Jump to content

Dorucak

Featured Replies

@aram ziga

9 minutes ago, aram said:

kolašinskog lisnatog

😍😍😍

• Replies 1.3k
  • Views 103.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Restoran Sremska kuca, srpski dorucak za 650 dindzi, vise nego solidan + lepinja odlicna  

• sendvič sa topljenom gaudom, sušenim paradajzom, slačicom i karamelizovanim lukom, plus neko zelenilo; jaje na oko na kremi od fete, pavlake i putera sa lukom i dimljenim paprikom; salata od pasulja s

• nisam ja
    nisam ja

ovo sam ženici spremio. ja fasted trening za doručak.

Posted Images

Dorucko-rucak danas

mSMl4aO.jpg

Zanatska kobasica (junetina i ovcetina)

kmgoiAv.jpeg

I jaja

rPtPET8.jpg

ta zanatska kobasica, odakle je?

inače agropapuk je za vreme nedavnih praznika vratio u ponudu ovčije (ne mogu da napišem jagnjeće, kako ih prodaju, kad to nisu) kobaje i ćevape, nisam bio tu da se osevapim. sad kažu da ih neće raditi ponovo a volim ta jača mesa.

Komsija, mesar, napravio manju kolicinu za sebe, i za mene :)

eh, i tata bi sine

Ja sam imao ambiciju da napravim kobaje. Kupio masinu i narucio crevca i nisam nikad. Masina mi stanovala ispod kreveta 10 godina, poklonio sam je drugu prije par godina, sad je njemu ispod kreveta.

3 hours ago, Pixisis said:

Ja to i dalje ne mogu da zamislim kako u stvarnosti zapravo izgleda. Kupa od kukuruza koja pluta, sa rupom na sredini, voda koja probija kroz nju unsure

Evo @aram sve objasnio 👍

Hvala puno, ima da je napravim jedared pa makar imala upalu misica mesec dana, a mozda pomogne i junior veslac 💪 ljubi ga mama heart

Secam se da je baba spustala lonac na pod i onda ga nekako blokirala nogama, a ona sedecki "veslala" varjacom od bagremovog drveta koju je sama izdeljala. Bog da joj dusu prosti znala je bolje sa sekiricom nego sa strikacim iglama 🥰

U ratu je ostala udovica sa petoro male dece, pa je morala biti vise musko nego zensko obzirom da su ziveli na selu.

A preliv za tu puru je bio nekako vodenast i belicast sa ponekim komadicem neceg belog, verovarno neotopljenog sira.

Slican je koristila i za prelivanje kljukuse samo sto je u njemu bilo i belog luka.

Od svog objašnjanja ja sam zapamtila samo kolašinski lisnati sir. Approve sleep

48 minutes ago, Seabass said:

Ja sam imao ambiciju da napravim kobaje. Kupio masinu i narucio crevca i nisam nikad. Masina mi stanovala ispod kreveta 10 godina, poklonio sam je drugu prije par godina, sad je njemu ispod kreveta.

Nije previse tesko, ali odnese pola dana za 10ak kila mesa. Ja obicno pravim kobaje za Bozic. Povremeno, od 2-3 kile mesa, ptavim i friske, za przenje.

Evo ih suve kad se izvade iz pushnice

uwqIEEp.jpg

29 minutes ago, x500 said:

Nije previse tesko, ali odnese pola dana za 10ak kila mesa. Ja obicno pravim kobaje za Bozic. Povremeno, od 2-3 kile mesa, ptavim i friske, za przenje.

Evo ih suve kad se izvade iz pushnice

uwqIEEp.jpg

Ideja je bila da narucim pola svinje sa jedne farme, sazovem drustvo i da izmedju ostalog napravimo i nesto kobasica. Medjutim nismo se tad uspjeli organizovati pa palo u zaborav. Ostala mi masina, pa sam je vremenom gurnuo pod krevet da je ne gledam. I tek onda sam je skroz zaboravio. Pod mojim krevetom je groblje neostvarenih ideja.

ja bih pravila friske kobasice za pecenje wub posto je ponuda za kupovinu uzaassnnaa

3 minutes ago, Seabass said:

Ideja je bila da narucim pola svinje sa jedne farme, sazovem drustvo i da izmedju ostalog napravimo i nesto kobasica. Medjutim nismo se tad uspjeli organizovati pa palo u zaborav. Ostala mi masina, pa sam je vremenom gurnuo pod krevet da je ne gledam. I tek onda sam je skroz zaboravio. Pod mojim krevetom je groblje neostvarenih ideja.

Nabavi nova creva i uzmi 2 kile mesa, i za 60min imas lepe friske kobasice.

Uzmes 1.5kg svinjeske plecke, 300g juneceg vrata i 300g svinjeske podtrbusne slanine. Sameljes na krupno, i dodas zacine, ja ih rastipim u k-vodi (10% od mesa): so (2%), biber, slatka i ljuta paprika, bluk, najgvirc(ako volis), i druge zacine po ukusu (ja volim slacicu). Ostavis 30min i napunis creva, koja su obicno jako usoljena pa motaju da odleze u vodi da se odsole i omeksaju.

Dobar tek :)

Ove danas su bile 50% juneci vrat i 50% ovcetina/jagnjetina, malo masnija sto je ostalo od obrade butica i plecki. Koristi smo tanka creca i bile su malo ljuce, tucana domaca ljuta paprika. Ukupno je bilo oko 3kg mesa :)

Hvala na receptu, ali me prosla volja za kobasicama. Skoro sam bacio komad dimljene slanine iz zamrzivaca da bi stavio noviji komad koji cu baciti iduce godine. Ne jedem ja to tako cesto, samo bi mi zauzimalo prostor. Ono je bio neki momenat vise radi druzenja i avanture eksperimenta, nego radi kobasica. Sad vise nije ni ceif.

Uzmi levak za kobasice (reda velicine 500din) koji ide na masinu za mlevenje mesa

LEVAK-ZA-KOBASICE-ZA-MA%C5%A0INU-5BL_599

U kucni uslovima mozes da zamesis i kilo mesa i da napravis friske kobasice od dobrog mesa i brz aditiva :)

Edited by x500