May 15May 15 24 minutes ago, ivy said:@x500imam samo rucnu masinu za mlevenje mesa,onu metalnu old skul...jel moze i na nju?Moze, za to je namenjen levak. Vodi racuna koja je masina za mlevenje mesa. Koliko znam postoje neki brojevi - 5, 8 i 10, koji su oznake promera masine, zato pazi koji levak ti odgovara.
Friday at 07:365 days davno me prošle te bubice da sam pravim kobaje, doduše nahrčkao sam francuskih recepata u kojima u kobaje ide zečetina, jabuke, taragoni i tako neke ludorije.inače su srpske kobaje za roštiljanje bukvalno najgori deo ovdašnje gastronomije, ako se to tako može zvati. pokojni bata u beškoj je ceo život radio po nemačkoj recepturi i to je bilo nebo i zemlja mada je vremenom zbog vikendaša iz krčedina i sa fruške morao da uvede tanke roštiljske koje se u srbiji uglavnom razlikuju koliko imaju ne-mesa i hrskavica u sebi. sinoć sam pojeo neke kod skočića dole na bajlonoju i šta reći, em sam celu noć ustajao da pijem vode, em evo ne mogu još da doručkujem koliko te prepune.sad kad se vratim dole na otok, kod arvanitisa (arvanitis = arbanas = albanac) kupujem neverovatne kobasice od fermentisanog mesa koje em mogu nepečene nedeljama da stoje u frižideru em mogu da se jedu žive, kao tatar biftek. budu sa prazilukom, majčinom dušicom, začinima a budu i bez. i to po 7.5e, nema to ovde više. Edited Friday at 07:385 days by Eleniko
Friday at 09:105 days jest i ja se pitam gde je nestao. nije trebalo da dolazi na historikal, i veće face od njega smo sahranili.