interesantan. Ima lep stari grad, sve povađeno iz pepela nakon savezničkog bombardovanja i vraćeno u izgled ko iz srednjeg veka. Lepa reka Pegnic, zamak, kuća Albrehta Direra,...ali ono što je meni bilo najlepše je da odeš na obod grada da obiđeš naci relikvije. Hitlerova replika Koloseuma je pretvorena u najbolji muzej WW2 po mom mišljenju. Olimpijski stadion u blizini je onaj najčuveniji odakle se Hitler obraćao arijevcima, a tu je i Zeppelinfeld gde su se dešavali Nazi Party Rallies. A odatle na 15 minuta hoda je i kupalište. Sve ima!A što se tiše hasa, tipično frankonijska klopa. Svinjska kolenica i drugari..Ja mnogo volim Nirnberg i moram ponovo otići.
Recommended Posts