Jump to content

Dorucak

Featured Replies

@x500

imam samo rucnu masinu za mlevenje mesa,onu metalnu old skul...jel moze i na nju?

• Replies 1.3k
  • Views 103.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Restoran Sremska kuca, srpski dorucak za 650 dindzi, vise nego solidan + lepinja odlicna  

• sendvič sa topljenom gaudom, sušenim paradajzom, slačicom i karamelizovanim lukom, plus neko zelenilo; jaje na oko na kremi od fete, pavlake i putera sa lukom i dimljenim paprikom; salata od pasulja s

• nisam ja
    nisam ja

ovo sam ženici spremio. ja fasted trening za doručak.

Posted Images

24 minutes ago, ivy said:

@x500

imam samo rucnu masinu za mlevenje mesa,onu metalnu old skul...jel moze i na nju?

Moze, za to je namenjen levak. Vodi racuna koja je masina za mlevenje mesa. Koliko znam postoje neki brojevi - 5, 8 i 10, koji su oznake promera masine, zato pazi koji levak ti odgovara.

29e4d6a1-4adc-54aa-96a3-16768b62f6ca?h=7

kuuulllll

hvala na informacijama kralj

davno me prošle te bubice da sam pravim kobaje, doduše nahrčkao sam francuskih recepata u kojima u kobaje ide zečetina, jabuke, taragoni i tako neke ludorije.

inače su srpske kobaje za roštiljanje bukvalno najgori deo ovdašnje gastronomije, ako se to tako može zvati. pokojni bata u beškoj je ceo život radio po nemačkoj recepturi i to je bilo nebo i zemlja mada je vremenom zbog vikendaša iz krčedina i sa fruške morao da uvede tanke roštiljske koje se u srbiji uglavnom razlikuju koliko imaju ne-mesa i hrskavica u sebi. sinoć sam pojeo neke kod skočića dole na bajlonoju i šta reći, em sam celu noć ustajao da pijem vode, em evo ne mogu još da doručkujem koliko te prepune.

sad kad se vratim dole na otok, kod arvanitisa (arvanitis = arbanas = albanac) kupujem neverovatne kobasice od fermentisanog mesa koje em mogu nepečene nedeljama da stoje u frižideru em mogu da se jedu žive, kao tatar biftek. budu sa prazilukom, majčinom dušicom, začinima a budu i bez. i to po 7.5e, nema to ovde više.

Edited by Eleniko

šta bi sa rusmirom?

taj je bio neki specijalista za razne roštiljske kobasice

jest i ja se pitam gde je nestao. nije trebalo da dolazi na historikal, i veće face od njega smo sahranili.

imho, rusmirove kobaje su bile dobre, ali ne za tu cenu. to ga je ubilo.

Jokic kobasice kada naletim na neki popust, veci marketi, jestive.

Jokić i Morava, na prvu loptu